Hiring
Salary negotiable
23 days ago
$18,000-$19,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$19,000
Monthly (Negotiable)
2023-11-16 593 views
念月樓 - 大圍📍大圍車公廟路18號圍方2樓232號舖第一次黎the wai呢個新商場,地鐵行過黎一分鐘,扶手一上直行就到。念月樓係望月樓姐妹店,食中式川菜,仲有二人餐,好抵食。前菜 +茶水冷盤 麻辣貢菜,開胃, 小小辣,好爽口。蒜泥白肉白肉包住青瓜,減去咗豬肉嘅肥膩。上面嘅蒜泥,磨到非常之細,好考心思。而個汁就甜甜地,啱晒我地口味。香辣豬耳絲對比起蒜泥白肉雖然冇咁特別,調味係少少辣,少少滷水味,都係爽口既,如果入味啲會更好。白肺湯除咗豬肺仲有瘦肉,白菜頭,杏仁味十足,秋天咁乾最啱潤肺。入邊啲料都好豐富,細細一碗,已經有六七粒豬肺。酸菜桂花魚故名思意有酸菜,桂花魚係無骨既,菇,湯底好香麻油味,冇味精,可以當湯飲,小酸,但好開胃。魚肉好滑,肉質爽口,夠晒鮮味。擔擔面因為我哋唔食辣,所以可以俾我哋轉擔擔麵,估唔到佢一人一碗細細碗,個湯頭好甜,少少麻辣味,仲有一啲花生香味,唔會太杰太濃,好易入口。麵底都好彈牙,推薦!上湯菠菜熱辣辣出晒煙,有炸蒜嘅味道,菜好新鮮,夠稔,大大碟,好滿足芝麻卷內外都係芝麻,夠晒薄,攤返開,見到佢嘅黑芝麻一粒粒,非常足料,仲好爽滑煙靭
念月樓 - 大圍

📍大圍車公廟路18號圍方2樓232號舖

前菜 +茶水
冷盤 麻辣貢菜,開胃, 小小辣,好爽口。

蒜泥白肉

香辣豬耳絲
對比起蒜泥白肉雖然冇咁特別,調味係
少少辣,少少滷水味,都係爽口既,如果入味啲會更好。

白肺湯

酸菜桂花魚

擔擔面

上湯菠菜
熱辣辣出晒煙,有炸蒜嘅味道,菜好新鮮,夠稔,大大碟,好滿足

芝麻卷