網上平台有優惠買一送一,所以最近有慶祝活動就簡左呢間黎食Dinner Buffet以前食過覺得唔錯,所以就算無生蠔都選擇左呢間黎翻兜!食之前睇過食評話好多人,位好窄, 同埋拎野食都好易撞到其他食客食評就比較參差,有好有唔好,所以無抱太大期望。由於我地係食平日既6點鐘時段,無預期咁多人,亦有早幾分鐘就比我地份座坐下先。用餐時段2小時,一開始個個都會搶海鮮,👉🏾海鮮款式有: 龍蝦、蝦、麵包蟹、蟹鉗、長腳蟹、青口、鮑魚、螺;質素整體黎講正常發揮,不過就無膏唔算超級肥美,但我覺得都好睇季節時期,所以無失望;但普遍較鹹。第一Round見到咁多人排絕對唔需要人排你又排,因為員工Fill得好快,而且D人拎完第一輪都要D時間拆殼食,可以拎下其他野先。👉🏾冷盤另外仲有魚生,壽司,沙律。我覺得就唔算好新鮮,所以唔多提熱食就令我失望,比我想像中少好多,亦都無咩邊款令我覺得好好食。Counter位置有👉🏾海南雞飯、豉油雞,因為我只食雞髀,所以幾滑口,但佢地主打既海南雞反而唔夠豉油雞入味;另外我最欣賞佢髀同胸分開,可以按自己喜好夾,唔駛係個碟到撩黎撩去。👉🏾龍蝦粥比佢既殼呃左, 以為兜粥有好多殼會好鮮,但食落只
以前食過覺得唔錯,所以就算無生蠔都選擇左呢間黎翻兜!

食評就比較參差,有好有唔好,所以無抱太大期望。

用餐時段2小時,一開始個個都會搶海鮮,

👉🏾龍蝦粥比佢既殼呃左, 以為兜粥有好多殼會好鮮,但食落只係鹹既粥,無鮮味

👉🏾羊架 不過我唔食羊,今次就講唔到食評比大家聽

👉🏾即煮麵粉,都係正常發揮, 唔係特別湯底

👉🏾一盤既有牛、羊、豬,唔知係咪要焗住係到,好鞋口;芝士焗生蠔就正常,不過好多Cream,食1-2隻已經夠, 留返D位食其他。另外都係菜同粉麵飯,不過D菜熱得太耐變黃晒,唔係好吸引

👉🏾麵包+芝士區都多人排,但我覺得唔係特別出色,最出色係佢呢個Corner 有提子拎黎食

👉🏾黎到最後一區—甜品區! 當然唔可以錯過文華最出名既芝士蛋糕!雖然未去到驚為天人,但我覺得係呢區已經好出色, 所以我好比面咁食左一份。其他甜品全部都係過甜, 食落啖啖糖,有D失望, 有個熱甜品係黑加倫子焗布丁?唔係好記得個名但個樣吸引唔到我試。

👉🏾生果係一大個盤放晒雜果: 士多啤梨、紅桑子、芒果、菠蘿、哈蜜瓜、蜜瓜等等;但由於佢地係切好晒放係一個大盤入面,唔係比人一舊舊咁夾,變左成兜都係水..好扣分

👉🏾最後雪糕既味都唔算太吸引,我望唔到係咩牌子,口味有:雲呢拿、紅莓、黑加倫子、芒果、橙味雪芭、檸味雪芭,朱古力呢D大味都無提供。

整體黎講我覺得食物種類算少,亦唔係特別好食,同行朋友一致認同半價先會試,否則可以留返QUOTA食其他自助餐/文華既其他餐廳。而幾年前staycation食既早餐Buffet就由佢繼續係我心入面拎高分,唔想再食令我印象有變