Hiring
$17,500-$19,000
Monthly (Negotiable)
$18,000-$19,500
Monthly (Negotiable)
2024-03-01 519 views
移民英國舊同事回港睇mirror concert,順便約飯局,負責訂枱嘅以為舊同事仲同屋企人住喺名城,所以book咗喺圍方嘅念月樓。一入去,只感覺一個嘈字!係平常街坊茶樓嗰種嘈,頭頂speaker仲播埋音樂,幾影響用餐氣氛。我哋5個人嗌咗一個4人餐,本來見先嚟嘅頭盤唔算太大碟,所以另外再嗌多咗2樣嘢,但原來主菜都幾大碟,差啲就食唔晒,好彩兩位男士食力過人。蒜泥白肉(4人餐):呢個好味,蒜泥夠,調味唔鹹,肉肥瘦剛好。鮑汁雞腳(4人餐):醬汁濃稠好黏口,雞腳唔會太腍,仲有少少咬口。杏汁白肺湯(4人餐):杏仁味唔算好濃,但豬肺夠腍,湯亦唔算太油,算幾ok。黃酒豬手煲(4人餐):味道一般,亦唔係好腍,有啲難咬。雞油花雕蒸馬友(4人餐):唔講以為食緊清蒸黃花魚,肉質腍,亦完全冇雞油香。樟茶鴨(4人餐):鴨肉唔算太老,但又唔算嫩,味道中規中矩,配嘅饅頭因為得4件,所以冇食到,唔知夠唔夠軟熟。大舊招牌炒飯(4人餐):炒得幾好,算粒粒分明,亦唔會太鹹。椰汁馬蹄卷(4人餐):唔算太甜,但亦唔算好食,好一般。蘆筍炒鴿肉(單點):蘆筍唔算老,鴿肉唔算嫩,調味唔算太鹹,好普通。椒鹽鴨血(單點):呢個好食,鴨血

蒜泥白肉

鮑汁雞腳

白汁豬肺湯

黃酒豬手煲(4人餐):味道一般,亦唔係好腍,有啲難咬。

黃酒豬手煲

雞油花雕蒸馬友

樟茶鴨

大舊招牌炒飯(4人餐):炒得幾好,算粒粒分明,亦唔會太鹹。

大舊招牌炒飯

椰汁馬蹄卷(4人餐):唔算太甜,但亦唔算好食,好一般。

椰汁馬蹄卷

蘆筍炒鴿肉

椒鹽鴨血(單點):呢個好食,鴨血夠實唔鬆散,椒鹽香口。

椒鹽鴨血

環境寬敞,枱與枱之間空間足夠,但實在太嘈,好似屋邨酒樓一樣。

2024-01-19
蒜泥白肉