今日黎到尖沙咀食韓燒,擇左呢間位於金巴利中心地庫既「炑八韓烤」,一直知道呢間價錢相宜d,加上佢既前菜同爐邊蛋可以任加😋 .2人食韓燒,直接擇個2人餐,乜都有啲咁就岩岩好,後來睇返其實單點價都合理,如果唔中意叫set既都可以單點既。.▪️慶汁豚肉套餐$498醬油牛小排蔥蒜牛五花醬油牛舌特製護心肉慶汁五花肉梨汁雞肉大八爪魚(跟餐包左以上既食物,個人比較推薦牛小排同牛舌,牛味好特出得黎唔鞋口,切既厚薄度都岩岩好,大約燒幾十秒就食得,另外佢地都幾得意,燒五花腩既時候係會幫你換另一個燒pan, 咁就唔會彈油咁勁,都算幾貼心既服務).▪️前菜泡菜 芽菜蘿蔔生菜辣椒蒜頭芝士粟米爐邊蛋(頭先都講過我就好鍾意食前菜,尢其係爐邊蛋同芝士粟米,好似我地就前前後後加左4次😅都有d唔好意思,但真係好好味😋另外佢個泡菜同芽菜都惹味同埋唔會超重味精,食完都唔會勁口乾).埋單$5xx已經夠2個人食,以出街食韓燒既質素黎講都差唔多,主要係下次可能會單點返多d其他材料試下😄
▪️慶汁豚肉套餐$498

辣椒蒜頭
芝士粟米
爐邊蛋

2021-03-10 600 views
It is now turned into a 90 minutes all-you-can-eat bbq restaurant. Service is good but food quality is much worse than before. I used to enjoy their food here when they still served quality meat and side dishes. If you are looking for a place filling up your stomach it’s ok. What a pity.

2021-03-08 224 views
今日睇完電影之後,諗住食個靚飯。但係尖沙咀普遍都好多人,最後揀咗呢間比較清靜少少嘅餐廳食飯。之前外賣都食過一次,啲炸雞幾好食😋今次嚟到堂食,卡位闊落。我同朋友被安排到一個安靜嘅角落,可以靜靜傾偈同食飯,唔使驚食食吓又會俾人趕。我哋叫咗一個韓式牛骨清湯 配飯、一個韓式酸甜炸雞(無骨),加埋前菜已經好飽肚。韓式牛骨清湯 配飯:個湯幾好飲,入邊有我最鍾意食嘅白蘿蔔,夠林又入味。個牛骨啲肉都唔算太韌,不過如果林啲就好食好多。韓式酸甜炸雞(無骨):不嬲都好鍾意食酸酸甜甜嘅嘢,呢個酸甜炸雞外脆內嫩,加埋個酸甜醬好開胃,仲要係冇骨食起嚟超方便,好快就成碟食晒。仲有薯條伴碟,啲薯條都好好食😋另外叫咗個飲品,唔記得咗叫咩名,類似啲雜鮮果汁飲品,都係幾開胃嘅酸酸甜甜,同埋入邊真係有果肉,我都幾鍾意❤️總括而言,想安安靜靜坐得耐啲食個靚飯嘅話呢度會係一個好選擇👍🏻下次有機會再嚟希望試吓食韓燒。🐱總評分:7.8/10.0

之前外賣都食過一次,啲炸雞幾好食😋
今次嚟到堂食,卡位闊落。
我同朋友被安排到一個安靜嘅角落,
可以靜靜傾偈同食飯,
唔使驚食食吓又會俾人趕。

前菜
韓式牛骨清湯 配飯

韓式酸甜炸雞(無骨)

🐱總評分:7.8/10.0

2021-03-07
Dinner
  • 韓式酸甜炸雞(無骨)
  • 韓式牛骨清湯 配飯
態度惡劣!上菜極慢!上的和點的菜完全不一樣!!人均400+吃的和牛放題(最貴的一個) 餐廳環境整體嘈雜,坐下後先看到烤爐上有蜘蛛網,就為衛生感到擔憂。接下來坐了20分鐘沒有上碗,筷子也只有一支(不斷跟服務員講也沒有拿給我們)。肉已經烤好也沒給我碗。。點過一次餐後等了30mins才上來,並且上了很多差錯,點了扇貝沒有上,給我們上了兩個巨大的肋骨條。。根本吃不了!!一頓飯吃了兩個多小時基本上快兩個小時都在等上菜。。
態度惡劣!上菜極慢!上的和點的菜完全不一樣!!
2021-02-09 831 views
好食嘅嘢真係食幾多次都唔會厭,今日lunch又嚟到炑八幫襯食燒肉。 我哋點咗個春日燒烤套餐,呢個套餐係新年限定,仲有豬手送,真係又平又抵食,點可以錯過! 前菜小碟有泡菜、芽菜、酸蘿蔔等等,如果唔夠食仲可以再添加。 食燒肉前先食啲沙律先🥗,個沙律加咗柚子汁,味道好清新,車厘茄🍅鮮甜多汁,生菜新鮮爽脆。 最鍾意呢度好似韓國咁,可以任加粟米芝士🧀同蛋漿,蛋漿入面加咗泡菜,更加有韓式風味。粟米芝士建議大家可以燒耐少少時間,有少少焦黃脆身會更加好味。 個套餐有好多嘢食,有特級牛肋骨、貝身肉、韓式秘製醬油豬五花、雞爽肉、伊比利亞豬梅花肉同埋大紅蝦。🦐 先講講個特級牛肋骨,好長呀,有半隻手臂咁長。肉質軟嫩,肉味頗濃。 雞爽肉食落真係爽口,唔怪之得叫雞爽肉。 韓式秘製醬油豬五花🐷唔會太過肥,又嫩又多汁,燒到微微焦香更加能帶出其油香味。 伊比利亞豬梅花肉肉質鮮美可口。 大紅蝦🦐夠晒大隻,好新鮮,夠彈牙,蝦頭又好多蝦膏。 八爪魚🐙大大隻,新鮮彈牙,不過都幾辣。 新年套餐限時送嘅韓式豬手,雖然只係半份,但份量都好多,有十幾片,呢個係熟食,就咁食就得,唔需要燒,佢除咗可以就咁食,另外韓國人仲有另一種食法,就係

前菜小碟有泡菜、芽菜、酸蘿蔔等等,如果唔夠食仲可以再添加。

雞爽肉食落真係爽口,唔怪之得叫雞爽肉。

伊比利亞豬梅花肉肉質鮮美可口。

大紅蝦🦐夠晒大隻,好新鮮,夠彈牙,蝦頭又好多蝦膏。

八爪魚🐙大大隻,新鮮彈牙,不過都幾辣。

新年套餐限時送嘅韓式豬手,雖然只係半份,但份量都好多,有十幾片,呢個係熟食,就咁食就得,唔需要燒,佢除咗可以就咁食,另外韓國人仲有另一種食法,就係將生菜🥬、蒜🧄、青瓜🥒、青椒包住嚟食,可以減低油膩感,而且亦有多重味道嘅享受,感覺更加特別。
2021-01-31
Lunch
2021-02-06 370 views
一齊圍爐食韓燒!新年除咗打邊爐食盆菜仲可以同屋企人食下韓燒 超級好氣氛Cheer Up! 燒肉套餐 就啱晒咁多位 價錢唔貴 經濟又實惠 只係$488套餐真係包羅萬有 有特級牛肋骨 雞爽肉秘製韓豬五花腩 貝身肉 大紅蝦 梅花肉同大八爪魚 保證你食到飽飽 今年一定賺到盤滿缽滿💰💰五花腩肥瘦均稱 厚度適中 每一塊都切到一樣大細 味道明顯經過醃製每塊五花腩表面亦都灑滿芝麻 經過香烤後味道更佳 之後仲有好吃嘅梅花肉梅花肉係豬最靚嘅部份 食過梅頭肉今年一定發個豬頭 攞返個好意頭!加埋秘製汁醬 肉質美味 如果覺得淨食烤肉有啲悶 不如加返幾塊生菜🥬佢有解膩嘅作用仲有大紅蝦 食過今年一定笑哈哈橙紅色嘅外殼 非常大隻 大概都有15厘米蝦肉彈牙 有咬口又有肉汁 鮮香美味大八爪魚係我最鍾意食嘅❤️見到一大條八爪魚一放落去烤爐 肉質由透明顏色變做白色 剪開每一條魷魚鬚就會更加易熟 點上燒肉醬 超有𡁻口 味道拎滿分💯另外提一提前菜同埋烤爐上面的泡菜蒸蛋同芝士粟米都可以無限添加🤘🏻🤘🏻
一齊圍爐食韓燒!新年除咗打邊爐食盆菜

今年一定賺到盤滿缽滿💰💰
五花腩肥瘦均稱 厚度適中
每一塊都切到一樣大細 味道明顯經過醃製

梅花肉係豬最靚嘅部份 食過梅頭肉
今年一定發個豬頭 攞返個好意頭!
加埋秘製汁醬 肉質美味

點上燒肉醬 超有𡁻口 味道拎滿分💯
另外提一提前菜同埋烤爐上面的

泡菜蒸蛋同芝士粟米都可以無限添加🤘🏻🤘🏻

2021-01-28
$300 (Tea)
2021-01-24 179 views
最近工作忙,身體也要多補補,才有精力可以應付挑戰。聽朋友說,尖沙咀有特色韓國烤肉,特意過來好好吃一頓。店舖裝修很韓式,好像去了韓國旅行。 今天選擇了Cheer Up! 燒肉套餐*- 特級牛肋骨 + 雞爽肉 + 秘製韓豬五花- 貝身肉 + 大紅蝦 + 梅花肉 + 大八爪魚牛肉很嫰,雪花❄牛,沾上調料,很是鮮美。五花肉加上生菜,加上酸蘿蔔,肥而不膩。一口下去,心裡面大大的滿足。感嘆一下,韓國人真是很會享受美食。酸蘿蔔泡菜等可以解除烤肉的肥膩。又可以提升口感。 自己動手烤的過程,也很開心😄畢竟是自己做的美食,特別好吃😋 鍋邊放了芝士和玉米,等鍋子慢慢變熱後,芝士融化,可以拉出長長的絲。 滿足感油然而生。Restaurant: 炑八韓烤 MeokBang Korean BBQ & Bar @meokbangbbqAddress: 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心B樓1號鋪
最近工作忙,身體也要多補補,才有精力可以應付挑戰。

今天選擇了Cheer Up! 燒肉套餐*
- 特級牛肋骨 + 雞爽肉 + 秘製韓豬五花
- 貝身肉 + 大紅蝦 + 梅花肉 + 大八爪魚
牛肉很嫰,雪花❄牛,沾上調料,很是鮮美。

滿足感油然而生。

Address: 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心B樓1號鋪

2021-01-19 108 views
就快新年了 好多餐廳都做優惠啊Hanwoo Here! 燒肉套餐 蛋卷同芝士粟米可以無限加! 最鐘意芝士另外仲都送好多前菜同沙津 又泡菜又醃蘿蔔厚切和牛 我要8成熟啊🤭 醬油牛小排 牛嘅醬汁不錯 兩日分量夠唒韓牛胸前肉 細細塊 燒啊燒釜山鰻魚 可能因為冇醃製過 做咁燒 就算落左好多檸檬汁🤣都好腥味 墨魚 🦑 大大塊 好爽口 新年優惠附送韓式豬手啖啖肉 原隻豬手 再燒一下 好似燒肉咁 不過吾好食咁多啊 好易肥架MeokBang Korean BBQ & Bar@meokbangbbq甜品#窩夫#foodiehk #相機食先 #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控#cafe #拍拖👫#打卡#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓牛 #新年套餐 #牛年 #新年party
就快新年了 好多餐廳都做優惠啊
新年優惠附送韓式豬手

MeokBang Korean BBQ & Bar
@meokbangbbq

2020-12-29 144 views
我和朋友最喜歡找尖沙嘴美食, 最近到了炑八韓國燒烤有驚喜了!因為下午茶時間去到仲有特價優惠, 做會員送多份炸雞腿呢!下午茶我們點了雞肉滑蛋、泡菜飯加錢換份壽司,豐富的下午茶了

下午茶我們點了雞肉滑蛋、泡菜飯加錢換份壽司,豐富的下午茶了
2020-12-06 177 views
凍凍地又夜夜地黎到尖沙咀,所以想揾地方食個暖笠笠晚餐,好彩都揾到1間唔錯既韓燒,得返1個鐘,其實唔太夠時間,2個人揀左任食$3xx餐,服務員都好好,一坐低就提我地last order, 所以即刻叫哂所有野食,叫我地慢慢燒。呢間燒爐有鐵架比你放燒好既食物,保持温度,好貼心,有芝士粟米,店員會keep住加,好正喔!泡菜,醃蘿蔔,冷面同炒粉絲都好好食喔!仲加左每位$3x任飲燒酒啤酒添,滿足的晚餐!下次一定會早d再黎慢慢燒肉飲酒。

泡菜,醃蘿蔔,冷面同炒粉絲都好好食喔!
2020-11-30
Dinner
  • 水冷麵
2020-11-21 255 views
同兩個朋友星期四去,原來有得揀任食,佢有四款任食套餐選擇,最後揀咗個268蚊任食120分鐘。 佢最貴有一個368蚊任食,但我覺得呢個已經足夠,都有唔同款牛豬海鮮小食前菜畀你選擇,汽水任飲,套餐除咗唔包醬油蟹,其他食物質素都ok。如果唔需要食醬油蟹,任食會比較抵
2020-11-19
  • 牛小排
2020-11-05 256 views
嚴重貨不對辦!叫個最貴既餐,$368/1位套餐包既牛,完全唔覺有幾靚又小餐牌上面貼住左個Label係扇貝,炸薯餅上面就話冇Order紙上面又刪左幾樣,例如:羊叫左蝦,豬都冇嚟到!Order紙有大約十款飲品,刪左8樣好似迫你叫特飲$48杯,好!唔緊要!杯野飲多冰到爆。。餐牌上最值錢果幾樣野都冇!就唔好收呢個價錢啦!真係差!漢x苑仲好過佢!一定冇下次宜家疫市仲咁樣做生意,完全冇Heart既間餐飲。。。
嚴重貨不對辦!

叫個最貴既餐,$368/1位
套餐包既牛,完全唔覺有幾靚又小

餐牌上面貼住左個Label係扇貝,炸薯餅上面
就話冇
Order紙上面又刪左幾樣,例如:羊
叫左蝦,豬都冇嚟到!
Order紙有大約十款飲品,刪左8樣
好似迫你叫特飲$48杯,好!唔緊要!杯野飲多冰到爆。。

餐牌上最值錢果幾樣野都冇!就唔好收呢個價錢啦!

真係差!漢x苑仲好過佢!一定冇下次

宜家疫市仲咁樣做生意,完全冇Heart既間餐飲。。。

2020-11-05
有見疫情緩和,相約朋友齊齊韓燒🇰🇷。正值午市時間,有午市定食/套餐供應。一人燒烤套餐價錢由HKD 98 至 288 豪食都有。作為慳精簡左牛迷狂野套餐(HKD 98): 包含韓式清湯及白飯、韓式前菜(芽菜及泡菜)、仲有無限添加爐邊蛋,牛部分包括:霜降牛小排、牛舌、牛五花,絕對夠飽。💕泡菜偏甜帶點微辣,芽菜重麻油香♥️爐邊蛋好夠滑,好似滑蛋質感,加埋泡菜有辣有吾辣,好滑溜順口。前菜和爐邊蛋可無限♾添加。牛小排:色澤均勻,肥瘦適中,雪花❄️紋路好美😍食落有牛香,牛脂配上生菜🥬,泡菜等搭配,解膩而又豐富的口感。牛舌薄薄好快熟透,香😃炑八牛肋軟骨配紫菜飯(HKD 76): 牛肋骨好軟身,一咬就甩肉,紋得好焾身入味,有點豉油醬油味,甜甜地。總結:免收加一服務費 午市過下韓燒癮好抵

一人燒烤套餐價錢由HKD 98 至 288 豪食都有。

總結:
免收加一服務費
午市過下韓燒癮好抵
2K
2020-08-31 2036 views
真露原味,順喉不辣,醇香灌入,索一索透心涼,咬啖烤肉飲啖酒一樂也!蜜桃雜菜沙律,幫襯多次從未遇上,師傅突發奇想加蜜桃?鮮嫩沙律菜捲起蜜桃享用,甜甜酸酸更可口。魔芋,有趣的質感,膠膠彈彈加淡淡味道,不是我的。大豆芽,爽脆清甜多汁。泡菜,甜酸辛辣卜卜脆。兩者搭烤肉齊食,同樣一流。豆腐泡菜湯,厚厚甜辣味湯汁,豆香廷身硬豆腐,簡單的烹調顯得不平凡。爐邊蛋撈飯,最愛食蛋的我,蛋一定好味!刮起大量嫩嫩烤蛋配少少飯釀入嘴仔,蛋嫩蛋香泡菜甜酸,無敵的配合。雜菜盤,娃娃菜可以生食的嗎?未試過喎。意大利生菜、唐生菜,鮮嫩捲烤肉搭埋大豆芽及泡菜無得頂!韓式 LA 骨牛扒,顏色已變深不是嫩紅色,已放雪櫃多時?熟成過?肉味突濃,鬆軟的肉質,爽脆的筋膜,回味無窮。三味牛五花,根本沒大對比,味道差不多,只係醬油味帶甜。結實嚼勁,每啖均彈,牛味重但乳香稍遜。如果再肥一點,油脂再多一點會更錦上添花。三味牛五花生菜包,搭泡菜作生菜包更有風味!甕醃韓牛五花肉,複雜的醃料,不單是甜辣醬。濃濃醬汁醒腦醒胃,滑滑肉質要食多幾舊。甕醃韓牛五花肉生菜包,正宗韓燒梗係要配生菜啦!添點清爽感覺更美妙。牛舌,厚薄適中,但我更愛厚切。爽爽的

牛舌,厚薄適中,但我更愛厚切。爽爽的口感,濕濕肉汁,陣陣羶香。牛舌爐邊蛋,玩玩新意思!原來味道非常夾,爽甜的牛加嫩滑的蛋,美極了!特級牛小腸,似足大腸粗粗有縐紋的,真係牛小腸嗎?彈彈的但有著極韌的質感,趙到我牙骹軟,味道平平唔難食。
真露原味
2019-01-07
韓式 LA 骨牛扒
甕醃韓牛五花肉生菜包
牛舌爐邊蛋
我同幾個同學都係啲鍾意慳錢嘅人,唔係話好平不過真係好抵。我地今次冇食燒烤真係有啲可惜,不過佢個啲飯都好好味,我地每人都叫左個雞扒蛋包飯,$42野食來之前,又有好多前菜,有泡菜、豆芽、同埋類似醃製過嘅菜,樣樣都好好味,唔會酸過頭,豆芽我地三個都爭住食。佢地重送魚湯,湯好入味,魚嘅味道都好出,都有飲曬。重點來啦,個雞扒蛋包飯真係好正!首先,佢有菜,對我呢啲每餐點都要菜嘅人來講係一件恩物,醬汁都唔會太多太少。第二,佢啲雞扒好大塊,佢真係肉來嘅,冇欺騙我,唔會成舊都係皮,所以可以大大淡食,醬汁都幾夾。最正嘅野就係佢嘅蛋包飯,外貌已經有100分,係個啲韓國好興嘅有扭紋嘅蛋,蛋唔會過熟,一割落去有蛋汁,好正!蛋下面嘅飯係茄汁配飯,裡面都有菇啊、菜啊個啲,唔係齋茄汁撈飯,懷疑佢係有炒過,因為佢個飯一啲都唔黏,係我鍾意嘅乾身,不過唔知點解覺得蛋同飯分開食好味啲😂。最後當然有食曬,實在係又抵又大份,值得一試!蛋包飯:價錢:❤️❤️❤️❤️外貌:❤️❤️❤️❤️❤️味道:❤️❤️❤️❤️CP值:❤️❤️❤️❤️❤️佢地餐廳嘅服務態度都唔錯^o^
我同幾個同學都係啲鍾意慳錢嘅人,唔係話好平不過真係好抵。

重點來啦,個雞扒蛋包飯真係好正!

蛋包飯:
價錢:❤️❤️❤️❤️