元朗又新街有水準有心思的酒吧餐廳,西日fusion的菜式,創意滿分,味道又有水準,價錢亦不貴,可叫是性價比高的小型酒吧餐廳!👍🏻🦥👏🏻🍄✨🏮🥩無加一服務費!👍🏻晚市設有幾款set dinner,所有套餐均奉送精選餐湯,是日有自家即製的蘑菇濃湯,是新鮮即製的!口感綿綿,好好味!《烤海鱸魚柳配素菜巴馬臣芝士番茄汁貓耳粉》$188可愛的貓耳意粉,配上濃濃的芝士,加上番茄汁,鮮味又惹味,加上烤得時間剛好的海鱸魚,魚肉鮮嫩滑滑,Yummy! 《烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁》$188喜歡吃豬的必點!這款西班牙100%杜洛克黑毛豬扒好好味!非常軟淋!!!豬味不會羶!而且烤得很軟熟,容易咀嚼!非常好食!推薦!👏🏻👏🏻👏🏻優惠追加特色西日式的美味小食。《香煎法國鵝肝配多士》$78/1件完美的鵝肝放在脆卜卜的多士上,口感多汁軟綿的鵝肝配搭脆卜卜多士進食,多麼的惹味!《精選甜品》$38是日精選甜品是窩夫,即叫即整,熱辣辣,脆口,配上水果和忌廉,為這一餐完美落幕。飲品除了酒類,其他也很精美!《西柚檸檬特飲》$60《熱情果檸檬特飮》$60

無加一服務費!👍🏻

《烤海鱸魚柳配素菜巴馬臣芝士番茄汁貓耳粉》$188

《烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁》$188

優惠追加特色西日式的美味小食。
《香煎法國鵝肝配多士》$78/1件

《精選甜品》$38

飲品除了酒類,其他也很精美!
《西柚檸檬特飲》$60
《熱情果檸檬特飮》$60
凡直友里琴晚嚟咗呢度食飯,呢間酒吧餐廳有得揀戶外同室內坐,我就揀咗坐室內,雖然坐室內就要用斜板入去有少少麻煩,但坐室內唔會咁阻到人,同埋室內會有歌聽同無咁熱。入到餐廳見到長長吧枱,佢哋幫我搵咗近門口比我坐,招呼好好!呢間酒吧餐廳仲係唔收加一服務費,喺有酒飲嘅餐廳嚟講真係好少有,仲有特色cocktails,食物方面就無落任何味精,有時仲有liveband,性價比真係好高,絕對係chill高質嘅酒吧餐廳!👍👍😋😋1.安格斯牛肉黑毛豬火腿雙重芝士漢堡+薯條+南瓜湯$168(10/10)呢個安格斯牛肉黑毛豬火腿雙重芝士漢堡真係好好食,安格斯牛肉肉質唔死實, 黑毛豬火腿咸咸地,仲有生菜、蕃茄、酸青瓜同芝士!薯條粗長,好脆!南瓜湯好濃,好飲!2.烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁+南瓜湯$228(7.5/10)我叫咗西冷牛配意粉,呢塊西冷牛7成熟,烤得啱啱好,配上黑椒燒汁好好味,可惜塊西冷筋位比較多,無咁好咬開!南瓜湯好濃,好飲!3.烤原隻日本魷魚筒$138(10/10)原隻魷魚好大隻,魷魚爽口彈牙,配埋泰式辣汁好惹味,好正!4.紫霞仙子$68(10/10)呢杯紫霞仙子飲到好多種味,柑橘、菠蘿、蝶豆花
凡直友里

薯條粗長,好脆!
南瓜湯好濃,好飲!

南瓜湯好濃,好飲!

3.烤原隻日本魷魚筒$138(10/10)
原隻魷魚好大隻,魷魚爽口彈牙,配埋泰式辣汁好惹味,好正!

4.紫霞仙子$68(10/10)
呢杯紫霞仙子飲到好多種味,柑橘、菠蘿、蝶豆花茶同梳打,甜甜地打卡一流!

5.香奈小姐Ms.Hannah $95(10/10)
叫咗一杯特色cocktail,飲落甜甜地酒精味唔重,飲到有荔枝、芒果、柑橘、石榴同梳打!

2人總共價錢$697

個人口味總評分:9.5/10

@fanstraightlane_m1

地址:元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

#凡直友里 #元朗 #元朗好去處 #酒吧餐廳 #特色cocktail #免加一西餐廳 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 安格斯牛肉黑毛豬火腿雙重芝士漢堡
2023-10-10 13 瀏覽
成日經過見到依間類似bar既餐廳原來除左bar 既串燒類仲有西餐食,主打無味精添前菜小食甜品都有齊見到七成熟黑毛豬好吸引八爪魚刺身青蘋果沙律八爪魚彈牙爽口,青蘋果爽甜估唔到甘夾仲好開胃仲有堅果配埋,好香脆西班牙黑毛豬火腿薄餅個pizza 底似自家手造批底係薄身個類,面頭黑毛豬火腿鹹鹹香香配搭得好好仲有拉絲效果依款極推介!輕煎北海道帶子扁意粉帶子好大粒!煎得岩岩好,入面仲好嫩滑意粉食落有少少辣,夠哂惹味煮得好乾身,口感適中依款都好好食 佢地仲有多款特色cocktail我地點左兩款梳打試試白桃乳酸梳打巨峰乳酸梳打兩杯都係甜甜酸酸好解膩
成日經過見到依間類似bar既餐廳
原來除左bar 既串燒類
仲有西餐食,主打無味精添

前菜小食甜品都有齊
見到七成熟黑毛豬好吸引

八爪魚刺身青蘋果沙律
八爪魚彈牙爽口,青蘋果爽甜
估唔到甘夾仲好開胃
仲有堅果配埋,好香脆

西班牙黑毛豬火腿薄餅
個pizza 底似自家手造
批底係薄身個類,面頭黑毛豬火腿鹹鹹香香
配搭得好好

仲有拉絲效果
依款極推介!

輕煎北海道帶子扁意粉
帶子好大粒!煎得岩岩好,入面仲好嫩滑
意粉食落有少少辣,夠哂惹味
煮得好乾身,口感適中
依款都好好食

佢地仲有多款特色cocktail
我地點左兩款梳打試試
白桃乳酸梳打
巨峰乳酸梳打
兩杯都係甜甜酸酸好解膩
2023-10-05
今晚在元朗搵到間西日餐廳半開放式的廚房可以望到廚師烹調食物而且香味滿溢 未食到已經聞到西餐有提供pizza,扒類,意粉,小食日式有不如串燒和酒類而且價錢相當親民酒類選擇多 食物質素亦不錯餐廳燈光柔和枱與枱之間有空間是情侶拍拖慶祝或女生閠蜜傾計嘅好地方//香煎法國鵝肝配多士 + $78/件//鵝肝厚切 多士脆口鵝肝表面略略煎至金黃色食落油香四溢入口即化香氣濃郁又感覺不會過於油膩配埋黑醋沙律口感酸甜為美好晚餐作一個好開始//烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁 $188//食豬最怕係過熟難咬呢個黑毛豬就做得相當出色一切就輕易切到入口肉質嫩滑再配合埋表層的醬汁好好食二人份剛剛好,食完不會覺得太飽太膩//雜果窩夫+$38//配埋是日甜品雜果窩夫賣相相當吸引看得出是花了心思而水果令窩夫味道更加豐富//和風鰻魚雞肉薄餅 $188//這個fusion薄餅是厚批配上烤鰻魚粒、芝士、椰菜、芝麻、木魚花、紫菜、沙律醬等等個日式鰻魚照燒汁先係重點Pizza表面再灑上一層木魚碎鹹鹹地甜甜地口感豐富//香奈小姐 Ms. Hannah $95//由Vodka、貴妃荔枝酒、芒果糖漿、yogurt、紅石榴糖漿、梳
今晚在元朗搵到間西日餐廳
半開放式的廚房可以望到廚師烹調食物
而且香味滿溢 未食到已經聞到
西餐有提供pizza,扒類,意粉,小食
日式有不如串燒和酒類

食豬最怕係過熟難咬
呢個黑毛豬就做得相當出色
一切就輕易切到
入口肉質嫩滑再配合埋表層的醬汁好好食
二人份剛剛好,食完不會覺得太飽太膩

//雜果窩夫+$38//
配埋是日甜品雜果窩夫
賣相相當吸引
看得出是花了心思
而水果令窩夫味道更加豐富

//和風鰻魚雞肉薄餅 $188//
這個fusion薄餅是厚批
配上烤鰻魚粒、芝士、椰菜、芝麻、
木魚花、紫菜、沙律醬等等
個日式鰻魚照燒汁先係重點
Pizza表面再灑上一層木魚碎
鹹鹹地甜甜地口感豐富

//香奈小姐 Ms. Hannah $95//
由Vodka、貴妃荔枝酒、芒果糖漿、yogurt
、紅石榴糖漿、梳打混合而成
口感甜甜的 酒味不會太明顯
而且顏色鮮艷可以打卡 適合女生

//凡直鮮果桑格利亞 Fan’s Red Sangria $95//
西班牙水果酒
它不像烈酒一樣喝起來有點難度
鮮豔的櫻桃酒色加上微氣泡
新鮮的紅酒果味加上柳橙片、檸檬軟糖、肉桂及草莓
味道微甜帶有氣泡的清爽感
入口相當平易近人
尤其在這炎熱的夏日喝一杯sangria 是透心涼
  • 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁
  • 香煎法國鵝肝多士
夜貓要注意‼️住左咁多年元朗先發現呢間咁正的餐廳!雞地食街的小店,原來已經開業6年,我先第一次食🤣餐廳播住音樂好好feel,店員超級nice,好多款特色cocktail😍.🍷Fan's Red Sangria $95🍹Passion Fruit Lemonade $60🥗和風醋漬鯖魚溫泉蛋海荅沙律 $118🍎輕煎"Rougie”法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果 $88🥙焗墨西哥粟米片 $88🍝手撕牛膝肉貓耳粉 $198.來呢到點都要飲番杯🥂Sangria調得出色,紅酒加上橙皮味道好fresh,好夾貓耳粉同鵝肝!另一杯mocktail 都正,熱情果口味好清新,酸酸甜甜啱晒熱辣辣天氣🍸.前菜沙律🥗好特別!沙律菜上面係豆腐同埋鯖魚,日式口味,清新開胃,鯖魚味道濃厚新鮮好好食!而伴碟芋頭絲上面係溫泉蛋,蛋香加上芋香口感脆卜卜好正!.另一碟鵝肝多士絕對係perfect match,加入焦糖蘋果中和鵝肝的膩,再飲啖sangria,正💕.焗墨西哥粟米片好大碟😍 芝士拉絲🧀面頭仲有辣椒🌶️三款醬:酸忌廉、番茄莎莎、牛油果醬,酸酸辣辣脆卜卜送酒一流👍🏻.最驚喜係碟貓耳粉💕 粉口感彈牙賣相真係好似貓耳仔好特別!牛味

🍷Fan's Red Sangria $95
🍹Passion Fruit Lemonade $60
🥗和風醋漬鯖魚溫泉蛋海荅沙律 $118
🍎輕煎"Rougie”法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果 $88
🥙焗墨西哥粟米片 $88
🍝手撕牛膝肉貓耳粉 $198

最驚喜係碟貓耳粉💕 粉口感彈牙賣相真係好似貓耳仔好特別!牛味香濃入味有咬口,蕃茄醬汁濃厚,真心好食😋
無諗過平時經過感覺平平無奇的小店,原來咁高質!環境、服務、食物質素都超出預期,性價比高,原來仲係無味精餐廳!收好夜,岩哂我夜收工想食好西的人😎
2023-10-04 17 瀏覽
這間位於元朗的西餐廳,晚市有多款西餐扒及意粉,其中七成熟的黑毛豬是招牌菜式,另外餐廳主打無味精,而且價錢合理且份量十足,元朗區的餐廳中性價比高。餐廳亦有多款特色的cocktail,色彩繽紛。我們先點了啤酒&cocktail,青森有sake酒香又帶點清新青瓜味。椰菜花忌廉湯餐湯濃稠,入口幼滑,味道清新。墨西哥雞肉烤餅烤餅煎至表面焦香,中間夾著烤雞及芝士,配上牛油果、番茄醬及酸忌廉更添風味。烤西班牙杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁豬扒煎至七成熟,醃得入味,肉質爽嫩略有咬口,而且肉汁豐富。烤海鱸魚柳配素菜巴馬臣芝士蕃茄汁貓意粉貓意粉煙煙韌韌,充滿番茄香,鱸魚煎至皮脆肉嫩。鮮果窩夫窩夫香脆,還有些藍莓、士多啤梨等生果點綴。

椰菜花忌廉湯
餐湯濃稠,入口幼滑,味道清新。

墨西哥雞肉烤餅

烤西班牙杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁
豬扒煎至七成熟,醃得入味,肉質爽嫩略有咬口,而且肉汁豐富。

烤海鱸魚柳配素菜巴馬臣芝士蕃茄汁貓意粉
貓意粉煙煙韌韌,充滿番茄香,鱸魚煎至皮脆肉嫩。

鮮果窩夫
窩夫香脆,還有些藍莓、士多啤梨等生果點綴。
同一班朋友聚會,每個人要求都唔同,有人想食pizza,有人想係元朗食,於是我哋就揀咗呢間西餐廳食飯。✨泰式鮮蝦多士 $88唔算好泰式嘅感覺,但係佢面頭個汁好好食,麵包外脆內軟,感覺係無咁熱氣嘅多士✨烤原隻日本魷魚筒 $138呢個反而有啲似泰式風味,佢個醬汁都係配泰式酸辣汁,魷魚都大隻,唔錯✨經典瑪格利特薄餅 $168果然係即叫即做嘅薄餅,好似啱啱出爐嘅麵包咁,厚度適中,芝士好足料,食落去仲有拉絲效果✨三個set dinner鮮蜆辣肉醬香辣蒜片汁意大利粉 $178好多隻蜆肉好足料,略嫌意大利粉嘅汁唔係好夠,意粉食落去普普通通烤三文魚柳+海膽味噌汁意大利飯 $198意大利飯有驚喜,千祈唔好魚還魚飯還飯咁食,督爛舊魚連埋個飯同汁一齊撈,勁好食勁香烤連骨羊扒配迷迭香紅酒燒汁 $198羊扒焗得好食嘅,仲有得揀五成熟,出到嚟真係靚仔嘅。不過肥肉多左少少,而且唔係好食得出佢d汁,比想像中普通。烤澳洲安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $228扒都係焗得出色好食,五成熟真係五成熟,肉質嫩滑SET DINNER隨餐附送餐湯,應該係雜菜忌廉湯,飲落好清新好健康嘅感覺,似係西蘭花+薯仔+忌廉~✨總結人均消費💸:$240

✨泰式鮮蝦多士 $88

✨烤原隻日本魷魚筒 $138

✨經典瑪格利特薄餅 $168

✨三個set dinner
鮮蜆辣肉醬香辣蒜片汁意大利粉 $178

烤三文魚柳+海膽味噌汁意大利飯 $198

烤連骨羊扒配迷迭香紅酒燒汁 $198

烤澳洲安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $228
扒都係焗得出色好食,五成熟真係五成熟,肉質嫩滑

✨總結
人均消費💸:$240/1人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 凡直友里 (元朗)
📍元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife
#元朗餐廳#元朗美食#元朗cafe
2023-10-02 13 瀏覽
作為元朗人,一早已經聽過呢間餐廳嘅大名😝 7:00去到已經爆曬場,睇嚟係個好地方。食物係即時落單,師傅係半開放式廚房即時做,可以見到食物製作過程咁就好放心,餐廳燈光昏暗幾有格調。八爪魚刺身青蘋果沙律 $108推介🌟上面有4片鮮八爪魚,鮮甜有咬口,仲可以加少少豉油。青蘋果沙律咬落香甜,旁邊嘅焦糖合桃脆脆為成個沙律做點綴。烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯 $198份量好多海膽汁,味道香濃🤪啱晒重口味人士即係我,三文魚嘅份量好大,煮得唔會過火。食嘅時候裏面仲係軟林林。海膽蟹籽伴即開生蠔 $68用嚟打卡真係正有海膽又有黑色嘅蟹籽🤩香煎法國鵝肝配多士$78套餐加配平少少😁鵝肝都幾厚,油脂充足夠香口,煎得靚入面仲係粉紅色!側面啲沙律平衡下油膩感😌📍 凡直友里 (元朗)元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

八爪魚刺身青蘋果沙律 $108

烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯 $198

海膽蟹籽伴即開生蠔 $68
用嚟打卡真係正有海膽又有黑色嘅蟹籽🤩

香煎法國鵝肝配多士$78

📍 凡直友里 (元朗)
元朗又新街53-59號滿利大廈地舖
☞ 元朗 凡直友里 ☜———————————————夜晚有liveband嘅cafe bar,食物主打無味精又有特色cocktails😍———————————————◊ 輕煎北海道帶子鹹蛋黃意大利飯 ($208) ◊三粒帶子超級大粒,食落鮮甜。鹹蛋黃味香,但又唔會好油膩,所以唔會食到滯。個飯有啲蘆筍、南瓜、魷魚同辣肉腸粒,鹹香十足,同時又有唔同口感😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 酥炸軟殼蟹明太子意大利粉 ($238) ◊軟殼蟹好脆,意粉個汁好Creamy,加上啲青瓜同紅洋蔥,唔會好漏😋美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 輕煎法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果 ($88) ◊鵝肝充滿油香,而且入口即溶,配上焦糖蘋果味道豐富🤤美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 烤原隻日本魷魚筒 ($138) ◊魷魚新鮮彈牙配上辣汁,香辣惹味🫣美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ Aomori ($90) ◊飲落幾易入口,有少少檸檬嘅酸味又帶有青瓜嘅香氣👍🏻美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ Little Hannah ($68) ◊呢杯係無酒精飲品,水果嘅甜味配上乳酸梳打,清新消暑又解渴🤪美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5————————————
☞ 元朗 凡直友里 ☜
◊ 輕煎北海道帶子鹹蛋黃意大利飯 ($208) ◊

◊ 酥炸軟殼蟹明太子意大利粉 ($238) ◊

◊ 輕煎法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果 ($88) ◊
鵝肝充滿油香,而且入口即溶,配上焦糖蘋果味道豐富🤤

◊ 烤原隻日本魷魚筒 ($138) ◊
魷魚新鮮彈牙配上辣汁,香辣惹味🫣

◊ Aomori ($90) ◊
飲落幾易入口,有少少檸檬嘅酸味又帶有青瓜嘅香氣👍🏻

◊ Little Hannah ($68) ◊
呢杯係無酒精飲品,水果嘅甜味配上乳酸梳打,清新消暑又解渴🤪
📍:
凡直友里
元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

#為食豬在元朗 #元朗美食
#foodblog #多國菜 #risotto #spaghetti #魷魚 #鵝肝多士 #香港美食 #香港餐廳
2023-09-24
  • 香煎法國鵝肝多士
  • 輕煎北海道帶子鹹蛋黃意大利飯
2023-09-23 20 瀏覽
元朗好多特色店舖 呢間除左食西餐仲有特色cocktail 而朋友話呢間個7成熟黑毛豬都好出色加上係無味精餐廳咁今次我地就約左食個晚餐 enjoy 下餐牌見佢價錢同份量都好抵食性價比高-🔸烤三文魚柳 |海膽味噌汁意大利飯 $198大大舊勁厚身三文魚柳煎得香脆 海膽味既意大利飯都好入味-🔸烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $228可以配飯/意券/薯條我地揀左配薯條 🍟 係粗身有口感既西冷牛扒好大塊 香濃牛味-🔸鮮果伯爵茶窩夫 $78揀左配開心果雪糕 窩夫即叫即整 非常脆身 伯爵茶味香濃 -🍹西柚檸檬特飲🍹紫霞仙子雖然唔飲酒 但見到呢啲咁得意既名都叫返兩杯無酒精飲品 chill 下😂-📍凡直友里📌元朗又新街53-59號滿利大廈地舖
元朗好多特色店舖 呢間除左食西餐
🍹紫霞仙子
📍凡直友里
📌元朗又新街53-59號滿利大廈地舖
2023-09-23 18 瀏覽
好耐冇見大學嘅朋友於是一齊相約去元朗度食飯,大家都鍾意食西餐所以揀咗呢間,主打無味精嘅烹調手法Dinner set本身包咗餐湯,嗰日係蕃茄湯,有好濃嘅蕃茄味,偏酸味噌汁意大利飯伴海膽、煙三文魚柳:味噌好惹味,出面嘅餐廳比較少見,飯煮得偏硬,用嘅海膽係加拿大海膽,三文魚都煮得唔錯,有少少油滲出嚟澳洲黑安格斯牛西冷:以呢個價錢嚟講,牛肉嘅質素都唔錯,推介叫五成熟,肉質會軟一啲,另外都幾鍾意蒜蓉炒蔬菜,配意粉嘅話係會另上鵝肝多士:鵝肝充滿油脂,多士嘅口感亦都唔錯,配黑醋沙律本身餐牌都有唔同嘅特色cocktail,朋友揀左Peach Bellini ,桃味突出,感覺refreshing我自己就揀咗白桃乳酪酒梳打,甜味會多一啲,不過因為係燒酒所以酒精味都有啲突出,另外加咗檸檬所以會有多層檸檬嘅香味總括嚟講,以呢個價錢,食到質素相當唔錯嘅西餐,我哋都覺得性價比幾高

鵝肝多士:鵝肝充滿油脂,多士嘅口感亦都唔錯,配黑醋沙律

餐廳喺元朗一直口碑好好 主打無味精西餐店舖走型格工業風 室內座位對住半開放廚房 一坐低已經聞到勁香🤤 🍴西蘭花忌廉湯🍴干邑龍蝦湯 (+$48)Set Dinner會奉送餐湯是日餐湯係西蘭花忌廉湯 飲落幾清新我地其中一個湯加左錢轉龍蝦湯龍蝦味幾濃郁 當中仲有蝦肉🦐 🍴烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁 ($188)豬扒好大塊 而且煎得好靚!豬扒表面煎到微微焦脆 一切開d肉汁已經係咁標出黎🤤我覺得7成真係啱啱好 肉質軟嫩之餘 油脂亦入口即化推薦!❤️ 🍴烤三文魚柳·海膽味噌汁意大利飯 ($198)擺盤幾靚🫶🏻三文魚柳烤到皮脆肉嫩 上面仲放左京蔥同少少海膽🤤意大利飯煮到al dante海膽味噌汁好好味!🥰海膽同味噌都好出好夾 而且完全唔會過鹹意大利飯加埋魚籽一齊食 口感亦好豐富呢款都好推薦❤️ 🥃渣男酸檸茶 ($90)Hit x20 Lime Wedge|Gin|Apple Juice|Earl Grey Tea|Honey餐廳有好多款酒精同無酒精飲品提供有d飲品名都幾趣怪 呢一杯都唔例外🤣蘋果汁、伯爵茶、Gin呢個組合幾清新酸度高d會更好 甜度就適中 🍴精選甜品 (+$38 x2)Din
餐廳喺元朗一直口碑好好 主打無味精西餐
店舖走型格工業風
室內座位對住半開放廚房 一坐低已經聞到勁香🤤

🍴西蘭花忌廉湯
🍴干邑龍蝦湯 (+$48)
Set Dinner會奉送餐湯
是日餐湯係西蘭花忌廉湯 飲落幾清新
我地其中一個湯加左錢轉龍蝦湯
龍蝦味幾濃郁 當中仲有蝦肉🦐

🍴烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁 ($188)
豬扒好大塊 而且煎得好靚!
豬扒表面煎到微微焦脆
一切開d肉汁已經係咁標出黎🤤
我覺得7成真係啱啱好 肉質軟嫩之餘 油脂亦入口即化
推薦!❤️

烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁

🍴烤三文魚柳·海膽味噌汁意大利飯 ($198)
擺盤幾靚🫶🏻
三文魚柳烤到皮脆肉嫩 上面仲放左京蔥同少少海膽🤤
意大利飯煮到al dante
海膽味噌汁好好味!🥰
海膽同味噌都好出好夾 而且完全唔會過鹹
意大利飯加埋魚籽一齊食 口感亦好豐富
呢款都好推薦❤️

烤三文魚柳 海膽味噌汁意大利飯

🥃渣男酸檸茶 ($90)
餐廳有好多款酒精同無酒精飲品提供
有d飲品名都幾趣怪 呢一杯都唔例外🤣
蘋果汁、伯爵茶、Gin呢個組合幾清新
酸度高d會更好 甜度就適中

🍴精選甜品 (+$38 x2)
Dinner set加$38就可以加配甜品
甜品造型可愛有心思🥰
除左有窩夫同雪糕 仲有唔少水果
可能我影相影得太耐 雪糕已經溶左🥹
窩夫係伯爵茶味 唔錯👌🏻

餐廳除左食物水準高之外 仲有Live Band!
佢地無論中文歌英文歌都唱得好好聽!
成晚氣氛都好好🥰🥰
大家有機會不妨去試下😆

• 烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯
2023-09-20 21 瀏覽
兩個幾月前已經同朋友嚟過呢間區內嘅人氣餐廳食dinner~一路食飯,一路見到好多年輕人喺度食串燒飲Sake,感覺好chill,今日一於又嚟體驗下,感受下氣氛先😃🤪餐廳有好多款唔同嘅sake,店員好有心機咁同我地逐一介紹,最後我地揀左一支員工推介好容易入口嘅sake,果然吾錯;飲得Sake,當然吾少得要食一D小食啦!呢度嘅日式串燒都好出名!我地order左幾串做佐酒嘅小食,味道好!😋整體餐廳服務好好,環境氣氛都好chill,仲有室內室外嘅座位可供選擇,吾怪之得我同朋友坐到大概11pm,都keep住見到人流不絕,非常旺場,果然keep住係元朗人氣熱點😍
兩個幾月前已經同朋友嚟過呢間區內嘅人氣餐廳食dinner~

2023-09-19 10 瀏覽
元朗呢幾年開咗好多西餐,有朋友口中介紹咗呢間無味精又有不少cocktail 餐廳.餐廳非常寧靜,播着柔和嘅音樂,坐得非常舒服,同朋友談天說地最好嘅地方🔸龍蝦湯($48)味道質感濃稠,入口十分重的龍蝦味,加上表面的忌廉入口細滑,而且有新鮮龍蝦肉,真材實料,飲完湯完全不會口渴。🔸烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁($188)非常可口嘅西班牙黑毛豬豬扒😍 豬扒沒有好重嘅調味,簡單灑上鹽已經可以帶出肉香。豬扒外層烤至焦脆,慢慢切開中間的肉汁滲出來,而且內裏肉嫩味濃,脂肪部分布均勻,入口咀嚼肉味更香亦更嫩,而油脂一部分食落亦唔會覺得膩,入口化開😋 旁邊嘅烤蔬菜亦不錯。🔸烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁($228)七成熟,表面烤得剛剛好,切開中間看見粉嫩的顏色,而且有肉汁慢慢滲出來,西冷牛扒肥瘦均勻,入口咀嚼油脂甘香,肉質慢慢滲出濃郁的牛味,帶一點嚼勁,廚房烤牛烤得剛剛好,值得一讚!🔸芒果楊枝($68)用上新鮮的芒果打汁,帶一點沙冰和新鮮芒果肉,入口清甜而且食到芒果肉,濃濃的芒果味我很喜歡。🔸純真椰林樹影($68)選用新鮮菠蘿打碎,飲到菠蘿味道和菠蘿碎肉,入口清新。

🔸龍蝦湯($48)

🔸烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁($188)

🔸烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁($228)

🔸芒果楊枝($68)

🔸純真椰林樹影($68)
選用新鮮菠蘿打碎,飲到菠蘿味道和菠蘿碎肉,入口清新。

山長水遠走入元朗就是為了見一位好朋友,在朋友的推薦下,我們就去到元朗嘅一間酒吧西餐廳,餐廳有各式各樣的酒之外,亦都有多款美食給大家選擇,有Pasta、Pizza、Risotto等等,都是西餐廳常見的美食🫶🏻🫶🏻餐廳的環境都以簡單為主,有室外,都有室內,小小的一間都幾溫馨,室外的朋友可以帶毛孩,而室內坐位不多,但坐得很舒適,昏暗的環境顯得有額外氣氛。⭐️烤連骨羊扒配迷迭香紅酒燒汁 $198Grilled Lamb Chop with Rosemary Red Wine Gravy羊扒有濃郁的羊肉味,配以迷迭去煎烤,羊扒的油脂非常豐富,讓羊扒的口感鮮嫩多汁味道更香,再配上紅酒燒醬汁調味道👅⭐️烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $228Grilled Australian Black Angus Beef Sirloin with Black Pepper Gravy五成熟的牛肉鮮嫩多汁,配以黑椒燒汁作調味,是一道味道濃郁、口感豐富的菜式,再配上薯菜(炸薯條🍟)外脆內香軟。⭐️香奈小姐 Ms. Hannah $95Vodka, Kwaifeh Lychee, Mango Syrup, YogurtC

⭐️烤連骨羊扒配迷迭香紅酒燒汁 $198

⭐️烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 $228

⭐️香奈小姐 Ms. Hannah $95
Citrus, Grenadine, Soda
鋪滿了花瓣的粉紅色的飲品,超夢幻得來,味道酸酸甜甜的☺️好適合女生🫶🏻

⭐️凡直鮮果桑格利亞 Fan's Red Sangria $95
Red Wine, Brandy Orange Juice, Mixed Fruit & Berries Sprite
常見的葡國西班牙飲品-Sangria🍷🍷今日就要了一杯加入了鮮果及果汁的紅酒,超fresh 🫶🏻

⭐️升級至干邑龍蝦湯 +$48
Upgrade to Lobster Bisque
龍蝦湯味道濃郁鮮美和湯的濃稠質地相互融合,相信師傅都花了不少時間精心炮製。

⭐️精選甜品-伯爵茶窩夫 +$38
Daily Dessert
經烘烤後的窩夫外層酥脆及內部鬆軟,窩夫融入了伯爵茶的濃郁味道,而且買相都好適合打卡,美美的!