2020-05-28 390 瀏覽
First of all, this is not a good place to lay back and relax and chit chat with your friends for one or two hours. No, it's not that sort of restaurant. But if youre looking for a place to get cheap and high quality quick lunch breakfast or dinner, thats is an economical choice indeed!!! Look at the price!! It's unbelievably cheap. And the deep fried chicken leg is sooo juicy, much better than KFC and other chain store. Above all, look at the size (sorry, i was too hungry to take a picture first

Look at the price!! It's unbelievably cheap. And the deep fried chicken leg is sooo juicy, much better than KFC and other chain store. Above all, look at the size (sorry, i was too hungry to take a picture first, but you can still see how big it is comparing it with my index finger!)
Strongly recommend!
2020-05-24 272 瀏覽
點評:-份量合理-凍飲超大杯,夏日炎炎啱晒!-下午茶,有啲食物可以加錢配埋薯條或沙律餐牌:-同平常茶記一樣有全日餐牌,有午餐,下午茶同晚餐嘅餐牌重有得叫到會等候時間:-是次幫襯係假日下午茶時間,要拎飛,等一等食物種類:平常茶記食物,但就無蛋撻西餅出爐價錢:茶記價錢相:下午茶,雞扒包值得一讚有生菜絲加醬汁雞扒都唔會太乾身同傳統快餐店比唔輸蝕!下午茶,西多加跟餐薯條無咩好彈,份量合理西多同薯條口感都唔似係返炸嘅抵讚
點評:
-份量合理
-凍飲超大杯,夏日炎炎啱晒!

-下午茶,有啲食物可以加錢配埋薯條或沙律

餐牌:
-同平常茶記一樣
有全日餐牌,有午餐,下午茶同晚餐嘅餐牌
重有得叫到會

等候時間:
-是次幫襯係假日下午茶時間,要拎飛,等一等

食物種類:
平常茶記食物,但就無蛋撻西餅出爐

價錢:

有生菜絲加醬汁
雞扒都唔會太乾身

同傳統快餐店比
唔輸蝕!

下午茶,西多加跟餐薯條

無咩好彈,份量合理
西多同薯條口感都唔似係返炸嘅
抵讚

2020-04-27 497 瀏覽
同朋友遊完車河,去到元朗唔知食咩好,行下行下發現呢間餐廳,見到好多選擇,所以就入左去食。我地各自叫兩餸飯食,味道唔錯👍🏻下次會再黎食其他野食。服務態度好好👍🏻值得一讚😊
2020-04-26
2020-04-20 438 瀏覽
匡樂冰室之前食過一次早餐,出名大大份最近先知原來佢都係黃色餐廳,門口貼曬文宣二話不說即刻去幫襯下先佢啲下午茶餐真係好平呀,一個包餐都係$32,今次叫左個香草雞扒脆皮包餐,再加埋薯條($8)凍奶茶少甜少冰($2)雞扒包好長好大份!比起出邊嘅豬仔包佢再長一倍呀!不過佢都係空氣包,食到最後已經比我揸到好似紙咁薄,同脆皮包完全冇關係呀但瑕不掩瑜個雞扒真係食到香草味,而且肉汁豐富同平時出邊茶餐廳個啲番炸再番炸,乾爭爭成陣雪藏味嘅雞扒真係天淵之別呀!而且佢個包好足料,由第一啖食到最後一啖都咬到雞扒絕對唔會出現得個包大大份,啲料唔足稱嘅情況呀同個包相比之下加$8嘅薯條份量少左啲同埋唔夠脆身,有啲油膩,下次唔會再加(其實淨係食個包都好飽,唔洗加都得)除左野食之外佢杯野飲都係珍寶size,熱飲係凍飲杯size凍飲係啤酒杯size奶茶正正常常,唔會難飲呢間店一定會再幫襯呀
匡樂冰室之前食過一次早餐,出名大大份
最近先知原來佢都係黃色餐廳,門口貼曬文宣
二話不說即刻去幫襯下先

雞扒包好長好大份!比起出邊嘅豬仔包佢再長一倍呀!

但瑕不掩瑜
個雞扒真係食到香草味,而且肉汁豐富

而且佢個包好足料,由第一啖食到最後一啖都咬到雞扒
絕對唔會出現得個包大大份,啲料唔足稱嘅情況呀

同個包相比之下加$8嘅薯條份量少左啲

除左野食之外佢杯野飲都係珍寶size,熱飲係凍飲杯size
凍飲係啤酒杯size

奶茶正正常常,唔會難飲

呢間店一定會再幫襯呀
💖心心推介💖*下午茶🅰️➕*匡樂冰室 🐟🍲🥘🥗🍝🍜🍛🍹🍽網上搵到隱世美食,身為吃貨當然要親身品嚐。為大家介紹一間位於元朗鳳翔路1-5號偉發大廈12號地舖, 由西鐵出行幾分鐘就到,以 乾淨簡潔嘅裝潢, 大件夾抵食➕大大杯飲品。😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏* 大大件炸雞脾配沙律* 雞脾有半塊臉甘大,外皮卜卜脆,入面好厚肉地仲好嫩滑。🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤* 紅豆冰* 大大杯份量,好好飲,略嫌紅豆細粒偏硬。💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃*🍛:元朗鳳翔路1-5號偉發大廈12號地舖
💖心心推介💖

*下午茶🅰️➕*匡樂冰室
🐟🍲🥘🥗🍝🍜🍛🍹🍽

😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏

* 大大件炸雞脾配沙律
* 雞脾有半塊臉甘大,外皮卜卜脆,入面好厚肉地仲好嫩滑。

🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
* 紅豆冰
* 大大杯份量,好好飲,略嫌紅豆細粒偏硬。

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞
💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯
💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃

*🍛:元朗鳳翔路1-5號偉發大廈12號地舖
  • 炸雞脾
  • 下午茶套餐
2020-02-06 565 瀏覽
去匡樂食早餐大大份先$34 蚊我加咗錢要杯凍奶茶待應一放低我嚇一嚇勁大杯!係珍寶嗰隻杯!我未試過食飯飲剩野😅講番個餐原本我想叫炸魚柳但係賣晒咁唯有叫煎豬扒豬扒係醃過既鹹味適中勁大塊👍🏻抵食
2020-01-29 421 瀏覽
新年期間,唔想餐餐食連鎖式快餐店,呢度新年期間加左$5, 叫左個有齊豬扒, 腸仔, 火腿, 茄汁焗豆、多士連茶,$34。豬扒鬆軟得黎有咬口,肉嫩抵食茶走亦讚,查底香濃奶滑,而家凍冰冰嘅天氣真係啱晒👍🏼
豬扒鬆軟得黎有咬口,肉嫩抵食
茶走亦讚,查底香濃奶滑,而家凍冰冰嘅天氣真係啱晒👍🏼
2020-01-06 530 瀏覽
今日eatmug9 #74入開嚟元朗想搵啲嘢醫肚 我首選匡樂冰室點解呀?大件夾抵食囉出面食個晏閒閒地都要五十幾六十蚊仲要食完唔飽肚依度嘅午餐就唔到喇我就點咗個黑椒雞扒飯配凍檸水雞扒夠厚又大塊黑椒汁味道夠濃郁而且又夠多而且飲品個size 同自由斟嘅中杯係有得揮細食啲嘅朋友分兩餐食都仲得呀價錢都唔過五十蚊唔係唔嚟食呀嘛
今日eatmug9 #74

細食啲嘅朋友分兩餐食都仲得呀
價錢都唔過五十蚊
唔係唔嚟食呀嘛

2019-12-18 471 瀏覽
近元朗雞地一帶高樓密度低,小店老店多又有少少港島大坑感覺的地方,正是假日覓食放鬆好地方,匡樂冰室好多次想食,但間野老細唔做晚市(太誇張了吧),所以見佢餐牌都配合,集中做早餐午餐及常餐之類。一個價錢套餐,已經包括左厚豬扒、午餐肉、蛋、方包及羅宋湯牛肉通粉,自從工作離開東大街之後好耐無再食到咁好味既厚豬扒,味道同鬆軟程度接受滿分,通粉仲要附送勁多牛腩肉,加埋野飲,如果係女仔真係唔會食得曬。另外仲叫左個炸雞扒配薯條,薯條係正路茶仔質素,無咩期望,但個雞扒又大又脆又肥美,一啲都唔老,勁好味!原來牆上面有個仲抵食既餐,雞扒加紅豆冰唔使30蚊,老實講,咁既價錢同用料,唔知個老闆點搵錢。。。總之下次食lunch又多一個好地方!

豬扒牛通粉
  • 豬扒
  • 炸雞扒紅豆冰
  • 羅宋湯牛肉通粉
2019-12-17 209 瀏覽
今朝起身就諗住出去温下書準備考試,咁温書之前就梗係要食啲嘢先㗎啦,唔食嘢邊有力温書呀?咁我行過就見到間冰室都幾多人,原來就係匡樂冰室,見佢都幾多人食,所以就睇下佢有咩特別。本身冇睇menu,所以就求其叫咗嗰雪菜肉絲麵加餐肉炒蛋,再叫杯熱檸檬茶,咁依到就$33啦。本身就冇咩期望嘅,以為都係普通茶餐廳咁,啲嘢細細份咁,點知一嚟到啲嘢都好大份下。麵嘅份量我都覺得可能睇落正常,但份炒蛋就係好大份,一定大份過出邊嘅茶餐廳或者連鎖快餐店好多,重要係炒得好靚,好滑。開頭以為只係我過份炒蛋唔小心落多咗,點知一睇周圍,見到其他客嘅炒蛋都好大份,真係好正。除此之外,我見佢地嘅排餐都好似好大份,見隔離枱嘅雞扒到少有我隻手掌咁大,真係好少見。依間餐廳我一定會再嚟食,因為真係好抵食

麵嘅份量我都覺得可能睇落正常,但份炒蛋就係好大份
,真係好正。

依間餐廳我一定會再嚟食,因為真係好抵食
2019-11-13 514 瀏覽
元朗早餐(本人覺得)選擇其實不多,清一色全部都係茶餐廳,食嘅嘢來來去去都係果幾樣,所以期望不大。呢間匡樂冰室,同事介紹,咁啱果日早咗到達元朗,咪特意行去試試。選擇跟一般茶記差唔多,我點了推介的吉列魚柳。魚柳大大塊,大塊過手掌好多,吉列炸漿做得非常好👍🏽又薄又脆😋炸魚的魚肉...冇雪味我覺得絕對合格。唔好忘記拎沙律醬🥰炒蛋很滑,凍飲大大杯🥤大滿足!仲可選配羅宋湯通心粉😋抵食夾大件!選擇唔使多,亦都不需要好特別,質素勝於一切!係一間有心有溫度的小店,極度推介👍🏽

選擇跟一般茶記差唔多,我點了推介的吉列魚柳。
炒蛋很滑,凍飲大大杯🥤大滿足!
仲可選配羅宋湯通心粉😋抵食夾大件!

• 吉列炸魚柳
2019-09-07 612 瀏覽
一到放假日子,就想黎匡樂食早餐,皆因佢既早餐好大份而且價錢又抵,所以成日都會過黎食架。😋👍🏻😋今日都食雞排啦,雞排外皮煎得非常酥脆,雞肉入味,而且一如既往好大塊👍🏻😋另外炒蛋都係必食,炒得好滑,牛油味濃,係我最鍾意食既炒蛋👍🏻👍🏻👍🏻我平時食茶記早餐通常都唔會食多士,但呢到既多士都好有心思,漢到好香脆,中間夾左牛油,真係好好食,最後食埋茄汁焗豆、煙肉同埋飲埋杯奶茶,真係超級飽😋😋👍🏻

2019-08-12 430 瀏覽
拿拿拿。你可能問點解係推薦早餐?其實只係我每次黎食都係食早餐🙊佢出面有咪錶開七點,好岩我呢d間唔時收7點揸車去食首推:魚柳腸仔炒蛋+羅送湯通粉魚柳大塊到同一個人塊臉一樣腸仔輕輕煎一煎好香口(不過佢有時會比芝士腸)炒蛋好juicy,好香平價食早餐之選羅送湯通粉好大碗,其實一個人食係食唔晒其他餸有雞翼,豬排,雞排豬排都會間唔時有人叫,不過最多真係魚柳。雞翼就得三隻。🙊唔夠喉tea我就未食過。只可以同大家分享早餐
佢出面有咪錶開七點,好岩我呢d間唔時收7點揸車去食
首推:魚柳腸仔炒蛋+羅送湯通粉
魚柳大塊到同一個人塊臉一樣
腸仔輕輕煎一煎好香口(不過佢有時會比芝士腸)
炒蛋好juicy,好香
平價食早餐之選
羅送湯通粉好大碗,其實一個人食係食唔晒
其他餸有雞翼,豬排,雞排
豬排都會間唔時有人叫,不過最多真係魚柳。
雞翼就得三隻。🙊唔夠喉
tea我就未食過。只可以同大家分享早餐

2019-05-14 775 瀏覽
經常見到匡樂都要排隊,今日午市walk in就得。羅宋湯好味,蔬菜甜,仲有一大舊肉食,足料煮好夠味。雞脾味道不錯,瑞士汁入味,略嫌肉質有點乾不夠滑,火腿十分大塊,飯的份量多到只食到一半就好飽,下次一定要叫少飯。我個人喜好撈汁食飯,同侍應講話想要汁,佢竟然俾咗一大碗汁我撈飯食!好開心香茅豬扒好味,夠腍,有多塊豬扒,份量好夠,炒公仔麵的麵質係爽,值得一讚!餐飲叫咗杯熱奶茶+熱華田,熱飲用大杯,真好!整體味道好食,正常價錢,但份量多,確係抵食!
經常見到匡樂都要排隊,今日午市walk in就得。

羅宋湯好味,蔬菜甜,仲有一大舊肉食,足料煮好夠味。
例湯

瑞士雞脾伴火腿飯

香茅豬扒炒公仔麵

餐飲叫咗杯熱奶茶+熱華田,熱飲用大杯,真好!

整體味道好食,正常價錢,但份量多,確係抵食!
2019-05-13
2019-02-04 811 瀏覽
琴晚玩到攰係個friend屋企訓,訓醒就落街食個lunch先,個friend話平時匡樂好多人排隊,但係又好好食,今日見到仲有一張吉枱,一於自己一個就入去試一試😂是日午餐有瑞士雞脾雞飯,正!😆仲包例湯同凍奶茶落完單就送上一碗中湯,都好足料,冇味精 👍🏻瑞士雞脾好入味,同埋煮得好淋,好味!☺啲飯粒粒分明,餐廳都俾左好多瑞士汁撈飯😂味道唔錯☺☺隻雞蛋外皮煎到好脆,入面仲係流心😋整體服務態度幾好,員工都好有禮貌,30幾蚊有個午餐,包湯包野飲,都幾抵😆
是日午餐有瑞士雞脾雞飯,正!😆仲包例湯同凍奶茶
落完單就送上一碗中湯,都好足料,冇味精 👍🏻
隻雞蛋外皮煎到好脆,入面仲係流心😋