2020-08-11 1269 瀏覽
今晚去咗佐敦上堂,係呢條街有唔少食店,唔想食飯,又唔想食麵,就揀咗呢一間,店內位置唔多,隨便揀咗個位就點餐;枱上有菜單,主要食鍋貼為主,有韭菜、有咖喱、有韓式泡菜,但係最後都揀咗招牌鍋貼,唔想食咁油膩既話,可以選擇水餃🥟,本來想叫多個湯,因為怕唔夠飽,但諗諗下咁夜都係唔好食太飽,於是加多杯熱豆漿就算,下次再試佢個酸辣湯同埋大腸米線,其實貢丸湯都好好味睇睇下張菜單,鍋貼就到喇🤗香氣撲鼻,聞到都覺得好食,枱上既醬油、黑醋、辣醬,都可以自行配搭,我就鐘意黑醋+辣醬熱辣辣既鍋貼(豬肉+高麗菜)無論原汁原味定係點黑醋食,都好好味,但我嫌佢細隻咗啲,旅行時食過,一隻既size係呢到既兩隻,但肉涵都係鮮甜既,食完十隻再飲埋杯豆漿,滿足
今晚去咗佐敦上堂
,係呢條街有唔少食店

招牌鍋貼
2020-06-30