2024-04-10 15 views
今次來到豆乳狂人 樂富廣場店!豆乳狂人,可謂甜品店新秀,呢兩年越來越多分店,絕對係人氣既表現!樂富店店面好闊落,加上裝潢帶點文青、大自然的感覺,好舒適!豆乳狂人是香港本地豆乳品牌,原來創辦人外婆都係營運豆品店,耳濡目染之下,成為第三代繼承人~三代豆乳品牌的出品!絕對值得一試!🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔹🔻黑芝麻奶蓋 $42奶蓋的質地濃稠而濕潤,黑芝麻的香氣濃郁,底部仲有海量黑糖珍珠,比起手搖奶茶更加豐富好喝呢!🔻黑糖3.6牛乳桃膠 $36養生之之選,黑糖甜味恰到高處!仲有桃膠帶來的豐富口感。3.6牛乳夠曬濃郁!🔻Gold纯度鹹蛋黃炸脆雞 $38這雞肉外酥內嫩,每一塊炸雞都過上鹹蛋黃蛋液,邪惡!🔻牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯 $52爆餡!牛油果的濃郁,蝦肉的鮮甜,再加埋清爽的青瓜絲,搭配上綿密的粢飯,有營養又豐富。🔺狂人粢飯 $32經典的台灣料理!粢飯煙靭有口感,搭配上各種配料,包括肉鬆、炸兩、榨菜等等,拎上手熱辣辣,超足料,比坊間的粢飯有誠意好多!

🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔹

🔻黑芝麻奶蓋 $42

🔻黑糖3.6牛乳桃膠 $36

🔻Gold纯度鹹蛋黃炸脆雞 $38
這雞肉外酥內嫩,每一塊炸雞都過上鹹蛋黃蛋液,邪惡!

🔻牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯 $52

🔺狂人粢飯 $32