2019-05-30 414 views
要同女朋友weekday過黎尖沙咀一間婚紗攝影店揀相,所以請咗一個下午AL過黎。去之前在附近呢間炑八食lunch醫下肚先,在樓下佢個職員派leaflet見到咁吸引所以搭lift上去食。揀咗「黑毛豬餐」$98,加$25升級「蟹膏迷你拌飯」,再$25追加一份「牛小排」,最後加$8要咗杯「藍天使梳打」,食咗2轉免費的爐邊蛋,兩個人食份量就剛好。蟹膏好味,撈飯一流,塊紫菜就一塊過好難咬開,要一啖食晒😂結果女朋友無得食嬲咗我牛小排超好食!$25三塊係正既,但係偏貴,所以無叫多一份。黑毛豬就OK啦肉質唔錯同埋好鮮,一樣都係無雪櫃味,但相比之下,牛就出色好多,~蔬菜份量都多,毫不吝嗇,呢一點都唔錯既

2019-05-18 472 views
每一次帶同事去食,大家都讚得跨啦啦作為尖沙咀的打工仔,$48要覓食好西,真係有d難度!但炑八從來沒有令我地失望炑八的下午茶,只需$48起。已包括主食+小食+前菜小碟+韓式清湯+特飲。(小食)柑橘炸雞配薯條炸雞配上香濃柑橘醬,非常滋味。而炸雞都即炸,所以需時。但上枱熱哄哄的!另外,薯條是粗薯條。每一次食這個餐都是很滿足(小食)甜辣醬炸雞配薯條(小食) 生菜包辣豬肉。(小食)安東雞脾(主食)迷你烤牛肉流心蛋飯雖然餐排上說是迷李牛肉飯,但事實上完全不迷你,足足超過一碗飯。流心蛋非常出色,拌勻與牛肉飯一起食,非常香滑。(主食)辣炒芝士年糕。左:柚子冰茶右:青檸梳打
每一次帶同事去食,大家都讚得跨啦啦

炑八的下午茶,只需$48起。已包括
主食+小食+前菜小碟+韓式清湯+特飲。

柑橘炸雞配薯條

(小食)柑橘炸雞配薯條
另外,薯條是粗薯條。每一次食這個餐都是很滿足

甜辣炸雞配薯條

(小食)甜辣醬炸雞配薯條

生菜包辣豬肉卷

(小食) 生菜包辣豬肉。

安東雞髀

(小食)安東雞脾

迷你烤牛肉流心蛋飯

(主食)迷你烤牛肉流心蛋飯

辣炒芝士年糕

(主食)辣炒芝士年糕。
柚子冰茶

迷你烤牛肉流心蛋飯
下午茶
  • 前菜
2019-05-16 401 views
同朋友黎尖沙咀食lunch,就黎到呢到食韓國野。我地分別叫左一個名品大醬湯配紫菜飯,再加左杯熱柚子蜜。上正餐前,佢會先上泡菜同埋芽菜,仲會有個餐湯。味道都ok,可以幫助開胃。跟住就到正餐喇。大醬湯入面配料都好豐富,有各種菜,豆腐,菇等等。呢個湯係唔辣嘅,湯味道適中,再加埋紫菜飯食味道唔錯。
2019-05-02 658 views
今晚想食韓國燒烤呀😋 係尖沙咀行緊..... 就搵下附近有邊間好可以試下啦。俾我哋搵搵下就搵到呢間,上到去第一眼,望到個環境唔係太想食,因為我覺得好暗之餘,地下又濕又滑,人亦唔多, 只得三、四個左右。本來都想轉第二間。不過...... 最後都係照食,唔想再行(好累)。 點咗: 牛肋骨、牛舌、牛小排、同海鮮煎蔥餅再加埋前菜小食,兩個人份量啱啱好。推介👍🏻 海鮮煎蔥餅新鮮熱辣辣炸上嚟,好香脆可口。魷魚亦令到煎餅好有口感。
點咗:
牛肋骨、牛舌、牛小排、同海鮮煎蔥餅再
加埋前菜小食,兩個人份量啱啱好。
推介👍🏻 海鮮煎蔥餅
新鮮熱辣辣炸上嚟,好香脆可口。魷魚亦令到煎餅好有口感。
牛肋骨
牛舌
海鮮煎蔥餅
牛肋骨
牛舌
海鮮煎蔥餅
2019-04-19 547 views
好耐無食過炑八下午茶,今日有時間就可以試試。下午2點幾黎到。好幸運編到坐卡位。一坐低待應立放湯同前菜。睇左餐牌最後揀左下邊4款唔同食物了。48元免加一,份量夠大,又坐得舒服。服務出奇地好,比之前有禮貌,有機會也會再來食 左右2邊各款揀1湯幾清又唔鹹,仲有紅蘿蔔粒 。可惜唔夠熱前菜係大豆加泡菜,2樣我都麻麻地,無乜食,唔評了紫菜包飯加柑橘炸雞配薯條$48 ,紫菜飯無乜特別,叫呢個只係唔想食得太飽。炸雞熱呼呼又夠辣滑,好歎。可惜唔太夠汁,就咁望係唔見薯條的,因為放左係底。咁掂左汁令到薯條唔太脆。飲品荔枝冰茶,好香荔枝味,仲有1粒荔枝在當中,至於茶味差小小。但都好飲迷你烤牛肉流心蛋飯加安東雞脾$48,牛肉飯的牛肉嫩的,汁就重口味左小小,有點鹹。配流心蛋好👌。。雞脾淋淋地,夠味的。有俾膠手套食唔會食到輪盡。雞脾隔離的沙律菜好食 ,因為配芝麻醬,正合我口味。飲品要柚子冰茶。呢杯比較淡唔覺有柚子味。荔枝同柚子,荔枝比較美味了。。

左右2邊各款揀1

湯幾清又唔鹹,仲有紅蘿蔔粒 。可惜唔夠熱

前菜係大豆加泡菜,2樣我都麻麻地,無乜食,唔評了

2019-04-15
$48 (Tea)
係尖沙咀返工每逢食Lunch都覺得好煩,成日都要諗食咩。。。不過,今次俾我哋誤打誤撞走咗入炑八燒烤,原來佢哋都有提供Lunch Set,價錢仲唔貴添,好啱我哋呢啲長期糧尾嘅人😂我簡左個 特級芝士泡菜五花肉韓式拌飯 $54份量超大,岩晒大胃王既我,有少少似我鍾意食Pepper Lunch🤪Lunch Set仲會包埋兩碟小菜同埋一碗湯,好豐富呀,仲要小菜都幾大碟㗎,好梳爽呀呢間餐廳😂😂我自己就鍾意撈埋一齊食啦,唔好睇佢個賣相咁樣,其實都真係幾好食,絕對冇將貨就價,用嘅真係平時韓燒嘅五花肉,好好食💓上班一族以後有多個食午飯嘅落腳點啦☺️

我簡左個 特級芝士泡菜五花肉韓式拌飯 $54

上班一族以後有多個食午飯嘅落腳點啦☺️
2019-04-09
Type of Meal
Lunch
2019-04-14 374 views
今日eatmug9 #37平時係尖沙咀食個晏閒閒地都要70蚊小弟無意之間發現到依間店嘅下午茶價值唔貴之餘又有lunch嘅份量 仲要係好味添簡直係豬骨頭嘅價錢 燒鵝脾嘅味道成個茶餐包括迷你流心蛋牛肉飯蜜糖炸雞配薯條韓式小食 (泡菜加芽菜)柚子冰個迷你牛肉飯一啲都唔迷你(圖文不符)唔講仲以為係食緊lunch 牛肉夠腍得嚟夠咬口蜜糖炸雞咬落唔會成口炸粉但蜜糖比例偏重薯條係外賣嘅情況下仍然係夠脆茶餐免收加一都仲係$50有找咁抵食 仲唔狗衝?
今日eatmug9 #37

簡直係豬骨頭嘅價錢 燒鵝脾嘅味道

成個茶餐包括
迷你流心蛋牛肉飯
蜜糖炸雞配薯條
韓式小食 (泡菜加芽菜)
柚子冰

但蜜糖比例偏重
薯條係外賣嘅情況下仍然係夠脆

茶餐免收加一
都仲係$50有找
咁抵食 仲唔狗衝?

2019-03-29
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
平日上班間中會與同事去炑八lunch貪佢款式夠多味道唔錯 兼夾幾抵食某日見有新餐牌 是我最愛的牛肋骨King size字眼太吸引我眼球 勁想食就約個同樣哈韓的朋友 一齊去試試-款式幾多 朋友同我都有點選擇困難好欣賞佢份量可以叫半份 試多幾款價錢相對唔貴 而且炑八仲有個賣點除左韓式前菜 醃菜泡菜係免費之外烤芝士粟米同泡菜爐邊蛋 都係任添-🥩王者牛肋骨 $226為此而來當然係必叫啦 超級巨型呀據餐牌說 約有25cm 比我前臂仲長 勁量級的肉 一時之間不知如何處理所幸職員主動來幫忙烤 仲剪成小塊我同朋友可以好lady咁 傾計食肉😂剪完有十幾舊份量堅多 醃得好入味本身就愛烤牛肋骨 肉味夠濃又軟嫩配上韓式烤肉甜甜的味道 好滿足☺️-🐂角切上等鹽烤牛舌 $138大家都愛牛舌就叫左全份 賣相好得不需醃製 烤完沾點鹽就吃牛舌原味唔錯 無技術可言既我手下依然爽口-🐖炑八秘制護心肉 $72 半份叫左兩款牛就叫個豬 豬雖不夠牛嫩但更香口 用秘製醬汁醃過味道濃郁-🦐韓國大蝦 $88蝦的身型算不錯 烤完質地亦好結實蝦頭有膏而且沒甩頭甩肺 感覺新鮮-🍗原味炸雞 $88 半隻見倒炸雞仲抵過炸雞店 忍唔住叫左半份啱曬
平日上班間中會與同事去炑八lunch

王者牛肋骨大舊又好味 食得好滿足
懶得搵餐廳 又想食燒肉果時會再去
  • 王者牛肋骨
2019-04-04 324 views
The food and drinks weren’t worth what I paid. I would rather go elsewhere. Food was so so and service was “none”.
2019-04-02 361 views
難以抗拒既燒肉🤤🥰🥰平時食晚飯想同朋友傾計傾耐d都會簡可以坐得耐既餐廳👭因為女仔黎講 真係東南西北咩都傾一餐🤣🤣🤣燒肉就岩哂~慢慢燒 慢慢講🥳·🐮王者牛肋骨($226)店員好細心幫我地將25cm長既牛肋骨剪成10件牛肉粒🥰🥰用左韓國醬汁醃製過既肉類真係點燒都咁正!!好喜歡燒肉甜中帶肉香❤️店員燒到岩岩好唔會過熟👍🏻👍🏻很不錯🥳-🐮霜降牛小排($190 全份)脂肪分佈平均🥰我最鍾意包埋生菜🥬泡菜包住一齊食🤤🤤無咁油膩👍🏻-🐽名品豬排骨($115全份)豬肉記得燒耐少少啊~🤤我地2個燒到燶哂😭😭-🦐韓國大蝦($88全份)肉質彈牙鮮甜🤤-🐔原味無骨炸雞($158)熱辣辣架🥰件件都脆卜卜😇下面仲有薯條😆😆-🍹柚子冰茶($36)-🥤韓國甜米來水($28)店員推介~幫助消除油膩感👍🏻-🥬🥕🥒配菜好多~加埋最正既爐邊泡菜蛋😍同芝士😍😍好滿足~但注意啊⋯細食既朋友可以點半份肉!!唔洗浪費🥰

🦐韓國大蝦($88全份)肉質彈牙鮮甜🤤

🍹柚子冰茶($36)
🥤韓國甜米來水($28)店員推介~幫助消除油膩感👍🏻

2019-03-25 253 views
雞扒蛋包飯($48)雞扒有四塊,厚度適中。雞肉算係嫩滑,但無雞味;雞皮煎到香脆,雖然我唔食皮,但都覺得佢整得幾好調味亦夠惹味,啖啖肉食完好滿足。美中不足既係雞扒煎完無隔油,好多油依附係雞扒到或者流落碟蛋份量多,保留到蛋汁,亦算嫩滑,可惜蛋味欠奉。若能做到更厚身,食落會更滿足飯蛋包住既唔係白飯,係茄汁炒過既飯;味道微酸帶甜;飯粒軟硬適中,算係粒粒分明,唔差既。而且份量好多,食完會超飽沙律生菜尚算新鮮,仲有一個蕃茄仔對半,加埋胡麻醬,幾醒胃起解膩作用。餐湯紅白蘿蔔湯湯無味,有紅白蘿蔔各數粒。前菜大豆芽口感爽脆,用麻油浸過,略嫌油左啲泡菜形狀大片;味道方面,入口酸味先出,辣味隨後刺激味蕾,然後逐漸係口腔擴散;對於唔太食得辣既我黎講,都唔算太辣,可以接受。整體而言,質素不過不失;但份量足、性價比高,經過唔知食咩可以一試
雞扒蛋包飯

雞扒蛋包飯($48)

雞扒
有四塊,厚度適中。
雞肉算係嫩滑,但無雞味;
雞皮煎到香脆,雖然我唔食皮,但都覺得佢整得幾好

調味亦夠惹味,啖啖肉食完好滿足。
美中不足既係雞扒煎完無隔油,好多油依附係雞扒到或者流落碟

份量多,保留到蛋汁,亦算嫩滑,可惜蛋味欠奉。
若能做到更厚身,食落會更滿足

蛋包住既唔係白飯,係茄汁炒過既飯;
味道微酸帶甜;
飯粒軟硬適中,算係粒粒分明,唔差既。
而且份量好多,食完會超飽

沙律
生菜尚算新鮮,
仲有一個蕃茄仔對半,
加埋胡麻醬,幾醒胃
起解膩作用。

餐湯
紅白蘿蔔湯
湯無味,有紅白蘿蔔各數粒。

前菜
大豆芽
口感爽脆,用麻油浸過,略嫌油左啲

泡菜
形狀大片;

雞扒蛋包飯
2019-03-11 552 views
最近都好喜歡食韓國燒肉~~最近朋友也介紹左一間食韓國燒肉的店舖,仲要是近朋友公司個邊~所以朋友有日收工~就去左炑八韓烤食~聽到好多韓國歌..哈哈一去到,STAFF都給左手機保護套同圍裙我~另外也給曬生菜~泡菜,好多小食給上~~之後同朋友點左個套餐~有海鮮有牛有豬~另外有埋個炸豬扒沙律同埋冷麵~另外也點了牛舌同埋梨汁雞肉(我朋友都好食得GA XDDD)另外我點左啤酒飲.(食燒肉點可以唔飲啤酒XD)同埋最開心是,他有芝士粟米同埋邊爐旦是任食!任食!芝士粟米真的好好味…真的叫左N轉XD食埋燒肉,肉的味道也不錯,食落都是新鮮的,冷麵由職員同我們撈埋~甜甜地~~之後也燒埋大蝦同埋帶子..真的好味~~~之後食埋另外叫的牛舌和梨汁雞肉,朋友說梨汁雞肉好香,好滑~~我的牛舌也唔錯~~他的肉食是都是唔差的~~不過炸豬扒沙律就真的…馬馬地,我們好快就放手了.,..整體來說,燒肉都唔錯~~另外原來有人生日是可以播韓文生日歌XD同朋友當日也聽左兩次生日歌。炑八韓烤我最鐘意是他的芝士粟米~~~哈哈..我是芝士迷~~炑八韓烤~朋友同我也說會有下次。
最近都好喜歡食韓國燒肉~~
最近朋友也介紹左一間食韓國燒肉的店舖,
仲要是近朋友公司個邊~所以朋友有日收工~
就去左炑八韓烤食~
聽到好多韓國歌..哈哈
一去到,STAFF都給左手機保護套同圍裙我~
另外也給曬生菜~泡菜,好多小食給上~~
另外也點了牛舌同埋梨汁雞肉(我朋友都好食得GA XDDD)
另外我點左啤酒飲.(食燒肉點可以唔飲啤酒XD)
同埋最開心是,他有芝士粟米同埋邊爐旦是任食!任食!
芝士粟米真的好好味…真的叫左N轉XD
甜甜地~~之後也燒埋大蝦同埋帶子..真的好味~~~
我的牛舌也唔錯~~他的肉食是都是唔差的~~
不過炸豬扒沙律就真的…馬馬地,我們好快就放手了.,..
同朋友當日也聽左兩次生日歌。
炑八韓烤我最鐘意是他的芝士粟米~~~哈哈..我是芝士迷~~
炑八韓烤~朋友同我也說會有下次。
Other Info. : NA
2019-01-21
  • 芝士粟米 邊爐旦
2019-03-09 561 views
有多間分店的韓國料理,我們一行3人訂了炑八韓國餐廳,點菜時發覺炸雞是不可雙拼味道,我們還點了厚光豬腩肉、豬大腸、泡菜辣湯、泡菜燒餅、醬油蟹,我問店員3個女性是否點得太多,不如取消豬大腸,他說:份量唔會好多,一人幾舊就食完,我竟相信他👿炸雞好多薯條放底,蜂蜜味又放了一些糖的白粉末係面,乾身冇汁,實在失望,醬油蟹味道偏咸,其他食物一般合格。地下過於濕滑,危險⚠️
地下過於濕滑,危險⚠️
醬油蟹
豬大腸
蜂蜜炸雞
2019-03-09
這分店第一次惠顧,非常好的經驗,  我們拿著蛋榚入店, 店長已經主動告知有生日優惠,店長/店員也十很有禮貌, 而且給人感覺很有熱誠, 食物質素好, 美味,我們5人一致都讚! 切生日蛋榚時, 店長還主動幫我們影相, 很快再拿給我們一張即影即有及禮物! 非常窩心, 希望貴店員工繼續以禮代人,我必定要再來, 維一係洗手間差左小小, 希望快D改善
2019-01-18
Celebration
Birthday
  • 牛肋骨
  • 五花肉
  • LA骨牛扒
  • 豬頸肉
2019-02-16 757 views
之前同同事食過呢一間韓燒覺得幾好食今次就帶埋阿爸阿媽嚟食一坐低店員會即刻遞上韓式前菜小食同埋海帶湯可以睇到呢一間店比嘅份量好多 相比之前食過嘅更加慷慨我哋特別鍾意佢嘅泡菜因為入口唔會得酸或者辣味叫完餐之後店員好快會將爐邊燒既野放上爐要留意一下啱啱開爐嘅時候溫度唔夠可能要15分鐘左右先至可以食枱面上有三款調味料比食客自己加入碟入邊一款係泡菜大醬 一款係海帶鹽 仲有豉油配韓燒食嘅生菜亦都係無限量添加韓式牛五花肉($98)呢舊牛肉食落口有咬勁但唔會太硬但係佢上面嘅蒸人會好痴爐 建議你臨尾先至燒 咁就唔使勞煩店員換pan韓式肉拼盤($108)拼盤有六款肉同埋兩款菜份量唔少一個人應該唔會食得晒雖然肉質無韓牛咁好食但係比其他香港韓燒黎講已經算高質另外我媽咪唔知裝左啲咩會員所以送咗一個韓式紫菜包飯韓式炆牛肋骨配蟹膏拌飯($90)牛肋骨有三至四件 另有紅、白蘿蔔醬汁入口鹹鹹甜甜 肉亦都炆得好入味就咁飲啲湯已經覺得好滿足另外個蟹膏拌飯上面有蟹柳絲蟹子同埋一對鞋膏雖然入口唔係熱辣辣但係蟹膏味道香濃呢度嘅店員雖然唔多但係服務真係好好每次行過見到我哋路邊蛋或者芝士食哂都好主動會問需唔需要添加另外食咗成餐飯玩
之前同同事食過呢一間韓燒覺得幾好食

叫完餐之後店員好快會將爐邊燒既野放上爐

枱面上有三款調味料比食客自己加入碟入邊
一款係泡菜大醬 一款係海帶鹽 仲有豉油

配韓燒食嘅生菜亦都係無限量添加

韓式牛五花肉($98)
呢舊牛肉食落口有咬勁但唔會太硬
但係佢上面嘅蒸人會好痴爐
建議你臨尾先至燒 咁就唔使勞煩店員換pan

韓式肉拼盤($108)
拼盤有六款肉同埋兩款菜
份量唔少一個人應該唔會食得晒
雖然肉質無韓牛咁好食
但係比其他香港韓燒黎講已經算高質

另外我媽咪唔知裝左啲咩會員所以送咗一個韓式紫菜包飯

韓式炆牛肋骨配蟹膏拌飯($90)
牛肋骨有三至四件 另有紅、白蘿蔔
醬汁入口鹹鹹甜甜 肉亦都炆得好入味
就咁飲啲湯已經覺得好滿足
另外個蟹膏拌飯上面有蟹柳絲蟹子同埋一對鞋膏
雖然入口唔係熱辣辣但係蟹膏味道香濃

呢度嘅店員雖然唔多但係服務真係好好
每次行過見到我哋路邊蛋或者芝士食哂都好主動會問需唔需要添加
另外食咗成餐飯玩左起碼四次煎pan
父母都大讚呢餐食得好滿足!