2024-02-10 79 瀏覽
八方雲集餃子鍋貼我對您的服務感到非常失望。我多次到訪您的店鋪,卻經常發現鍋貼缺貨。此外,我也注意到店員的服務態度十分差,缺乏禮貌和友善。更令我沮喪的是,外賣訂購的電話總是無人接聽。你哋的表現讓我感到非常失望
八方雲集餃子鍋貼
2023-11-02 218 瀏覽
大腸麵線的麵線軟嫩順滑,加上豐富的大腸和其他配料帶來了滿足感。接下來是餃子。無論是水煮餃子還是煎餃子也不錯它們都是絕對的美味享受。總結來說,八方雲集的大腸麵線和餃子絕對是台灣小吃的經典代表。

2023-08-29 242 瀏覽
素餃素鍋貼的皮用綠色,包保店員不會亂👍🏻皮厚度適中,唔會煮到化左,又唔會太厚。其實餃同鍋貼餡料一樣。好像沒有人造肉,也不會落重胡椒味👍🏻-個餐10隻,可以全選10隻同一味道或兩款每款5隻,跟一杯豆漿。見隔離枱鍋貼煎得好靚,所以要左5隻餃5隻鍋貼。個底少少脆唔算多油,唔錯。豆漿不會太甜,飲完冇痴住喉嚨,掂呀,同埋都幾大杯👍🏻已回頭多次,-人找素快食方便9號餐(雙拼)田園蔬菜水餃拼田園蔬菜鍋貼+熱豆獎$45.00
豆漿不會太甜,飲完冇痴住喉嚨,掂呀,同埋都幾大杯👍🏻
已回頭多次,-人找素快食方便
9號餐(雙拼)
田園蔬菜水餃拼田園蔬菜鍋貼+熱豆獎
$45.00
田園蔬菜水餃拼田園蔬菜鍋貼餐
田園蔬菜水餃拼田園蔬菜鍋貼餐
2023-08-07 193 瀏覽
今日試咗韓式辣味鍋貼粟米鍋貼,韭菜水餃和珍珠奶茶!👍🏻首先,這個韓式辣味鍋貼粟米鍋貼。一口咬下去,辣味香辣可口,鍋貼的外皮煎得酥脆,內裡則是充滿了韓式調味的豬肉和新鮮的玉米粒。這個組合簡直是完美!辣味讓味蕾興奮,而玉米的甜味則平衡了整個口感。每一口都讓我欲罷不能,我馬上就愛上了這款鍋貼!😍接下來,韭菜水餃,韭菜的香氣讓我垂涎欲滴,一口咬下去,餡料鮮嫩多汁。水餃的皮薄薄的,煮熟後QQ彈牙,完全不會有油膩感。每一口都彷彿在嘴裡爆開一股韭菜的美味,真是讓人回味無窮!😋最後,珍珠奶茶。這杯奶茶擁有濃郁的茶香和順滑的牛奶口感,加上Q彈的珍珠,真是一絕!每一口都能咀嚼到珍珠的彈性,同時享受到奶茶的香甜。這杯珍珠奶茶絕對是解渴又迷人的絕配!😋😋但係份量有啲少,大食嘅你你可能要叫多啲先夠食😙
今日試咗韓式辣味鍋貼粟米鍋貼,韭菜水餃和珍珠奶茶!👍🏻

但係份量有啲少,大食嘅你你可能要叫多啲先夠食😙
2023-01-26 646 瀏覽
昨天晚上(初四)下班,路过佐敦白加士街,原本打算吃盛记面店,因为要加一收费(初五回复正正常(没有加一收费)),看见八方云集,就进去,点了个$53面配锅贴套餐,麻酱面味很好有几条葱段又夠热。锅贴挺柔滑,有点儿香脆,味道篇淡,只能说还可以吧。其实已经有多年没有吃过八方云集,当作一个少年时代的回忆啊!
。锅贴挺柔滑,有点儿香脆,味道篇淡,只能说还可以吧
。其实已经有多年没有吃过八方云集,当作一个少年时代的回忆啊

2022-10-09 537 瀏覽
我坐在煎餃子爐的斜對面, 望到煎餃子的一切狀況, 看見紅衫扎辮員工跌咗隻煎餃在佢的鞋面上, 佢一手就將隻餃子掉進煎餃旁的垃圾堆, 以為佢真係掉左, 點知佢以為無人見到, 佢就從垃圾堆好快夾返隻煎餃到煎pan 上, 並隨即放係外賣盒內給同事包好外賣給送外賣的外籍人士手中, 看出成間鋪的員工都係唔咸唔淡的廣東話, 都應該對衛生意識薄弱, 我就打消同佢店長投訴, 直接到這留言給大家. 食唔食呢間自己揀.
店舖姐姐們是否還在holiday mood…珍珠奶茶點了走冰走甜,卻沒有走冰走甜珍珠還是一舊的,連在一起叫了走餐具,但是連珍珠奶茶的飲管也沒有給到了餐廳現場,看到有很多外賣訂單都沒有人處理太失望了
店舖姐姐們是否還在holiday mood…
珍珠奶茶點了走冰走甜,卻沒有走冰走甜
珍珠還是一舊的,連在一起
叫了走餐具,但是連珍珠奶茶的飲管也沒有給
到了餐廳現場,看到有很多外賣訂單都沒有人處理
太失望了
2022-02-10
2021-11-26 1242 瀏覽
口痕想食水餃雲吞之類,又唔想試伏,就去咗八方雲集。#粟米水餃隔咗成年再食,味道始終如一,最中意一啖一粒,裏面饀有少少汁,唔會乾珍珍,點一點黑醋就啱好。#台灣麵線有豬腸、肉丸、芫荽同木耳絲,略嫌啲芡汁多過麵線。味道濃,食完頸渴有口氣,不是我的菜。#榛果珍珠奶茶飲第一口榛果味幾出,細珍珠都幾好咬,不過嬸嬸冇攪散舊珍珠團,有啲扣分。#衛生問題同小小強撐枱腳,唯有食急啲快快退下。不過最好鋪面都儘量,嗯。
口痕想食水餃雲吞之類,又唔想試伏,就去咗八方雲集。

粟米水餃

台灣麵線

榛果珍珠奶茶

衛生問題
2021-11-22
2021-05-15 2411 瀏覽
晚上差不多11点在佐敦找东西吃,又不想吃米饭和面条,结果找到这家八方云集。店也到时间关门,也不想再找其他地方,在这里买外卖算了。可以选择的东西已不多,锅贴只剩下一种,而且是已经做好的,卖完就收工。只有招牌锅贴提供,一份10个,再配一杯酸梅汤。由于锅贴已经做好了一段时间,皮是不脆口了,咬上去是软绵绵的,里面的馅料也有点凉,比起刚煎完的口味肯定有点不一样。幸好还吃到馅料内的肉味,也不致会太差。加上价格不贵,还是可以接受的。

招牌锅贴餐

2021-05-14
2021-03-08 1475 瀏覽
-【八方雲集醫肚之選】打工仔庸庸碌碌,中午放lunch醫肚最緊要平靚正!今日醒起好耐冇食過八方雲集一於就去食一食!·韭菜鍋貼要評價韭菜鍋貼好食與否,禁制當然要睇主角韭菜嘅味道啦!作為一個韭菜愛好者,一個鍋貼嘅份量最緊要皮薄餡靚,韭菜份量一定要夠,唔係就白白浪費了韭菜。呢個韭菜鍋貼,我會比6分,攞唔到滿分嘅原因係因為佢油味太重,然後韭菜略帶腥味。·招牌鍋貼招牌鍋貼和韭菜鍋貼味道差不多,沒有太大驚喜。但以這個價錢來說,醫肚是綽綽有餘的。
【八方雲集醫肚之選】

·韭菜鍋貼

·招牌鍋貼
2021-02-23 663 瀏覽
因為外賣平台有優惠今日嗌左個外賣套餐。八方啲鍋貼唔算特別好食,中規中矩咁,加上外賣有倒汗水,送到已經唔脆。好彩個麵線可以叮翻熱黎食,加左醋幾好味。另外估唔到佢個自家泡菜都好好食。
2021-02-22 343 瀏覽
好耐冇食八方雲集,經過鍋貼味好香,所以買個外賣食。侍應姐姐一腳踢樓面和處理外賣,服務態度亦非常好和有禮貌,不停講唔好意思 稍等 多謝晒,繁忙時段能有此態度比較少見。唔知係咪太耐冇食八方雲集,買咗個勁量鍋貼麵線餐,發覺鍋貼比以前細隻(可能係成本問題啦),不過招牌味和韭菜味仍有水準,麵線亦不錯
好耐冇食八方雲集,經過鍋貼味好香,所以買個外賣食。
2020-08-11 1268 瀏覽
今晚去咗佐敦上堂,係呢條街有唔少食店,唔想食飯,又唔想食麵,就揀咗呢一間,店內位置唔多,隨便揀咗個位就點餐;枱上有菜單,主要食鍋貼為主,有韭菜、有咖喱、有韓式泡菜,但係最後都揀咗招牌鍋貼,唔想食咁油膩既話,可以選擇水餃🥟,本來想叫多個湯,因為怕唔夠飽,但諗諗下咁夜都係唔好食太飽,於是加多杯熱豆漿就算,下次再試佢個酸辣湯同埋大腸米線,其實貢丸湯都好好味睇睇下張菜單,鍋貼就到喇🤗香氣撲鼻,聞到都覺得好食,枱上既醬油、黑醋、辣醬,都可以自行配搭,我就鐘意黑醋+辣醬熱辣辣既鍋貼(豬肉+高麗菜)無論原汁原味定係點黑醋食,都好好味,但我嫌佢細隻咗啲,旅行時食過,一隻既size係呢到既兩隻,但肉涵都係鮮甜既,食完十隻再飲埋杯豆漿,滿足
今晚去咗佐敦上堂
,係呢條街有唔少食店

招牌鍋貼
2020-06-30
招牌鍋貼
2020-07-14 419 瀏覽
八方雲集喺香港都已經一段時間而家呢一代最出名當然就係水餃同埋鍋貼以我自己就比較鍾意鍋貼嘅口感所以每次黎親都一定係嗌鍋貼而當中自己最鍾意嘅就係泡菜鍋貼同埋粟米鍋貼兩款都好友口感再加上又唔肥膩乾身皮薄餡有足夠如果再配合豆漿咁就夠晒台灣地道口味

2020-07-06
2020-03-28 572 瀏覽
I have been coming to Australia dairy company for quite some time, but I pass by bafang almost every time I do. As a result, I became kind of curious about this spot, and came by another day.You can get your dumplings to go or dine in, I think they are the same price. I got 14 in total, 7 fried 招牌 and 7 steamed 招牌. I wouldn’t say it’s stand out, but the dumplings were good, and I’d come back again. I’d like to try more flavors next time, and also try out some of the other menu items. I think tha

I’d like to try more flavors next time, and also try out some of the other menu items. I think that their speciality is dumplings, so I won’t expect too much from their noodles for example, but overall look forward to coming.
2020-03-15