2023-12-07 71 瀏覽
今次搵左間元朗既無味精餐廳,佢有戶外同室內位,位置唔算多,但都坐得幾舒服😮夜晚佢有出Dinner Set,一人餐同二人餐都有,一人餐就會跟埋個湯😛個日既餐湯係玉米湯,可以另外再加錢轉龍蝦湯,味道好濃郁同鮮甜❤️主食方面就Order左個野菌蒜香牛油烤焗原條鱸魚同烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁😎個鱸魚好有驚喜,佢係原條上好大份,而且佢塞左D香草同檸檬係條魚入面,令到D魚肉食落好入味🥳而且個時間都控制得剛剛好,口感仲係好滑好好食🙈配料就有用大量蒜去調味既野菌,咬落去好多水,勁香口🥰而個西冷我哋就揀咗五成熟,佢表面烤到微焦,切落去嘅時候入面仲係好粉嫩😛一咬啲肉汁就流出嚟,而且完全唔韌😛啲薯條啱啱炸起,夠熱夠脆😚飲品方面有好多款特色Cocktail,不過因為我哋第二日要返工,所以都係揀返啲冇酒精嘅嘢飲😗兩杯野飲都係酸酸甜甜,而且賣相靚😍整體嚟講呢間餐廳性價比都高,見其他人話佢個7成熟黑毛豬好食,下次再去試下😛

2023-12-05 51 瀏覽
同朋友經過呢間餐廳, 環境氣氛都好舒適, 一於入去試下😋🍴烤連骨羊扒配迷迭香砵酒燒汁主食配有餐湯, 羊扒叫左七成熟, 配埋燒汁, 無羶味, 仲有配雜菜, 蕃茄, 翠玉瓜, 茄子 跟意大利粉, 有淡淡既蒜香味👍👍🍴烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁西冷order五成熟, 安格斯牛扒好驚喜, 厚度目測有2cm, 每切一下都feel到肉質好幼嫩, 完全無肥肉, 再加上粗薯條同雜菜, 滿足度爆燈🤩🍴香烤蒜蓉包蒜蓉味好香好突出, 加上個包好薄身好酥脆, 食到停唔到🍹芒果楊枝配有椰汁香味, 芒果肉和西柚 好飲👍🍹白桃梳打桃味好香既梳打水最後, 鄰枱有客人生日, 服務員端出插有煙火效果既蠟燭喺甜品上, 一齊唱生日歌, 氣氛好好👍聽說呢間餐廳不定時會有live band, 呢個價錢食西餐, 質素好好, 性價比高, 飲品多選擇, 有特色cocktail, mixer, 唔飲酒類都有多款唔同口味嘅soft drink, soda可以揀, 岩哂celebration或者平時黎食飯傾計chill下, 非常值得一試🥳
同朋友經過呢間餐廳, 環境氣氛都好舒適, 一於入去試下😋

🍴烤連骨羊扒配迷迭香砵酒燒汁

🍴烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁

🍴香烤蒜蓉包
蒜蓉味好香好突出, 加上個包好薄身好酥脆, 食到停唔到

🍹芒果楊枝
配有椰汁香味, 芒果肉和西柚 好飲👍

🍹白桃梳打
桃味好香既梳打水

, 非常值得一試🥳

2023-12-05 44 瀏覽
元朗呢間西餐,環境都幾適合同朋友聚下飲下嘢傾下計,食物類型亦多元化。.「火雞肉蜜瓜沙律」$118🍽️:火雞肉咸咸地配埋清甜嘅蜜瓜,作為開胃菜唔錯選擇!「野菌蒜香牛油烤焗原條海鱸魚」$178🍽️:魚內放咗香料同檸檬去烤焗,所以完全唔覺有腥味同味精,淋上泰式醬料,味道惹味!「烤澳洲安格斯西冷牛扒配黑椒燒汁」$238🍽️:西冷牛扒肉味濃郁,因叫咗五成熟,啱啱好!性價比高!Set Dinner跟餐湯「Princess purple」 $40「Red Sangria」$95
「火雞肉蜜瓜沙律」$118
🍽️:火雞肉咸咸地配埋清甜嘅蜜瓜,作為開胃菜唔錯選擇!

「野菌蒜香牛油烤焗原條海鱸魚」$178

「烤澳洲安格斯西冷牛扒配黑椒燒汁」$238
🍽️:西冷牛扒肉味濃郁,因叫咗五成熟,啱啱好!性價比高!

Set Dinner跟餐湯

「Princess purple」 $40

「Red Sangria」$95
呢間西餐廳已經係元朗經營左好多年好親民,料理完全冇味精真材實料,又好味🤤佢地仲有dinner set ,價錢CP值高✨輕煎Rougie法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果🍎大大片既鵝肝💓💓油脂跑曬出黎配埋脆卜卜既多士,甜甜既蘋果超級正呀~~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)西班牙黑毛豬火腿薄餅🍕Pizza 皮薄,香脆芝士🧀分佈平均,好香口加埋好足料既火腿夾雜住咸香味道,口感更豐富~~烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁🥩🐮牛扒真係煎得好好外脆內嫩,肉汁滿滿,牛味超香濃😍青•森🍶餐廳有好多款cocktail 呢一款係Sake加Gin加左少少檸檬香味🍋紫霞仙子 🍹碟豆花加菠蘿汁🍍吾會太甜,中間有少少檸檬既酸味
呢間西餐廳已經係元朗經營左好多年
好親民,料理完全冇味精
真材實料,又好味🤤
佢地仲有dinner set ,價錢CP值高✨

輕煎Rougie法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果🍎
大大片既鵝肝💓💓油脂跑曬出黎
配埋脆卜卜既多士,甜甜既蘋果
超級正呀~~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

西班牙黑毛豬火腿薄餅🍕
Pizza 皮薄,香脆
芝士🧀分佈平均,好香口
加埋好足料既火腿
夾雜住咸香味道,口感更豐富~~

烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁🥩🐮
牛扒真係煎得好好
外脆內嫩,肉汁滿滿,牛味超香濃😍

青•森🍶
餐廳有好多款cocktail
呢一款係Sake加Gin
加左少少檸檬香味🍋

紫霞仙子 🍹
碟豆花加菠蘿汁🍍
吾會太甜,中間有少少檸檬既酸味
2023-11-23
2023-12-02 33 瀏覽
元朗chill 爆西日餐廳 今次放工嚟到元朗happy hour 同事帶咗我嚟又新街到試呢間凡直友理,裝修望落去氣氛好chill幾吸引,而且咁啱當日有live band 即刻俾佢吸引咗入去試吓 燒鰻魚海膽味噌汁意大利飯($198) 一上到嚟就見到超大塊鰻魚,而且鰻魚汁燒得非常入味,有一陣陣炭烤嘅風味. 意大利飯亦幾正宗 啱啱好奶油狀,質地好Creamy而且好重海膽味🤤 烤澳洲黑安格斯西冷($238) 今次呢塊牛扒叫咗五成熟,熟到煮得啱啱,塊牛扒亦都夠靚,肉味濃厚而且肉質唔會韌仲幾嫩口所以超易入口 免治雞肉棒伴日本蛋黃 非常好嘅送酒小菜,燒至蕉脆嘅雞肉表面,入面依然係鎖住肉汁,配搭埋蛋黃醬點落去簡直一流 Long Island Iced tea($88) & Mojito ($88) 呢度嘅雞尾酒非常出色,各種經典雞尾酒都有 Mojito 青檸薄荷葉配搭上梳打水微酸同soda嘅感覺令人非常清新 Long Island Iced Tea 幾種基酒調和得唔錯,唔係平時飲開都非常容易入口 📍凡直友里 元朗又新街53-59號滿利大廈地舖
元朗chill 爆西日餐廳

燒鰻魚海膽味噌汁意大利飯($198)

烤澳洲黑安格斯西冷($238)

免治雞肉棒伴日本蛋黃

📍凡直友里
元朗又新街53-59號滿利大廈地舖
2023-12-02 55 瀏覽
星期三放工,跟友人到了元朗食餐晚飯和飲返兩杯,這裡是一家型格工業風酒吧餐廳,設有室外座位,天氣涼坐出面都唔錯!。餐廳好特別係半開放式廚房,有多款燒烤美食及西式料理、啤酒、清酒及餐酒等,座位舒適,夜晚有Live band,配合燈光都幾浪漫。烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁這道牛扒非常好吃,外表烤得帶焦香,但內部卻依然保持著嫩滑的口感。牛肉的肉質非常細嫩多汁,炭燒的味道也很香。我點的是7成熟度,剛好熟到我喜歡的程度。整道菜的份量也很足夠,讓我吃得非常滿足。不僅外觀精美,味道更是讓人回味無窮。搭配的薯條都顯得十分酥脆,內層則保持著軟嫩的口感,值得一嚐。烤三文魚柳|海膽味噌汁意大利飯意大利飯飯粒煙韌,軟硬度適中,豐盈的海膽味噌汁令整個飯口感都很creamy。海膽味噌汁味道濃郁。烤三文魚柳都燒得香香,三文魚柳煎火候控制恰如其分,魚肉豐腴且肉質鮮美,肉質嫩滑細緻,散發香濃肉香。海膽蟹子伴即開生蠔海膽鮮甜,入口軟滑細緻,餘韻帶甘甜。生蠔入口清新,蠔味較淺,口感好好,也帶少少海水鹹香。帶子位爽甜,容易入口。簡單用檸檬汁吊味就可以了。叫了兩杯Mocktail,分別是Passion Furit Lemona

烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁

烤三文魚柳|海膽味噌汁意大利飯

海膽蟹子伴即開生蠔

叫了兩杯Mocktail,分別是Passion Furit Lemonade 和 Vigin Colada

Vigin Colada
這個菠蘿和椰汁弄的virgin colada非常易入口,菠蘿的果甜和椰汁的奶香味中和,不會太甜,甜度剛剛好。

Passion Furit Lemonade
口感清新,熱情果的酸甜與冰涼的口感交織,解膩又消暑,讓人瞬間感受到森林的清新。

這家餐廳挺適合朋友聚餐,以音樂為主題的餐廳充滿格調,性價比高!菜式特色新穎,無味精,加上特色cocktail,大可和朋友一邊傾偈,一邊吃飯,一邊喝酒!
2023-11-08
  • 烤三文魚柳 海膽味噌汁意大利飯
2023-12-01 28 瀏覽
元朗一向多本土高質小質,經開元朗,見到呢間西餐廳價值都幾平民,有live band 聽不特指仲有好多唔同種類嘅酒選擇,夠晒有feel,就入左去試下喇☺️同餐廳侍應傾咗兩句,先知餐廳係主打無味精嘅,夠晒有gimmck😋🐟汁煮藍青口($168)佢有白酒忌廉汁同紫蘇蕃茄汁揀,我哋揀咗白酒忌廉汁,白酒同忌廉味都好出,就算食晒啲青口,我哋都係食啲汁🫣而青口份量都好多,我哋兩個人每人都食到六至七粒,亦好新鮮👍🍛黑蟹籽烤焗海鱸魚柳意大利飯($198)海鱸魚柳好滑,而個魚皮亦整得好脆😍意大利飯用芝士粟米忌廉汁整成,加埋西班牙辣肉腸同蠶豆,味道好creamy,好高質☺️🐷 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒($188)我哋嗌咗餐廳推介嘅七成熟,黑毛豬一上枱啲肉汁都係咁標出嚟,食落都好juicy😍而佢亦有唔少嘅配菜,例如係燒茄子,翠玉瓜,可以即時解膩😗餐廳都有好多充滿特色嘅Cocktail,我同朋友都帶咗兩杯嚟試吓🥰🍸茶是故鄉濃($90)呢杯係用普洱茶、檸檬汁、同Brandy整成嘅Cocktail,味道好特別,普洱茶嘅味道溝淡咗Brandy嘅苦澀味,味道好balanced好夾👍🍹渣男醉檸茶($90)呢杯係用蘋果汁

🐟汁煮藍青口($168)
而青口份量都好多,我哋兩個人每人都食到六至七粒,亦好新鮮👍

🍛黑蟹籽烤焗海鱸魚柳意大利飯($198)

🐷 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒($188)

🍸茶是故鄉濃($90)

🍹渣男醉檸茶($90)
呢杯係用蘋果汁、伯爵茶、同gin mixed成嘅Cocktail,飲落味道好清新,夠晒refreshing☺️
2023-11-30 21 瀏覽
上星期六係元朗random搵咗一間bar&restaurant食晚餐,依家餐廳係冇味精餐廳,健康得來又好味,而且性價比好高,所以想介紹俾大家❤️泰式生蝦青木瓜沙律 (9.5/10)生蝦好新鮮,醬汁酸酸辣辣,同我喺泰國食到嘅好似😙❤️輕煎rougle法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果🍎 (10/10)鵝肝好大件,而且煎得金黃酥脆,多士烘得好香口,加埋焦糖蘋果嘅酸甜,中和左鵝肝嘅油膩感,升華咗成個層次🫶🏻輕煎北海道帶子鹹蛋黃意大利飯 (9.5/10)帶子外面煎至微香,而且好大粒🥹 鹹蛋黃嘅鹹香連埋啲飯一齊食超正!!

泰式生蝦青木瓜沙律 (9.5/10)
生蝦好新鮮,醬汁酸酸辣辣,同我喺泰國食到嘅好似😙❤️

輕煎北海道帶子鹹蛋黃意大利飯 (9.5/10)
2023-11-28 18 瀏覽
今日夜晚同屋企人又去咗元朗呢間凡直友里食晚飯❤️呢間餐廳質素真係好好🥰水準完全keep到🫶🏻❤️鵝肝蘋果多士焦香嘅鵝肝配香甜嘅蘋果,加上脆脆嘅多士🥰成個口感好夾好好味❤️免治雞肉棒雞肉夠香 調味啱啱好 加上生雞蛋配醬油 正😘❤️鹽燒三文魚頭三文魚燒得好香 配埋佢比嘅泰式辣汁 超級惹味😍😍❤️軟殼蟹明太子意粉我超級愛呢個明太子意粉 我覺得好好味 明太子醬汁非常濃郁😚😚😚炸軟殼蟹有少少椒鹽味 很香口🫶🏻❤️飲品snowball 熱情果檸檬特飲兩杯特飲都好好飲 10分解渴 好清爽🩵🩵🩵總括依然呢間餐廳嘅食物質素高 而且裝修都好有氣氛 嚟緊差唔多聖誕 餐廳入面重播好多聖誕歌 環境令人放鬆😍😍😍

❤️鵝肝蘋果多士
焦香嘅鵝肝配香甜嘅蘋果,加上脆脆嘅多士🥰成個口感好夾好好味

❤️免治雞肉棒
雞肉夠香 調味啱啱好 加上生雞蛋配醬油 正😘

❤️鹽燒三文魚頭
三文魚燒得好香 配埋佢比嘅泰式辣汁 超級惹味😍😍

❤️軟殼蟹明太子意粉

❤️飲品snowball 熱情果檸檬特飲
兩杯特飲都好好飲 10分解渴 好清爽🩵🩵🩵

2023-11-26 22 瀏覽
西餐廳冇加一真係好少有🫶, 而且食物質素好好, 係冇落味精㗎😘, Cocktail、Mocktail 都好有特色, 價錢唔貴, 星期日仲有live band, 呢間 "凡直友里" 性價比真係好高👍🥳🥔白兔🐰 $90Cocktail 混合咗氈酒、檸檬汁、梳打、柚子蓉, 酸味比較重, 鍾意偏酸味飲品嘅朋友啱曬🤗🥔純真椰林樹影🏝️ $68Mocktail 混合咗椰奶、鮮奶、菠蘿汁, 抱住一試嘅心態, 估唔到出奇地夾, 香濃嘅椰奶滲著清新嘅菠蘿味, 超好飲🥰🥔泰式鮮蝦多士🦐 $88彈牙鮮蝦同芝士配上脆口嘅多士, 加入泰式魚露, 忍唔住口一件接一件🤤♥️🥔餐湯 (加$48 轉酥皮湯)酥皮湯愛好者嘅我, 當然覺得好味🤭🥔地中海香料烤鮮魚配烤新薯🐟 $178估唔到咁嘅價錢會有整條魚, 好抵, 鮮嫩魚肉點上辣汁, 即時惹味咗😋🥔西班牙黑毛豬火腿薄餅🍕 $178Pizza 加入 Mozzarella cheese 同 Parmesan cheese, 芝士味道更濃鬱, 要趁熱食呀😁

🥔白兔🐰 $90

🥔純真椰林樹影🏝️ $68

🥔泰式鮮蝦多士🦐 $88

🥔餐湯 (加$48 轉酥皮湯)
酥皮湯愛好者嘅我, 當然覺得好味🤭

🥔地中海香料烤鮮魚配烤新薯🐟 $178

🥔西班牙黑毛豬火腿薄餅🍕 $178

2023-11-24 20 瀏覽
元朗出色嘅西餐,哩間位於又新街嘅小店一定係其中一間。餐廳位置唔算多,最好提前book位,戶外亦有少量座位,秋涼天氣都幾舒服。Margherita pizza🍕$168Pizza係薄底脆邊, 加入 Mozzarella cheese 同 Parmesan cheese及水牛芝士🧀, 芝士味道超級濃郁,滿滿的拉絲。Iberco pork🍖$298烤西班牙🇪🇸豬鞍肉選用了黑毛豬,分量十足,煎到焦香外層,啖啖肉,加上焦糖蘋果、蘑菇🍄、日本甜薯,阿根廷青醬味道幾特別,少少辣味提升了肉味。馬拉盞炒輕蔬🥬$78輕蔬包括有蘑菇、玉米芯、椰菜、脆肉瓜、甜豆同紅椒,炒到好夠鍋氣,加上馬拉盞味道很開胃。Aperol Spritz🍹$80餐廳有多款特色cocktail選擇,這杯橘色誘惑滿滿的水果味,帶點酒香,不錯的選擇。西餐廳不設加一真係好少有,而且食物質素好好,喜歡飲酒的朋友都好適合, Cocktail、Mocktail 都好有特色, 價錢合理,聚會傾計的好地方。

Margherita pizza🍕$168

Iberco pork🍖$298

馬拉盞炒輕蔬🥬$78

Aperol Spritz🍹$80

2023-11-23 13 瀏覽
[#kwfoodie西餐]🍽凡直友里這天小編來到了元朗,而元朗是有名的美食地區😋,餐廳實在多得使小編眼花繚亂😵‍💫,最後因為餐廳的Live Band吸引了小編的目光,終於成功決定了晚餐地點🤣餐廳整體的裝修走型格工業風,設有室內和室外座位,最近天氣很適合坐室外Chill一下💖#烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $228西冷牛排略為偏熟了一點🧐,但是肉質還是頗鬆軟,厚度接近有一吋🤣,也不會有筋或太韌,底部也附上了薯菜🫶🏻味道小評分:😋😋😋😋/5#烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯 $198頂部放上了一大片的新鮮海膽,拌勻在意大利飯後,帶有鹹香味😋,而且配上較濃味的味噌汁,新鮮而有驚喜的配搭~烤三文魚柳🐟的外皮香脆,三文魚油更滲進了意大利飯內,帶來海鮮的豐富鮮味🫶🏻味道小評分:😋😋😋😋😋/5#鮮果伯爵茶窩夫 $78甜品點了店員推薦的伯爵茶窩夫🧇,還可以自選一球自家製雪糕,小編點了甚少看見的開心果雪糕🍦~ 可以看見不少開心果碎粒在內,開心果味道頗濃但又不會太甜~ 伯爵茶窩夫外層香脆,但小編認為伯爵茶味道不夠香濃味道小評分:😋😋😋😋/5#香奈小姐 $95小編點了兩杯不同的創意雞尾酒,首先是香奈小姐,使用
[#kwfoodie西餐]
🍽凡直友里

#烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $228
味道小評分:😋😋😋😋/5

#烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯 $198

#鮮果伯爵茶窩夫 $78
味道小評分:😋😋😋😋/5

#香奈小姐 $95
小編點了兩杯不同的創意雞尾酒,首先是香奈小姐,使用了伏特加作Base,加上了芒果🥭、乳酪🍦、柑橘🍊和荔枝等調配,十分易入口而且有淡淡果香~

#渣男醉檸茶 $90
渣男必選雞尾酒🤣?使用了氈酒加上伯爵茶☕️作Base,喝下去有點像長島冰茶😋,差異在於這一杯帶有更重果香,而且每一口也能嚐到濃郁酒味💖
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
2023-11-21 12 瀏覽
凡直友里係一間我好鍾意嘅餐廳。有時想食好啲又嚟開元朗雞地呢邊都會諗起凡直友里呢間餐廳。♥️烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯$198 意大利飯好正,煮得好有口感!醬汁足夠,但飯又唔會煮得太淋,高質!烤三文魚柳夠晒厚😋烤得剛剛好。面頭仲有啲海膽,真係啖啖都好好味,直頭想再食多幾碗。😋😋♥️烤連骨羊扒配迷迭香紅酒燒汁$198 羊架揀咗5成熟。肉質嫩滑,每一隻都好厚身大隻。紅酒燒汁酸酸甜甜,同羊肉一齊食,好開胃。薯條都好香脆。真係冇叫錯😋♥️跟餐轉龍蝦湯加$48 見到有龍蝦湯都忍唔住叫咗,個湯好濃郁,真材實料,龍蝦味道好鮮甜,湯入面仲有幾粒龍蝦肉添🤩♥️餐湯加酥皮加$48 兩個餐都有跟餐湯,加酥皮就加$48我好鍾意酥皮所以加咗😋入面係紅蘿蔔湯餐廳仲有好多飲品可以揀朋友揀咗渣男酸檸茶($90)佢話好正😋我就揀咗椰林樹影($85),Rum | Malibu | Coconut Milk | Honey | Pineapple Juice 呢幾樣加埋一齊嘅味道我好鍾意😋呢間餐廳好適合同唔同人嚟,好傾到偈氣氛好好嘅一間餐廳👍🏽👍🏽

♥️烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯$198
意大利飯好正,煮得好有口感!
醬汁足夠,但飯又唔會煮得太淋,
高質!烤三文魚柳夠晒厚😋烤得剛剛好。
面頭仲有啲海膽,真係啖啖都好好味,
直頭想再食多幾碗。😋😋

♥️烤連骨羊扒配迷迭香紅酒燒汁$198

♥️跟餐轉龍蝦湯加$48

♥️餐湯加酥皮加$48
兩個餐都有跟餐湯,加酥皮就加$48
我好鍾意酥皮所以加咗😋入面係紅蘿蔔湯

餐廳仲有好多飲品可以揀

朋友揀咗渣男酸檸茶($90)
佢話好正😋

我就揀咗椰林樹影($85),

2023-11-20 508 瀏覽
今次特登來到新界呢邊玩,準備又有紅葉睇喇🤞🏻今次過來探一探路先,週圍行下,發覺附近多咗一間隱世西餐廳,性價比高之餘又係無味精餐廳😊最重要係呢度有Cocktail飲,最後點咗兩個Set Dinner餐廳7點半左右會有Live band,如果想聽的話可以Book定檯😏Salmon Wellington $218第一眼看上去以為是把三文魚變成三文魚碎,誰不知一切開之後,原來是酥皮包裹著三文魚,太有特色了👏🏻Set Sirloin $238西冷牛扒不會太肥,肥瘦均勻,而且份量非常足,加上意粉的話,可以說時超級爆Pina Colada $85經典的雞尾酒之一,由蘭姆酒、椰漿和鳳梨汁混合調製而成,椰香味重,口味清甜,酒味也不會太重☺️Ms Hannah $95 第一次喝呢種特色Cocktail,口味都幾多下,有荔枝、芒果、柑橘、石榴同梳打,唔算太甜😇好味指數:9/10性價比指數:8/10餐廳名稱:凡直友里餐廳地址:元朗又新街53-59號滿利大廈地舖電話:26441222
今次特登來到新界呢邊玩,準備又有紅葉睇喇🤞🏻

Salmon Wellington $218

電話:26441222
2023-11-19
  • 烤三文魚柳
2023-11-19 20 瀏覽
🔎凡直友里 (元朗)凡直友里係元朗都已經好多年 係幾好嘅酒吧餐廳 全無味精餐廳 性價比幾高 🔹 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒 配士多啤梨燒汁 $188呢間有7成熟黑毛豬食 可以跟飯/意粉/薯條 份量都味道都幾唔錯 個士多啤梨燒汁幾有驚喜!🔹 焗威靈頓三文魚柳(製作需時20分鐘) $218威靈頓牛柳就成日見 職員話呢個係新餐牌 見到係威靈頓三文魚柳未食過就試吓先 都幾特別 而且三文魚柳都好滑🔸升級至干邑龍蝦湯+$48是日餐湯係薯仔湯 轉咗一個龍蝦湯試吓 都幾香蝦膏味 值得轉嚟試吓 仲有粒龍蝦肉🔸Japanese Hi-ball +$60🔸麒麟生啤 +$68作為一間酒吧 生啤同cocktail當然唔少得 仲有好多款特色cocktail 總有一款啱你飲📍元朗又新街53-59號滿利大廈地舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗
🔎凡直友里 (元朗)

🔹 焗威靈頓三文魚柳(製作需時20分鐘) $218

🔸升級至干邑龍蝦湯+$48