2023-11-09 25 瀏覽
今晚開完OT 收工都成十點半🥹社畜人生小攰 收工只想飲返兩杯 飲飽食醉咁就滿足🥲但間間餐廳都10點左右就last order左🫠終於比我搵到呢間 1:30先last order 好感動🥹蝦🦐多士多士係法包底 🥖淨係外皮脆 法包中間軟 唔會脆到𠝹嘴同乾憎憎🫢🐷泰式燒豬頸肉🦑椒鹽魷魚鬚白雪雪嘅麵包糠下 收埋咗超多酥脆嘅魷魚鬚!🥩烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁叫咗五成熟 肉嫩多汁 🤤仲跟餐送忌廉湯🍸香奈小姐 Ms. Hannah $95有貴妃荔枝酒、yogurt、芒果糖漿 成杯酒都好lady 同fruity🥭甜甜的 好易入口 最岩ladies們💓🥃茶是故鄉濃酒是故鄉醇?🤣🤣 當烏龍茶遇上酒 就係又濃又醇!

蝦🦐多士

🐷泰式燒豬頸肉

🦑椒鹽魷魚鬚
白雪雪嘅麵包糠下 收埋咗超多酥脆嘅魷魚鬚!

🥩烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁
叫咗五成熟 肉嫩多汁 🤤仲跟餐送忌廉湯

🍸香奈小姐 Ms. Hannah $95

🥃茶是故鄉濃
酒是故鄉醇?🤣🤣 當烏龍茶遇上酒 就係又濃又醇!
2023-11-06 30 瀏覽
今晚同老公去元朗晚餐,早前去過這間餐廳,環境唔錯,坐得舒服,所以再去試下💕泰式生蝦青木瓜沙律🥗 生蝦好鮮甜,有6大隻,隻隻都爽口彈牙,配上青木瓜、車厘茄、嫰菠菜、泰式沙律汁,非常開胃啊💕輕煎北海道帶子鹹蛋黃意大利飯 🍲三大粒帶子,外層煎得焦脆,內𥚃多汁彈牙,意大利飯口感好軟糯Creamy,鹹香十足之餘更有海鮮鮮味,口感豐富💕香烤西班牙黑毛豬扒配芥末籽蘋果汁🐽 黑毛豬扒肉質爽口緊實且肉味濃郁,切開豬扒還呈現美麗的粉嫩色,肉汁四溢,配上芥末籽蘋果汁,我好鐘意啊💕Mango Pomelo🍹 💕Little Hannah🍹

💕泰式生蝦青木瓜沙律🥗

💕輕煎北海道帶子鹹蛋黃意大利飯 🍲

💕香烤西班牙黑毛豬扒配芥末籽蘋果汁🐽

💕Mango Pomelo🍹
💕Little Hannah🍹
2023-11-05 1035 瀏覽
元朗出名好野食多,但要搵性價比高質,又岩媽咪岩食的無味精要求,今次真係搵好間岩晒媽咪要求的餐廳。餐廳的氛圍富有現代感,裝潢簡潔而雅致,營造出一種放鬆又舒適的用餐環境。🌟串燒:#雞肉棒、#火雞腎和#海蝦烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,搭配上恰到好處的調味料,味道鮮美。特別是海蝦,它的鮮甜和彈牙的口感,媽咪係咁話要Encore~🌟餐湯:#南瓜湯湯濃郁滑順,南瓜的自然甜味在口中散發開來,令人愜意,不錯的開胃湯品。🌟主菜:#烤澳洲黑安格斯西冷配黑椒燒汁外層香焦內軟腍多汁,牛肉十分嫩,搭配上濃郁的黑椒燒汁,提升了牛肉的風味。每一口都充滿了濃郁的肉汁和香料的滋味,令人回味無窮。薯條粗身香口,美味~🌟#生力小麥白啤酒最後,我地想叫#特色cocktail搭配這頓美食,但見隔離枱叫左啤酒,決定試下這款啤酒清爽宜人,帶來了一份輕快的口感,微甜,岩晒鍾意清甜啤的朋友。媽咪話下次來一定要試下7成熟黑毛豬,話餐廳從串燒到湯品再到主菜,每一道菜都展現了高品質的食材和烹飪技巧,佢都十分滿意!餐廳的服務也非常周到,讓我地感到宾至如歸。

🌟串燒:#雞肉棒、#火雞腎和#海蝦

🌟餐湯:#南瓜湯

• 香烤阿根廷草飼安格斯西冷牛扒
  • 串燒
  • 生力小麥白啤酒
2023-11-04 24 瀏覽
凡直友里 (元朗)📍 元朗又新街53-59號滿利大廈地舖又到咗星期日,聽日又返工!🫠🫠🫠🫠好想同大家打打氣💪🏼加油英文點講呢 #foodieintern學英文👩🏻‍🏫 一直都好想嚟元朗國試呢間餐廳,評語唔錯,六點幾人唔算多,不過之後就差唔多full house,好彩早啲到,仲可以揀坐戶外,睇live band表演! 🎵 蕃茄濃湯 🍅 🥣 蕃茄濃湯喺set入面,味道濃郁,酸中帶甜,質感滑順,好飲。生蠔🦪 Set on top加錢,生蠔上面竟然有魚子醬同海膽,結合咗豐富的海鮮風味,冰鎮住令到個鮮味更加提升,每一啖都帶來豪華的口感享受,正正!白忌廉汁青口🐚青口上有濃郁的蒜香奶味道,而青口本身都好鮮味。青口喺爽口有嚼勁同忌廉嘅柔滑口感形成對比,口感層次想提升左唔少!澳洲安格斯牛扒🥩 個set叫咗牛扒,五成熟。肉質鮮嫩多汁,五成熟的火候剛剛好,外焦內嫩,保留了牛肉的原汁原味,識落啖啖牛肉嘅香氣,配上豐富嘅薯菜,性價比好高!紫霞仙子/西柚檸檬梳打 🍹 飲品方面都好出色!紫霞仙子嘅味道,好多層次好豐富,有唔同嘅水果,有菠蘿,金桔,配上蝶豆花同梳打水,係一杯好有特色嘅飲品!西柚檸檬梳打好啱食完肉食,解
凡直友里 (元朗)
📍 元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

又到咗星期日,聽日又返工!🫠🫠🫠🫠
好想同大家打打氣💪🏼
加油英文點講呢 #foodieintern學英文👩🏻‍🏫

蕃茄濃湯 🍅 🥣
蕃茄濃湯喺set入面,味道濃郁,酸中帶甜,質感滑順,好飲。

生蠔🦪

白忌廉汁青口🐚

澳洲安格斯牛扒🥩

紫霞仙子/西柚檸檬梳打 🍹
飲品方面都好出色!紫霞仙子嘅味道,好多層次好豐富,有唔同嘅水果,有菠蘿,金桔,配上蝶豆花同梳打水,係一杯好有特色嘅飲品!西柚檸檬梳打好啱食完肉食,解膩嘅飲品,唔會過甜,唔想飲酒嘅朋友都可以試吓佢哋嘅特色飲品!

鮮果伯爵茶窩夫🧇
梗係要有個甜品收尾!窩夫嘅伯爵茶,好濃郁,個硬度係我鍾意嘅,唔會太軟亦都唔會太硬,最驚喜嘅地方係竟然有開心果味嘅雪糕,而且個味道係好authentic,抵讚!
2023-11-04 31 瀏覽
元朗出名多美食,朋友想吃西餐,喝點小酒,聊聊天,剛巧看見這間店子有特色cocktail提供,看餐牌後發現主打無味精餐廳,裝修簡潔有情調,而且內裡不斷播放歌曲,氣氛良好,不得不進內試試呢烤西班牙黑毛豬鞍 298元豬鞍肉選用7成熟黑毛豬,加上焦糖蘋果,輕蔬,日本甜薯及阿根廷青醬配搭,肉質嫰滑不鞋口,樣子精美手撕牛膝肉貓意粉 198元貓意粉配XO醬蕃茄汁,味道有層次,酸味恰到好處,加上巴馬臣芝士,車厘茄,羅勒等配料,份外惹味汁煮藍青口 168元青口選擇配搭紫蘇蕃茄汁,酸酸的,夠醒胃,蕃茄汁沾滿蒜蓉包上,完美的開胃小吃純真椰林樹影 68元椰汁加牛奶味,香濃嫰滑,沒有酒精適合不喝酒的你白桃貝里尼 80元白桃味豐富,酒精濃度不高,小酌怡情,不錯選擇凡直友里元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

烤西班牙黑毛豬鞍 298元

手撕牛膝肉貓意粉 198元

汁煮藍青口 168元

純真椰林樹影 68元
椰汁加牛奶味,香濃嫰滑,沒有酒精適合不喝酒的你

白桃貝里尼 80元
白桃味豐富,酒精濃度不高,小酌怡情,不錯選擇

凡直友里
汁煮藍青口
純真椰林樹影
白桃貝里尼
2023-11-02 740 瀏覽
《凡直友里》 呢間店外好似平平無奇,點知驚喜重重,超級正!係我低估左佢🫡 💫星期日7.30開始係有live band🎤 👻 𝕲𝖗𝖎𝖑𝖑𝖊𝖉 𝕾𝖕𝖆𝖓𝖎𝖘𝖍 100% 𝕯𝖚𝖗𝖔𝖈 𝕻𝖔𝖗𝖐 𝕷𝖔𝖎𝖓 𝖜𝖎𝖙𝖍 𝕻𝖊𝖆𝖈𝖍 𝕲𝖗𝖆𝖛𝖞 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁 職員推薦7成熟,真係啱啱好豬味好濃 肥瘦適中 雖然塊扒厚,但做到表面焦焦脆脆,內面不乾不柴肉質比較結實有彈性,有咬感,但唔係韌!配上蜜桃燒汁 好正 👻 𝕲𝖗𝖎𝖑𝖑𝖊𝖉 𝕬𝖚𝖘𝖙𝖗𝖆𝖑𝖎𝖆𝖓 𝕭𝖑𝖆𝖈𝖐 𝕬𝖓𝖌𝖚𝖘 𝕭𝖊𝖊𝖋 𝕾𝖎𝖗𝖑𝖔𝖎𝖓 𝖜𝖎𝖙𝖍 𝕭𝖑𝖆𝖈𝖐 𝕻𝖊𝖕𝖕𝖊𝖗 𝕲𝖗𝖆𝖛𝖞 烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁 成件都勁靚仔,叫左五成熟,熟到啱啱好,烤得好均勻入面粉粉嫩嫩的,嫩得黎有咬口,而且牛味濃郁☺️怎麼可以不愛 另外,你可以配飯/意粉/薯條,我地揀左薯條🍟即炸的,又熱又脆☺️仲有翠玉瓜,茄子等side dish,相當有誠意 👻 𝕯𝖗𝖚𝖓𝖐𝖊𝖓 𝕷𝖊𝖒𝖔𝖓 𝕿𝖊𝖆 渣男醉檸茶 點解會係呢個名?!因為店員會爆打個檸檬🤣好似爆打渣男咁所以飲落檸檬茶味都幾出,酒味又唔會太濃好易入口,幾好飲 👻 𝕿𝖊𝖆 𝖎𝖘 𝕮
《凡直友里》

呢間店外好似平平無奇,點知驚喜重重,超級正!係我低估左佢🫡

💫星期日7.30開始係有live band🎤

烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁

職員推薦7成熟,真係啱啱好
豬味好濃 肥瘦適中
雖然塊扒厚,但做到表面焦焦脆脆,內面不乾不柴
肉質比較結實有彈性,有咬感,但唔係韌!
配上蜜桃燒汁 好正

烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁

成件都勁靚仔,叫左五成熟,熟到啱啱好,烤得好均勻
入面粉粉嫩嫩的,嫩得黎有咬口,而且牛味濃郁☺️怎麼可以不愛

👻 𝕯𝖗𝖚𝖓𝖐𝖊𝖓 𝕷𝖊𝖒𝖔𝖓 𝕿𝖊𝖆
渣男醉檸茶

點解會係呢個名?!因為店員會爆打個檸檬🤣好似爆打渣男咁
所以飲落檸檬茶味都幾出,酒味又唔會太濃
好易入口,幾好飲

👻 𝕿𝖊𝖆 𝖎𝖘 𝕮𝖔𝖚𝖓𝖙𝖗𝖞 𝕽𝖎𝖈𝖍
茶是故香濃

呢款雖然加左普洱茶,但相對酒味會濃少少。先飲到酒味,茶味係之後先慢慢出😂

.__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__.

總結:
好Q正!大推!食物又正,無味精,又有live band,勁好氣氛。店員勁nice,傾多兩句,重送左包血包比我地,打卡不得了📸

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥🐥/5
  • 烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁
  • 香烤阿根廷草飼安格斯西冷牛扒
2023-10-31 33 瀏覽
前兩日經過屋企樓下,見到樓下餐廳戶外有感覺勁chill, 諗住試下佢既晚餐,晚餐既餐湯:蕃茄梳打湯超濃郁既蕃茄湯,酸酸甜甜開胃一流烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁薯菜 $188大大塊既黑毛豬扒煮到7成熟,口感岩岩好,食落口每一啖滿滿既豬油香味,配埋酸酸地蜜桃燒汁一齊食,唔會好油膩,另外伴碟嘅薯菜份量亦十分多,而且好新鮮!烤焗開心果寳雲蘇澳洲羊架輕蔬/日本甜薯 $348媽咪最鍾意食嘅羊架,買相十分吸引,羊架外層包滿一粒粒開心果碎,食落口甜甜地口感少少脆,侍應建議羊架煮到五成熟最好,果然入口肉質鮮嫩,伴碟薯菜同樣份量十足,性價比勁高,仲有我最鍾意嘅日本甜蕃薯。餐廳仲有好多特色cocktail,唔飲酒嘅我哋叫咗兩杯特飲西柚檸檬特飲 $60同熱情果檸檬特飲 $60, 酸酸甜甜仲有氣泡,岩晒夏天消暑飲。

晚餐既餐湯:蕃茄梳打湯

超濃郁既蕃茄湯,酸酸甜甜開胃一流

烤西班牙100%杜洛克黑毛豬扒配蜜桃燒汁薯菜 $188

烤焗開心果寳雲蘇澳洲羊架輕蔬/日本甜薯 $348

2023-10-29 26 瀏覽
依間除左食西餐之外仲有啲日本串燒食!原來野食仲要無味精,食得好放心weekend過黎食仲要有live band,難怪咁熱鬧夜晚有Set dinner揀,試左烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁($228),西冷扒脂肪少啲,比較瘦,肉質有彈性肉味又濃,黑椒燒汁香中帶微辣,但又唔會搶左肉嘅鮮味跟餐有餐湯,+$48升級左酥皮湯,酥皮熱辣辣入口酥脆又甜甜地,令到個湯味道更豐富仲追加左個海膽蟹子伴生蠔($68),生蠔入口柔滑配埋海膽同蟹子除左口感豐富之外味道仲帶份鮮甜,中和左濃郁嘅海水味另外就叫左個免治雞肉棒伴醬油日本蛋黃($72),雞肉燒到外脆內嫩,經日本醬油醃製的日本蛋黃,味道微甜又帶蛋香,加埋食好夾仲叫埋甜品食,Tiramisu配開心果雪糕($88),口感幼滑仲幾濃咖啡香!開心果雪糕都比較少食到,食落仲有開心果粒,口感幾好野飲方面仲有唔少特色cocktail,試左茶是故鄉濃($90),有Brandy、蜜糖、普洱茶、檸檬汁同Ginger Liqueur ,茶同酒加埋入口又幾順滑,清清地幾正另一杯凡直鮮果桑格利亞($95)就係Red Sangria,甜甜地重果香!今餐真係好豐富!
依間除左食西餐之外仲有啲日本串燒食!
原來野食仲要無味精,食得好放心
weekend過黎食仲要有live band,難怪咁熱鬧

今餐真係好豐富!
2023-10-25 25 瀏覽
呢間以酒吧形式的餐廳,設有露天座位,有多款燒烤美食和西式料理。我同老公坐室內座,望到廚師下廚。空間唔大,但坐得舒服,氣氛唔錯。我哋大約6:30到,未有食客,似包場。走嗰時,已經差唔多滿座。烤連骨羊扒配迷迭香紅酒🍷燒汁三大件羊扒,個人唔鐘意太熟的羊架,要求5成熟。肉質鮮嫩,帶骨的部份很香,口感juicy,搭配紅酒燒汁好配,將肉香更提升,味道很好。配菜有翠肉瓜,茄子,車厘茄,而意粉蒜蓉味香濃。烤西班牙100 %杜洛克黑毛豬扒配蜜桃🍑燒汁原來西班牙杜洛克黑毛豬是西班牙名種豬之一,大大塊的豬扒厚身但肉質唔會靱,口感鮮嫩,豬肉味濃郁,煎得好香,好好食。選了薯菜,薯條炸得香脆,食唔停。牛舌芯(2串)配田園沙律🥗牛舌有分3部分,牛舌芯係最矜貴,係牛舌中心個位置,嫩滑無筋,香煎最惹味。果然冇失望,香口好味。沙律菜好新鮮,略嫌黑醋帶點酸。另外叫了2杯飲品,蝶豆花和芒果🥭都好清新解渴。呢間餐廳食材新鮮,冇味精,性價比高,有水準,服務態度也好,值得再嚟。

烤連骨羊扒配迷迭香紅酒🍷燒汁

烤西班牙100 %杜洛克黑毛豬扒配蜜桃🍑燒汁

牛舌芯(2串)配田園沙律🥗

另外叫了2杯飲品,蝶豆花和芒果🥭都好清新解渴。

元朗一向出名多野食,估唔到行經見到間有liveband🎤🎸 , 超有氣氛既餐廳,即刻入去拎位😍 餐廳有室內同室外坐位,天氣涼坐出面都不錯!!餐廳好特別係半開放式廚房,可以欣賞到大廚表演,indoor座位約有6,7張枱,座位舒適,燈光又好有feel, 食飯傾下計不錯😊。🩵烤西班牙杜洛克黑毛豬扒🐷配蜜糖燒 $188黑毛豬入口彈牙不會過韌,又不太多肥膏位,味道不錯👍🏻🩵輕煎Rougle法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果$88鵝肝很大件又煎得好香,配焦糖蘋果入口酸酸甜甜,減少了不少油膩感。🍢串燒:🩵免冶雞肉棒伴醬油日本蛋黃 $72🩵五花肉 $78不得不叫串燒🍢,送酒一流😋🩵烤原隻日本魷魚筒🦑 $138🩵Cocktail🍸-Ms Hannah香奈小姐 $95Vodka, Lychee, Mango Syrup, Yogurt, Soda-Red Sangria $95(Red Wine, Brandy, Orange Juice, Berries, Sprite)-Princess $68 Purple📍凡直友里 (元朗) 元朗又新街53-59號滿利大廈地舖

🩵烤西班牙杜洛克黑毛豬扒🐷配蜜糖燒 $188
黑毛豬入口彈牙不會過韌,又不太多肥膏位,味道不錯👍🏻

🩵輕煎Rougle法國頂級鵝肝多士伴焦糖蘋果$88

🍢串燒:
🩵免冶雞肉棒伴醬油日本蛋黃 $72
🩵五花肉 $78
不得不叫串燒🍢,送酒一流😋

🩵烤原隻日本魷魚筒🦑 $138

🩵Cocktail🍸
-Ms Hannah香奈小姐 $95
-Red Sangria $95
-Princess $68 Purple

📍凡直友里 (元朗)
2023-10-22 16 瀏覽
烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁可配薯菜,意粉,飯西冷叫了5成熟,簡單用黑椒海鹽調味,可食到牛味濃郁及多汁,煎到剛剛好無血水,配埋最愛既薯菜,完美-汁煮藍青口(白酒忌廉汁)藍青口鮮甜,夠晒新鮮👍🏻配白酒忌廉汁簡直係完美配搭-紫霞仙子色彩繽紛口感豐富嘅特飲,柑橘,菠蘿同埋蝶豆花,打卡必備西柚檸檬特飲西柚同檸檬2者味道同甜度都配合得恰到好處,值得一試-朱古力心太軟配開心果味雪糕切開就見到啲朱古力醬好流心,味道香濃口感軟,配埋開心果味雪糕,好好味
烤澳洲黑安格斯牛西冷配黑椒燒汁
可配薯菜,意粉,飯
汁煮藍青口(白酒忌廉汁)
藍青口鮮甜,夠晒新鮮👍🏻
配白酒忌廉汁簡直係完美配搭
紫霞仙子
色彩繽紛口感豐富嘅特飲,柑橘,菠蘿同埋蝶豆花,打卡必備
西柚檸檬特飲
西柚同檸檬2者味道同甜度都配合得恰到好處,值得一試
朱古力心太軟配開心果味雪糕
2023-10-16
2023-10-19 22 瀏覽
每次經過都見到都幾full呢度既係一間酒吧又係餐廳..坐落都幾chill幾好feel廚房透明度高,加分講返野食先,我同朋友分別點左個烤澳洲M4+牛腹肉,跟埋炒雜菌同埋薯條同埋烤海鱸魚柳素菜巴馬臣芝士蕃茄汁貓耳粉餐湯係西蘭花湯香濃,入口順滑,加埋忌廉香,好飲5成熟做得岩岩好,烤到好香,完全將肉汁保留住,味道可媲美專食牛扒嘅扒房配菜係炒雜菌用左牛油炒香,墊住響底吸哂牛扒汁,好快就清碟烤海鱸魚柳素菜巴馬臣芝士蕃茄汁貓耳粉海鱸魚香煎到皮脆內嫩滑,仲帶有魚油香貓耳粉口感煙韌,每粒都兜住滿滿嘅蕃茄汁,好醒胃而且食得出D野食完全冇落味精,味道都係出自本身原材料,好新鮮!餐廳入邊仲有好多特色嘅Cocktail,不過因為呢期要戒口,所以同朋友都係叫左兩杯soft drink飲白桃梳打同埋芒果楊枝味道調得岩岩好,果肉味好重但又唔會死甜如果好鍾意芒果嘅話,千祈唔好錯過呢一杯芒果楊枝,因為真係好香
每次經過都見到都幾full
呢度既係一間酒吧又係餐廳..坐落都幾chill幾好feel

廚房透明度高,加分

餐湯係西蘭花湯
香濃,入口順滑,加埋忌廉香,好飲

配菜係炒雜菌用左牛油炒香,墊住響底吸哂牛扒汁,好快就清碟

烤海鱸魚柳素菜巴馬臣芝士蕃茄汁貓耳粉
海鱸魚香煎到皮脆內嫩滑,仲帶有魚油香
貓耳粉口感煙韌,每粒都兜住滿滿嘅蕃茄汁,好醒胃

餐廳入邊仲有好多特色嘅Cocktail,

白桃梳打同埋芒果楊枝
味道調得岩岩好,果肉味好重但又唔會死甜

2023-10-18 34 瀏覽
見天氣涼涼哋同爸爸撐枱腳,餐廳充滿工業風格,昏暗氣氛好舒服~仲有全日免+1,CP值極高🥗泰式生蝦青木瓜沙律🌶️🌶️想食刺身生蝦及沙律一次可以滿足哂西·泰合一|泰式汁遇上沙律菜,酸辣得來都幾係嘢🥵🦐泰式鮮蝦多士拉絲效芝士味極濃蝦,法包外脆內軟超正,但微辣;做小食或配湯最適合🥦附送餐湯西蘭花忌廉湯🦞升級 +$48乾邑龍蝦湯龍蝦湯烤出啖啖濃香,入面仲有蝦肉添! 🐟 地中海香料烤鮮魚配烤新薯原條鮮鱸魚香草烤,肉質嫩滑配泰式醬風味十足🍝鮮蜆辣肉腸香辣蒜片汁意大利粉擺盆精心圍住一隻隻大蜆,鮮甜無沙用橄欖油橄欖油烹調給其它配料,好健康✨創意雞尾酒,非常清新🍹香奈小姐 |🍹渣男醉檸茶 Ms. Hannah & Drunken Lemon Tea🍸粉紅Cocktail荔枝味及紅石榴味突出好飲易醉🍹 "渣男"🤣個名真係好正,茶酒交集重好清新清新🌿Menu 內食物多元化,Fusion菜為主,所以味就有所驚喜‼️

🥗泰式生蝦青木瓜沙律🌶️🌶️
想食刺身生蝦及沙律一次可以滿足哂
西·泰合一|泰式汁遇上沙律菜,酸辣得來都幾係嘢🥵

🦐泰式鮮蝦多士

🥦附送餐湯西蘭花忌廉湯
🦞升級 +$48乾邑龍蝦湯
龍蝦湯烤出啖啖濃香,入面仲有蝦肉添!

🐟 地中海香料烤鮮魚配烤新薯
原條鮮鱸魚香草烤,肉質嫩滑配泰式醬風味十足

🍝鮮蜆辣肉腸香辣蒜片汁意大利粉
擺盆精心圍住一隻隻大蜆,鮮甜無沙
用橄欖油橄欖油烹調給其它配料,好健康

✨創意雞尾酒,非常清新
🍹香奈小姐 |🍹渣男醉檸茶
🍸粉紅Cocktail荔枝味及紅石榴味突出好飲易醉

🍹 "渣男"🤣個名真係好正,茶酒交集重好清新清新🌿

2023-10-16
  • 泰式鮮蝦多士
  • 龍蝦湯
2023-10-13 14 瀏覽
元朗有好多小店 今日同朋友就嚟哩間日式西餐廳試吓🤪和風鰻魚雞肉薄餅🍕見佢係日式Pizza好似幾特別咁就試吓啦 烤鰻魚再加椰菜青蔥令到口感好豐富 味道都好好 唔會太鹹 個日式沙律醬都幾清新🤤輕煎北海道帶子扁意粉呢個意粉就有少少辣 不過就好惹味 啲帶子都好新鮮個意粉就偏硬 不過好啱我口味 我唔係好鍾意食太淋嘅意粉😋松露油巴臣馬芝士薯條🍟個薯條一上到黎大份到嚇親我 $88咁大兜薯條真係好抵!🤩薯條亦都炸得啱啱好 仲有少少薯皮令到我同朋友食唔停口!個外型都好靚 好似落雪咁😍未成年香奈和熱情果檸檬特飲🍹未成年香奈係類似芒果菠蘿汁乳酸梳打 再加埋一塊薄荷葉 令佢杯野飲嘅味更加突出👍🏻熱情果檸檬特飲嘅味道酸酸甜甜 好有夏天嘅感覺 好fresh🤩
元朗有好多小店 今日同朋友就嚟哩間日式西餐廳試吓🤪

和風鰻魚雞肉薄餅🍕

輕煎北海道帶子扁意粉

松露油巴臣馬芝士薯條🍟

未成年香奈和熱情果檸檬特飲🍹
2023-10-12 14 瀏覽
凡直友里 (元朗)元朗又新街53-59號滿利大廈地舖-烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯$198烤三文魚柳大大嚿,海膽好新鮮完全冇腥味,醬汁好Creamy,非常唔錯~-烤澳洲安格斯牛西冷配黑椒燒汁$228我哋order咗五成熟,烤得恰到好處,有牛味,肉質鮮嫩,仲跟即炸薯條,正!-餐湯套餐仲附送精選餐湯!我哋去嗰日係蕃茄湯,然後湯加酥皮$48,酸酸甜甜好開胃,酥皮吸咗啲湯之後勁好味🫶🏻精選甜品雜果窩夫$38賣相勁靚,仲有好多生果,好抵食-凡直鮮果桑格利亞 $95呢杯Cocktail有Red wind, brandy, orange juice, mixed fruit&berries, sprite ,易入口,女仔飲都冇問題~-茶是故鄉濃 $90Brandy, 普洱茶, lemon juice, ginger liqueur, honey,真係飲到茶香,酒精味唔會太濃
凡直友里 (元朗)
烤三文魚柳海膽味噌汁意大利飯$198
烤澳洲安格斯牛西冷配黑椒燒汁$228
餐湯
精選甜品雜果窩夫$38
賣相勁靚,仲有好多生果,好抵食
凡直鮮果桑格利亞 $95
茶是故鄉濃 $90