2023-12-14 1517 views
出年4月1日垃圾徵費,所以打算自己郁手裝修吓間屋,今日係灣仔收工之後就約埋女友小熊一齊行洛克道睇吓D裝修材料,行到尾就係369,於是推門入去幫襯.經過369無數次,今次第一次幫襯,我地坐正係出菜位旁邊,見到哂出每碟菜,份量都偏少,又用D餐廳經常用嘅技倆,碟就細細,望埋去就好似份量多多,已經心知不妙!點咗份蔥油餅,小籠包,鍋貼,蝦腰煨麵.優點:無!缺點一大籮!1, 想點個酸辣湯,只有一大鍋選擇,無得單碗叫,一人二人點飲得哂? 服務唔夠貼心.2, 小籠包份量偏細,外型唔討好圓圓混混好似D雪藏小籠包! 無咩爆汁感覺,內餡無味道,劣質貨色.3, 鍋貼底部唔夠燶, 所以唔夠脆口,同樣,份量又係偏少! 4, 蝦煨腰麵係上海名菜,但味道似清淡素菜! 湯底竟然毫無味道! 攪到麵底都無味! 蝦肉彈牙但又係一丁點鮮甜味都無! 連蝦肉味都無! 而豬腰獨有嘅內藏味都超淡,唔中意豬腰味嘅小熊都食得落口! 5, 最不知所謂係我大大大愛蔥油餅! 賣成50蚊得果薄依依薄餅! 仲要一丁點蔥油香都無! 紅磡明安街只賣10蚊一塊蔥油餅好佢地千倍! 食緊完全無味道嘅蔥我同隻食緊路邊野草嘅牛有咩分別?小熊就似咬緊竹葉嘅熊貓!6

點咗份蔥油餅,小籠包,鍋貼,蝦腰煨麵.

優點:

無!

缺點一大籮!

3, 鍋貼底部唔夠燶, 所以唔夠脆口,同樣,份量又係偏少!

6, 餐廳環境衛生就唔欣賞,見到佢出菜時個木夾係浸落D湯內,又見到D外賣周圍放,有相有真相。

7, 服務態度唔得,落單無人理。

價錢貴份量少質素差!第一次幫襯咁差上海菜餐廳!永不光顧!