2009-04-13 37 views
完成了南丫島之旅後, 爸爸想吃一餐美味的晚餐, 記起openrice內東寶的食評, 所以在沒有訂位的情況下碰碰運氣!去到見到個場爆晒, 所以連忙問問0係邊隻攞位, 拎左非之後, 就0係一個狹小的空間同一大班人共處一小時, 繼續我未完的排隊之旅。由七點等到八點幾, 終於都有位了。由於家人不太好海鮮關係, 叫左下的野食墨汁鮮魷-好味, 鮮魷新鮮, 墨魚汁不太漏魚香茄子魚雲煲-好味, 我的至愛鴨汁荷業飯- 好香, 好濕, 好好味, 份量好大, 五個人食都嫌多京都骨-家人喜愛. 好入味, 好脆, 男友話好味過outback個ribs火腩豆腐-個豆腐好味椒鹽九肚魚-外面脆, 入面軟林林是晚風沙雞賣晒, 可惜可惜真的值得為佢等!開頭覺得呢間鋪好串, (店內的字眼, 什麼我們不賣米粉及干炒牛河, 請問不要再問, 或是過左5:30他們忙得很, 電話打到死都冇人聽等等), 但佢地串得起的。

墨汁鮮魷-好味, 鮮魷新鮮, 墨魚汁不太漏
魚香茄子魚雲煲-好味, 我的至愛
火腩豆腐-個豆腐好味
椒鹽九肚魚-外面脆, 入面軟林林

是晚風沙雞賣晒, 可惜可惜

真的值得為佢等!

鴨汁荷葉飯
漁香茄子魚雲煲及墨汁墨魚