2024-03-08 416 views
今日去咗上水廣場搵嘢食, encore咗一間之前食過的餐廳,主打日式丼飯。賣點係唔使加一,很多甜品和小食選擇,定食跟嘢飲和沙律,好化算,食物質素唔錯。和風蘋果牛肉咖喱飯跟椰菜絲柚子沙律柚子咖喱飯加咗蘋果,多咗份果香令咖喱味道層次更加豐富。生薑醬油燒豚腩丼跟椰菜絲柚子沙律柚子季節限定,必試之選。燒豚肉厚度適中,有少許燶邊加咗特製醬油一起燒非常惹味,特別之處是加咗生薑減去油膩感之餘增添了層次。凍番茄焙煎胡麻醬蕃茄又大又圓, Juicy多汁,作為餐前小食非常唔錯。朱古力熔岩蛋糕配北海道軟雪糕不過不失,熔岩唔算太流動,勝在朱古力味香濃,再配上香滑的北海道牛奶雪糕,感覺唔錯。栗子紅豆抹茶軟雪糕中餅綠茶雪糕主打日本直送,在底層鋪栗子和紅豆蓉,層次豐富,而中餅也是脆卜卜的。自家製芒果竹炭蛋糕主打自家製,竹炭蛋糕幾特別,不過芒果帶酸,甜啲會更美味。

跟椰菜絲柚子沙律柚子
咖喱飯加咗蘋果,多咗份果香令咖喱味道層次更加豐富。
跟椰菜絲柚子沙律柚子
凍番茄焙煎胡麻醬
蕃茄又大又圓, Juicy多汁,作為餐前小食非常唔錯。
朱古力熔岩蛋糕配北海道軟雪糕
自家製芒果竹炭蛋糕
主打自家製,竹炭蛋糕幾特別,不過芒果帶酸,甜啲會更美味。
自家製芒果竹炭蛋糕

2024-02-28
Type of Meal
Dinner
2024-01-08 587 views
上水廣場三樓的「丼道」,提供價廉味美的日式套餐,午市時段都座無虛席,需要等位。餐廳面積不小,有卡位、四人枱、吧枱等選擇,簡約日式裝修,光猛開揚,環境雅緻。這裏也是掃QR CODE 下單,網頁易用,快捷方便。“雞肉鍋燒烏冬”,除了雞肉外,還有豆腐、冬菇、青豆、鳴門卷....等配菜,非常豐富。烏冬麵質爽滑彈牙,口感不錯。濃味豬骨湯底,更是全鍋的精華。“蘋果咖喱炸雞飯”配特色小食-脆薯餅,日式咖喱微甜不辣,炸雞外皮酥脆又不太乾,雞肉鮮味多汁,口感特別好,配上一片新鮮蘋果,更加惹味。“生薑醬油燒豚腩丼並盛”,豚腩肉肉質爽口而不肥膩,醃製入味,附上薑粉,併飯一流。如果薑味濃一些,更合我胃口。所有套餐均附送“凍蜂蜜烏龍茶”及“椰菜絲沙律柚子醋/味噌湯”“凍蜂蜜烏龍茶”,茶味香濃,有驚喜。“味噌湯”,濃味可口。“意式軟雪糕紅豆白玉團”(牛奶抺茶扭紋),香滑的扭紋雪糕,加上紅豆蓉、湯圓、鮮果,口感不錯。這裏的食物美味,環境舒適,價錢實惠(全日免加一),而且服務細心,性價比一流。

這裏也是掃QR CODE 下單,網頁易用,快捷方便。

“凍蜂蜜烏龍茶”,茶味香濃,有驚喜。
“味噌湯”,濃味可口。

• 雞肉鍋燒烏冬,蘋果咖喱炸雞飯,生薑醬油燒豚腩丼
2023-12-17 455 views
這天放工後,我在公司附近吃晚飯,經過網上的推薦,我便決定來到這間日本菜餐廳試一試,店內環境舒適和清潔衛生,餐廳會播放音樂,店員講日文打招呼,十分地道,餐廳位置方便,鄰近巴士站和火車站雞肉鍋燒烏冬($88)四季豆爽口微彈,粟米粒鮮甜,溫泉蛋嫩滑,豆腐紮實,夾起來不會散開,日本魚蛋非常軟身,竹輪軟彈煙韌,烏冬很煙靭,用石鍋上菜可以保持食物的温度,椰菜絲沙律爽口和新鮮,有機烏龍蜂蜜凍茶清甜和提神意式軟雪糕($38)紅豆蓉清新淡雅,白玉團子十分煙韌,抹茶雪糕回甘,牛奶雪糕柔滑,十分冰凍,菠蘿鮮甜油甘魚刺身五片($75)厚切的油甘魚刺身稔香軟彈,油脂分布十分平均,質素非常高,非常新鮮七味雞翼($30)雞翼非常外脆內嫩,炸的時候很好地鎖住肉汁,味道少許辣,非常新鮮自家製免治雞肉串($48)用芝麻粒灑面,蛋黃,厚身的免治雞肉串稔香軟彈,非常新鮮整體來說,食物的質素非常高,食物的份量非常多,食物的用料非常新鮮,食物的賣相非常吸引,食物的種類十分多,食物上菜時夠熱,食物的定價相對合理,而店員亦有良好的服務態度和積極,所以我認為這間餐廳是值得再去惠顧

雞肉鍋燒烏冬($88)

意式軟雪糕($38)

油甘魚刺身五片($75)

七味雞翼($30)

自家製免治雞肉串($48)
用芝麻粒灑面,蛋黃,厚身的免治雞肉串稔香軟彈,非常新鮮

七味雞翼
雞肉鍋燒烏冬
意式軟雪糕
  • 油甘魚刺身
2023-12-13 93 views
今天去了在上水廣場一間主打日式咖喱的餐廳。這家餐廳的裝潢以木系傢俱為主,讓整個空間散發著悠閒舒適的氛圍。每張桌子之間的空間都十分寬敞,讓顧客能夠享受到愜意的用餐環境。這家餐廳特是用QR Code點餐的,讓客人可以輕鬆地透過手機下單。這種便利的方式省去了等待侍應招呼的時間,讓用餐更加順暢。我們點了幾款小食、兩個飯餐和一個甜品,吃得很飽呢!蜜味脆魷魚$38、炸餃子$24、蟹肉薯餅$22這些都是非常經典的日式小吃,而且價錢親民。最好吃的是蟹肉薯餅,薯蓉餡料蓬鬆,搭配上脆皮和香氣四溢的蟹肉,絕對令人垂涎。吉列猪扒咖喱飯$80超推薦這款菜式,咖喱的味道帶一點甜味,搭配上脆口的吉列,多汁的豬扒,絕對會讓你食指大動。滑蛋雞肉丼$78這道料理口感滑嫩,搭配上豐富的雞肉和滑蛋。套餐中還附有凍蜂蜜綠茶,還可以選擇搭配椰菜沙律柚子醋或味增湯。意式軟雪糕配紅豆和白玉團$38雪糕是以牛奶和抹茶製成的扭紋雪糕,也可以單一口味。雪糕口感柔滑。而白玉團則是軟糯可口,完美搭配雪糕的甜味。總的來說,這家餐廳日式咖喱美味,加上舒適的用餐環境,值得一試。

蜜味脆魷魚$38、炸餃子$24、蟹肉薯餅$22

吉列猪扒咖喱飯$80
滑蛋雞肉丼$78
這道料理口感滑嫩,搭配上豐富的雞肉和滑蛋。

意式軟雪糕配紅豆和白玉團$38
約咗設計師喺上水傾傢俬圖則,順便睇一下實物樣板,中段小休就去咗附近上水廣場食個lunch,慢慢嘆吓悠閒的星期六。第一眼就比門口的日本模型吸咗入去,我都係呢個時代的。而且仲有寵物友善的座位,店內日式裝修、玩具擺設都好細緻,食完之後發覺食物都不錯,店員服務又細心,下次可以再去食晚餐。店員放低最新推出的 seasonal menu 有大分縣鄉土料理 ,再介紹下招牌菜丼飯、和風咖哩系列。期間限定。秋天的味道生薑醬油燒豚腩丼 $88(並盛)生薑醬油燒豚腩果然名不虛傳,遠處已經傳來香噴噴的肉味。我覺得係鰻魚之外,另一款必食醬燒丼物。最驚喜就係豚腩肉片以自家秘製生薑醬油醃釀,味道突出,經師傅中大火燒烤後,豚腩盡吸醬汁精華,香濃入味。豚腩肉肥瘦均勻,口感啱啱好,油香四溢,有點焦香。保持了豐富的肉汁,味道濃郁,烤得好靚又唔會油膩,配搭日本米飯食就最啱啦。蘋果咖喱炸雞呢度嘅咖喱係主打之一,蘋果咖喱特別清甜,充滿果香,有唔同口感,頗有特色。炸雞外脆內軟,甜甜蘋果片,真係好香脆可口,好入味😋。最喜歡炸雞香脆不油膩,食落綿綿口保持肉汁,份量也頗大,性價比非常高。自家製福神漬喺日本食咖喱種鍾意配搭漬物,我都特意追
期間限定。秋天的味道
生薑醬油燒豚腩丼 $88(並盛)
蘋果咖喱炸雞
炸雞外脆內軟,甜甜蘋果片,真係好香脆可口,好入味😋。
自家製福神漬
喺日本食咖喱種鍾意配搭漬物,我都特意追加了自家製福神漬,味道清新爽口,經微甜醬汁醃漬再灑上芝麻,非常開胃。
和風小食拼盆
越食就越想食,賣相勁靚,小朋友好鍾意食香口嘢,七味雞翼、芝士年糕、蟹肉薯餅、薯角,梗係要試下啦 !
意式軟雪糕配紅豆白玉團子。抹茶
意式軟雪糕香甜幼滑,抹茶軟雪糕奶味香濃帶點回甘,配紅豆白玉團子,甜甜蜜蜜好夾,頗為合意。
牛肉湯烏冬拼 炸餃子
牛肉嫩滑,配上追加溫泉蛋 ,更添香滑滋味。
最後記得丼道 (上水廣場)有優惠,可送小食一客。套餐會送凍茶、醋汁椰菜絲沙律,整體感覺很健康又美味。
$120 (Lunch)
  • 生薑醬油燒豚腩丼
  • 蘋果咖喱炸雞
  • 自家製福神漬
  • 意式軟雪糕配紅豆白玉團子
  • 七味雞翼
最近日圓低咗好多朋友都會去日本大食特食,其實喺香港都有唔少唔錯嘅日式餐廳,今次嘅呢間丼道就係其中一間,主打嘅日式西餐同埋丼飯好多朋友都有推介滑蛋牛肉丼-和牛(💰118)牛肉方面非常夠味而且因為係和牛油脂嘅香味濃郁,而且有層次加上蛋嘅熟度啱啱好保持到滑嫩嘅口感成個組合非常送飯🤩牛肉咖喱烏冬(💰84)日式咖喱做得非常入味, 咖喱香料味道非常香味道就偏甜微辛,配搭牛肉非常有層次唐楊炸雞(💰36)表皮炸得夠香脆,而且唔會太厚仲保持到裏面雞肉嘅水份同口感栗子紅豆抹茶與雪糕最中餅(💰42)呢個日式軟雪糕抹茶味夠濃郁有回甘嘅感覺再加上栗子紅豆蓉綿滑嘅口感嘅配搭都係唔錯😋

滑蛋牛肉丼-和牛(💰118)

牛肉咖喱烏冬(💰84)

唐楊炸雞(💰36)
表皮炸得夠香脆,而且唔會太厚仲保持到裏面雞肉嘅水份同口感

栗子紅豆抹茶與雪糕最中餅(💰42)
2024-05-04 0 views
今次去咗呢間環境幾舒服嘅日式餐廳佢哋有和食 /生食 全部都係套餐嚟你嗰個你個生薑油燒豚丼$88重薑味 食食吓仲食到啲薑添醬油豚肉燒得好入味佢有中size同大size 如果大食嘅朋友千祈唔好揀中size 因為真係唔係幾飽粒粒刺身丼 $88大家有冇留意出邊食嘅角切魚生飯唔得切得好正方形 有啲甚至係一片片嘅添而呢度嘅魚生飯係切得啱啱好一粒粒方便送飯我覺得呢個位好加分 佢哋每個餐都會奉送湯或者沙律仲有一杯甜甜地嘅凍茶飲添✌🏻注意有收+1服務費⬇️
今次去咗呢間環境幾舒服嘅日式餐廳

注意有收+1服務費⬇️

Dining Offer
Coupon
2024-04-24 26 views
今晚到上水廣場一間日式餐廳食晚餐,呢間餐廳叫丼道,顧明思意食丼飯,丼餅嘅種類都幾多,有鰻魚丼、親子丼 (日本華味鳥使用)、深川丼 (東京深川地區名物)、時令刺身丼 (冬天做緊深海池魚),另外仲有和風咖喱系列,亦都有小食同甜品供選擇。店內環境好好,整個裝潢以日式武士為主題,讓人仿佛置身於古代日本嘅武士時代,滿滿嘅日本歷史文化氣息。而且光線充足,座位又寬闊,係一個非常舒適嘅環境。而最令我印象深刻係中間位置擺放嘅稻米裝飾,更突顯主題👉丼飯👈我地叫左兩個餐,包括鰻魚丼(送味噌湯、凍蜂蜜烏龍茶)、吉列豬扒咖喱飯(送椰菜絲沙律配柚子醋+烏龍茶)、仲有一d小食:檸檬鹽雞軟骨、蜜味脆魷魚、炸餃子,人均$150,都幾抵食。鰻魚丼:鰻魚肉質鮮嫩,搭配著甜甜嘅醬汁同鬆軟嘅白飯,飯粒分明厚實,口感絕佳。味噌湯:唔係好鹹,濃郁帶香氣,非常暖胃。凍蜂蜜烏龍茶:清涼解渴,帶有淡淡嘅花香同蜂蜜甜味,非常適合搭配今晚嘅晚餐。吉列豬扒咖喱飯:豬扒炸得非常酥脆,咬落肉質香嫰。咖喱醬汁濃稠適中,香氣四溢,少少辣味當中又帶住一d蘋果嘅香甜味,配上香噴噴嘅白飯,讓人食指大動。椰菜絲沙律:菜絲新鮮爽口,搭配柚子醋嘅微酸香味,帶黎一

味噌湯:唔係好鹹,濃郁帶香氣,非常暖胃。

椰菜絲沙律:菜絲新鮮爽口,搭配柚子醋嘅微酸香味,帶黎一般清新嘅味道。

檸檬鹽雞軟骨同蜜味脆魷魚都係必食之選,兩款都炸得酥脆美味。雞軟骨脆口入味,有輕微檸檬香味,一口一粒,非常好食。

魷魚外層包住甜甜嘅蜜糖醬汁,食落香甜又鮮美。魷魚彈牙有嚼勁,但絕對唔會煙韌。

炸餃子外皮酥脆,內餡鮮嫩多汁,配搭唔會太酸嘅香醋,令人印象深刻。

整體而言,餐廳食物豐富多樣,味

道好。服務員亦有禮有笑容,今晚食得開心又滿足,下次會再黎。
2024-04-23
Type of Meal
Dinner
2024-04-20 8 views
餐廳位置係上水廣場,環境都幾舒適,坐既位置剛好在大窗戶旁邊,景觀開揚,空間十分闊落。和風蘋果咖喱魷魚烏冬($58)叫左一個下午茶輕食,都幾豐富下,有附一個椰菜絲沙律,自行添加柚子醋,仲有一個忌廉泡芙和凍蜂蜜烏龍茶,炸魷魚外皮香脆,厚度適中,咖哩偏日式風格甜咖哩,整體食落都幾滿足。鰻魚丼($95)朋友叫左個丼飯,跟配味噌湯和凍蜂蜜烏龍茶,飯有流心蛋,蛋汁配搭白飯和鰻魚十分完美,鰻魚份量算可以,滿滿照燒汁味道。自家製免治雞肉串($48)有附日本產雞蛋,可沾上食用,雞肉串內有絞碎左既軟骨,增加左口感,啖啖肉大飽口福。柚子芝士蛋糕($35)有淡淡柚子香味,食落會無咁膩,甜味和芝士味都幾出下。意式軟雪糕配紅豆白玉團子($30)凡惠顧下午茶輕食一份,可享半價無限追加指定飲品和以優惠價$30 叫一份意式軟雪糕配紅豆•白玉團子,雪糕我揀左扭紋(牛奶+抹茶),牛奶奶味濃郁,抹茶甘甜,兩者相輔相成。

和風蘋果咖喱魷魚烏冬($58)

鰻魚丼($95)

自家製免治雞肉串($48)

柚子芝士蛋糕($35)
有淡淡柚子香味,食落會無咁膩,甜味和芝士味都幾出下。

意式軟雪糕配紅豆白玉團子($30)
2024-04-18 8 views
難得今日不用做飯, 決定放工自己一個人去CHILL 下食個晚餐, 這餐館光猛開揚, 空間寬敞, 正合我心意。餐廳位於上水地標---上水廣場三樓, 交通方便容易搵, 是約北區朋友食飯的不二之選。店員好有禮貌, 帶我入座後先簡單介紹時令菜式, 指示用手機掃碼落單。餐牌食物選擇多樣化, 主食有丼飯,烏冬和咖哩飯, 如一班朋友用餐, 應該都可滿足不同喜好。1. 炒野菜炒野菜包括: 椰菜,洋蔥,蘿蔔,青椒, 菜品豐富, 炒出來味道甜甜地, 又唔會太鹹。 黑椒味較濃, 如有需要,可以叫店員走黑椒。2. 味噌湯有湯料, 不是齋水。3. 溫泉蛋生熟剛剛好, 咬下涼涼的流心蛋液挑起食慾。4. 鰻魚丼鰻魚口感ok, 烤焗火喉適中, 鰻魚汁非常好下飯。5. 北海道牛乳抹茶扭紋雪糕軟雪糕又香甜又軟滑, 尤喜歡雪糕底部的金寶脆脆, 豐富了口感的層次。這款甜品為這趟晚餐畫上圓滿句號
1. 炒野菜
炒野菜

2. 味噌湯
味噌湯
味噌湯

有湯料, 不是齋水。
3. 溫泉蛋
溫泉蛋

生熟剛剛好, 咬下涼涼的流心蛋液挑起食慾。
4. 鰻魚丼

鰻魚口感ok, 烤焗火喉適中, 鰻魚汁非常好下飯。
5. 北海道牛乳抹茶扭紋雪糕

2024-04-18
  • 軟雪糕
2024-03-11 63 views
丼道今次要介紹上水廣場一間日本菜餐廳,呢間「丼道」做丼飯真係好當道,價錢親民,餐廳入面又夠大,絕對方便輪椅人士入去幫襯!1.漬吞拿魚刺身丼+味噌湯+凍蜂蜜烏龍茶$125(9/10)呢碗吞拿魚刺身丼有7片吞拿魚刺身,每片吞拿魚刺身好大舊好新鮮,仲有玉子蛋粒、紫菜絲同蘿蔔絲,飯係壽司米,好豐富,好好食!麵豉湯:有少少咸,入面有海帶同腐竹!凍蜂蜜烏龍茶:唔甜,幾好飲!2.滑蛋雞肉丼(日本博多華味鳥使用)+椰菜絲沙律柚子醋+凍蜂蜜烏龍茶$78(9.5/10)溫泉蛋蛋味香濃,雞肉嫩滑,雞肉大約15舊,仲有蛋絲同洋蔥,好正!椰菜絲沙律柚子醋:椰菜絲好新鮮, 食到最抵先有柚子醋!凍蜂蜜烏龍茶:唔甜,幾好飲!3.朱古力芝士蛋糕$35(9.5/10)朱古力同芝士唔會互相搶味,朱古力係少少苦,整體呢舊朱古力芝士蛋糕唔甜!4.蟹肉薯餅(2件)$22(7/10)呢舊蟹肉炸薯餅食唔到蟹肉味,只係食到沙律醬味道,都算炸得好脆!2人總共價錢$260個人口味總評分:8.75/10@doncurry.hk地址:上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaire
丼道

麵豉湯:有少少咸,入面有海帶同腐竹!
凍蜂蜜烏龍茶:唔甜,幾好飲!

椰菜絲沙律柚子醋:椰菜絲好新鮮, 食到最抵先有柚子醋!
凍蜂蜜烏龍茶:唔甜,幾好飲!

3.朱古力芝士蛋糕$35(9.5/10)

4.蟹肉薯餅(2件)$22(7/10)

2人總共價錢$260

個人口味總評分:8.75/10

@doncurry.hk

地址:上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖

#丼道 #日本菜 #上水 #上水好去處 #上水美食 #上水廣場 #香港美食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2024-03-01 33 views
來了一間吃日式料理的餐廳,現代風格的環境,以清新簡潔為設計~鰻魚丼套餐,有一杯凍蜂蜜烏龍茶及麵豉湯。鰻魚烤得恰到好處,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,搭配的白飯撈汁及半熟溫泉蛋,口感非常好👍🏻而茶清新又帶有微甜的口感,茶的香氣正好中和了鰻魚的油膩感。接著,男友嘗試了吉列豬扒咖喱飯。豬扒炸得剛剛好,保持了豬肉的鮮嫩口感。搭配的椰菜絲沙律柚子醋清爽可口,但男朋友覺得咖喱有點少,於是叫店員加多了一份~炸芝士還點了一份茶七味雞翼,雞翼外皮炸得酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,倒上七味粉,帶來一種特別的辣味~😋最後,甜點我選擇了抹茶雪糕。這碗抹茶雪糕色澤綠油油,入口即化,抹茶的味道濃郁而不膩,給人一種清新的感覺~。

炸芝士

又係要番工既晚餐🥣唔係上水揾食都唔覺原來上水都算幾多野食,而且今次我欣賞呢間餐廳嘅位係佢地都開得好夜,even我9點去到都仲係serve full menu👍🏼亦都唔會感覺想趕走人。我問店員有咩好食,佢推薦我試呢個新menu,見到係烏冬都幾岩我心水❤️加上暖笠笠既感覺最岩就係夜晚🎑。🐒雞肉鍋燒烏冬💰$88👉🏻椰菜絲沙律配柚子醋👉🏻凍蜂蜜烏龍茶🐒凍柚子蜜💰$20雞肉鍋燒烏冬係set黎,所以會有得揀椰菜絲沙律或者味僧湯🥗同時會有埋野飲🤩重點原來唔洗加一,完全無expect過免加一服務費,超級佛心🥹烏冬係好煙韌個款凍日本烏冬🍜而個溫泉蛋既蛋汁留左係湯入面♨️熱鍋會令佢有少少蛋花,沙律既柚子醋係可以自己加都幾sweet👍🏼因為有啲餐廳既椰菜絲沙律普遍都係好多沙律醬同埋都係整好哂另外好似我係用水造既話,其實嗌多杯飲品都平過出去買手搖🥤所以我覺得呢間都幾高質,好岩打工仔/學生黎食

🐒雞肉鍋燒烏冬💰$88
👉🏻椰菜絲沙律配柚子醋
👉🏻凍蜂蜜烏龍茶

🐒凍柚子蜜💰$20

因為有啲餐廳既椰菜絲沙律普遍都係好多沙律醬同埋都係整好哂
2024-02-03 58 views
啱啱去咗間『丼道』啖飯,呢間日式店真係唔錯,位置寬敞,用QR code點餐又快捷。炮製出嚟嘅食物,賣相之好真係令人心癢癢。😍火炙芝士三文魚丼,啲芝士炙到金黃鹹香,三文魚新鮮得滯,每一啖都係享受;而鰻魚丼呢,個鰻魚腍滑,飯粒又軟又彈,哂口米香,食落幾嘆。😋前菜椰菜絲沙律還是味噌湯都算得上過得去,但係個凍有機烏龍蜂蜜茶就真係解渴又消暑,夏天一流!嗱嗱嗱,蜜味脆魷魚唔好錯過!魷魚炸到脆口外衣,嗒嗒甜蜜汁,啖啖肉,彈牙得嚟又唔會太膩。呢種驚喜,真係值得一試!最後,抹茶味意式軟雪糕同宇治抹茶芝士蛋糕,甜點控的你絕對唔可以錯過。抹茶香濃,之不過啲芝士蛋糕如果餅底係曲奇底就更加完美。總而言之,『丼道』嘅食物又靚又好食,舒適嘅環境加埋合理嘅份量,真係值得再黎多次!👍🏻

2023-12-16 134 views
好耐冇食過日本丼飯😛估唔到嚟到上水都會有驚喜喎🥰🥰日式丼飯嘅質素遠遠好食過其他大型連鎖日式餐廳☺️~生薑醬油燒豚肉丼嫩滑新鮮嘅豚肉😋加上非常香嘅生薑味🤪再配上香甜嘅醬油🥳撈埋飯食,簡直係頂級享受🐷~滑蛋和牛丼香滑嘅雞蛋🥰配上入口即溶嘅和牛😙再加埋特製嘅醬汁嚟撈飯😆冇得輸呀😋🤭~自家製免治雞肉棒好味道🥰肉質好靚 食得出係用頂級雞肉☺️~3.6牛乳雪糕好香滑嘅牛乳味雪糕😂下次經過就算唔食飯都會買黎食🥰🥰

~生薑醬油燒豚肉丼

~滑蛋和牛丼