2014-03-07 912 views
由於星期日既關系,我一早以經book左枱,我又想我同女友坐得開心啲叫佢比窗口枱我,佢地都好樂意!其實中菜廳位子不多,但係都有5張窗口枱,至於個海景都幾ok,不過有條行車橋係到令到個海景失色不少!我朋友算係常客,啲菜色全部都係佢介紹。可能我地實在太肚餓了,一陣間啲餸菜就到 ,金錢雞,軟腍蜜味甜得黎又唔太漏,又有少許嚼口,的確不錯。我朋友叫我要book枱時訂左先!好似會好快無灑😏我女友一直鐘情煎炸野,宜個銀鱈魚就啱啱好,啲魚有小小趣口入口就熔真係唔錯,但芡汁似乎有點重手,同啲魚好似唔多配合,可能煮汁同野食個大廚唔同,無疑水準有點出入。店方極力推薦的 鹽焗雞半隻,論肉質真的細嫩幼滑,但雞味輕柔,咸道適中,真係幾好味!最後仲有宜個蒜片牛柳粒的確有勁重的蒜香,但反而將牛肉的味道蓋過,牛肉粒在時間的拿捏又真的準繩,軟綿細膩的肉質,含有肉汁及蒜香,最適合來一碗白飯。跟住仲有宜個店員介紹兩款甜點奶王煎堆仔,兩隻指頭大少,表面芝麻粒黏得平均,圓鼓鼓的十分趣緻,熱辣辣的明顯是即叫即炸,奶黃餡料香甜帶流心,令人有意想不到的效果。香芒軟枕,基本上同雪米糍無咩分別,但係佢啲芒果太酸影响左個味道!總括野食同服務都

我朋友算係常客,啲菜色全部都係佢介紹。

跟住仲有宜個店員介紹兩款甜點

總括野食同服務都幾好
時不時都有waiter幫我地加茶,野食就大部份都唔錯!

行開尖沙咀又有時間可以值得試一試👍