12月對我嚟講係個開心嘅月份🥰除咗有我最鐘意嘅聖誕節之外🎅🏻最開心嘅就係呢個係我嘅生日月🎉慶祝生日當然要食!食!食!餐好啦😋由月頭食到月尾呢個搵食馬拉松正式開始!今日收工同媽咪嚟到屋企附近嘅日本餐廳作為慶祝生日月嘅第一站起點🤤其實丼道已經喺上水廣場新開咗一段時間🤔但係我哋住上水嘅竟然都未食過!最近見佢推出新優惠可以送小食👍🏻趁有優惠我哋今晚Dinner就試下先😋🌟期間限定🌟🐷生薑醬油燒豚腩丼 並盛(M) $90(配椰菜絲沙律柚子醋 + $2 轉日本黑糖薑母茶) 椰菜絲切得好幼細🔪撈埋柚子醋酸酸甜甜好開胃🤤醬油燒得豚腩好香好惹味😋係自家秘製生薑醃釀❤️經中大火燒烤吸盡醬汁精華✨所以非常入味👍🏻丼飯底係用珍珠米!粒粒分明再撈醬燒汁好正!豚肉腩油脂多好香滑🫧最後飲返啖黑糖薑母茶滋補又養顏✨岩晒女士飲用夠滋補☺️🐮牛肉咖哩烏冬 $86(配麵豉湯 + $2轉日本黑糖薑母茶)麵豉湯入面有豆腐&昆布♨️打開蓋熱辣辣好暖胃😋烏冬係稻庭烏冬口感偏扁身而滑漏🥢滑到筷子都好難夾起🤣咖哩唔辣係偏甜味嘅日式咖哩🍛牛肉有好多塊🐮薄身而且索晒咖哩汁超好味👍🏻🍶琉球泡盛 $35係沖繩琉球特有嘅蒸餾酒!入口順滑芳香濃郁😌甘醇

🌟期間限定🌟
🐷生薑醬油燒豚腩丼 並盛(M) $90
(配椰菜絲沙律柚子醋 + $2 轉日本黑糖薑母茶[熱])

🐮牛肉咖哩烏冬 $86
(配麵豉湯 + $2轉日本黑糖薑母茶[熱])

🍶琉球泡盛 $35
係沖繩琉球特有嘅蒸餾酒!入口順滑芳香濃郁😌甘醇潤喉係一款易入口嘅酒🍶而且杯身靚靚有獨特幻彩📸打卡影相都唔錯👍🏻

🐔檸檬鹽雞軟骨 $38
平時雞軟骨會有舊檸檬唧檸檬汁🍋但係呢個檸檬鹽已經混合咗雞軟骨表面🤤食落酸酸地釣味又唔洗唧到成手檸檬汁👍🏻呢個處理手法貼心又好味道❤️而且份量好多由餐前食到餐尾都仲有剩😋真係好抵食呀!

🥒梅子鹽淺漬青瓜 $22
第一次食梅子鹽漬嘅青瓜🥒味道偏咸味重但咬開青瓜後清新來襲😳浸出微梅子酸甜味!

🦀蟹肉薯餅 $22
蟹肉薯餅即叫即炸🔥熱辣辣新鮮送上!咬開入面好creamy!再蘸點蛋黃醬都幾惹味👍🏻

總括而言丼飯質素都唔錯👍🏻晚餐價錢適中唔算太貴!下次呀媽唔想煮飯嘅時候都可以多個選擇嚟呢到晚餐啦😋
約咗設計師喺上水傾傢俬圖則,順便睇一下實物樣板,中段小休就去咗附近上水廣場食個lunch,慢慢嘆吓悠閒的星期六。第一眼就比門口的日本模型吸咗入去,我都係呢個時代的。而且仲有寵物友善的座位,店內日式裝修、玩具擺設都好細緻,食完之後發覺食物都不錯,店員服務又細心,下次可以再去食晚餐。店員放低最新推出的 seasonal menu 有大分縣鄉土料理 ,再介紹下招牌菜丼飯、和風咖哩系列。期間限定。秋天的味道生薑醬油燒豚腩丼 $88(並盛)生薑醬油燒豚腩果然名不虛傳,遠處已經傳來香噴噴的肉味。我覺得係鰻魚之外,另一款必食醬燒丼物。最驚喜就係豚腩肉片以自家秘製生薑醬油醃釀,味道突出,經師傅中大火燒烤後,豚腩盡吸醬汁精華,香濃入味。豚腩肉肥瘦均勻,口感啱啱好,油香四溢,有點焦香。保持了豐富的肉汁,味道濃郁,烤得好靚又唔會油膩,配搭日本米飯食就最啱啦。蘋果咖喱炸雞呢度嘅咖喱係主打之一,蘋果咖喱特別清甜,充滿果香,有唔同口感,頗有特色。炸雞外脆內軟,甜甜蘋果片,真係好香脆可口,好入味😋。最喜歡炸雞香脆不油膩,食落綿綿口保持肉汁,份量也頗大,性價比非常高。自家製福神漬喺日本食咖喱種鍾意配搭漬物,我都特意追
期間限定。秋天的味道
生薑醬油燒豚腩丼 $88(並盛)
蘋果咖喱炸雞
炸雞外脆內軟,甜甜蘋果片,真係好香脆可口,好入味😋。
自家製福神漬
喺日本食咖喱種鍾意配搭漬物,我都特意追加了自家製福神漬,味道清新爽口,經微甜醬汁醃漬再灑上芝麻,非常開胃。
和風小食拼盆
越食就越想食,賣相勁靚,小朋友好鍾意食香口嘢,七味雞翼、芝士年糕、蟹肉薯餅、薯角,梗係要試下啦 !
意式軟雪糕配紅豆白玉團子。抹茶
意式軟雪糕香甜幼滑,抹茶軟雪糕奶味香濃帶點回甘,配紅豆白玉團子,甜甜蜜蜜好夾,頗為合意。
牛肉湯烏冬拼 炸餃子
牛肉嫩滑,配上追加溫泉蛋 ,更添香滑滋味。
最後記得丼道 (上水廣場)有優惠,可送小食一客。套餐會送凍茶、醋汁椰菜絲沙律,整體感覺很健康又美味。
$120 (Lunch)
  • 生薑醬油燒豚腩丼
  • 蘋果咖喱炸雞
  • 自家製福神漬
  • 意式軟雪糕配紅豆白玉團子
  • 七味雞翼
2023-11-22 58 views
喺上水一間充滿日洋風嘅料理居酒屋,餐廳環境明亮舒適,日系嘅設計適合鍾意影相📸️嘅朋友。最近推出期間限定(秋の味覺)餐牌,丼飯價錢物美,味道方面水準高,果然無令人失望☺️.💎 $128 琉球丼🍱材料好新鮮,油甘魚配鯛魚🐟,由輕甜醬汁醃漬,十分開胃!再灑上紫菜、蔥、芝麻,熱辣辣嘅同時味道清新爽口,係必食推介。丼飯亦附有機烏龍蜂蜜綠茶🍵、椰菜絲🥬沙律或味噌湯。😋.💎 $48自家製免治雞肉串 x 2串賣相已經好吸引!碟中兩串雞肉加上金黃色蛋黃,表面經過燒烤香噴噴,蘸蛋黃食增加味道口感,帶出新鮮感。.💎 $35 琉球泡盛(蒸餾酒)🥃叫左店員推介嘅「琉球泡盛」,係沖繩(琉球)特有的蒸餾酒,聞落芳香沒有刺鼻感覺,飲落芳醇濃郁😊.💎 $38 自家製芒果竹炭蛋糕🍰甜品🍮方面,餐廳有多種選擇,每個甜點蛋糕🎂賣相精美,我地揀咗餐廳嘅自家製芒果竹炭蛋糕🍰,長竹炭形,配上一粒粉紅色草莓🍓,蛋糕上第一層芒果帶新鮮甜酸味,第二層巧克力苦中帶甜,第三層係鬆軟蛋糕,加上旁邊芒果醬配搭食,有種秋天感覺。.
喺上水一間充滿日洋風嘅料理居酒屋,
餐廳環境明亮舒適,
日系嘅設計適合鍾意影相📸️嘅朋友。
最近推出期間限定(秋の味覺)餐牌,
丼飯價錢物美,
味道方面水準高,
果然無令人失望☺️

💎 $128 琉球丼🍱

材料好新鮮,
油甘魚配鯛魚🐟,
由輕甜醬汁醃漬,
十分開胃!
再灑上紫菜、蔥、芝麻,
熱辣辣嘅同時味道清新爽口,
係必食推介。
丼飯亦附有機烏龍蜂蜜綠茶🍵、椰菜絲🥬沙律或味噌湯。😋
💎 $48自家製免治雞肉串 x 2串

賣相已經好吸引!
碟中兩串雞肉加上金黃色蛋黃,表面經過燒烤香噴噴,
蘸蛋黃食增加味道口感,
帶出新鮮感。
💎 $35 琉球泡盛(蒸餾酒)🥃
叫左店員推介嘅「琉球泡盛」,
係沖繩(琉球)特有的蒸餾酒,
聞落芳香沒有刺鼻感覺,
飲落芳醇濃郁😊

💎 $38 自家製芒果竹炭蛋糕🍰

甜品🍮方面,
餐廳有多種選擇,
每個甜點蛋糕🎂賣相精美,
我地揀咗餐廳嘅自家製芒果竹炭蛋糕🍰,
長竹炭形,
配上一粒粉紅色草莓🍓,
蛋糕上第一層芒果帶新鮮甜酸味,
第二層巧克力苦中帶甜,
第三層係鬆軟蛋糕,
加上旁邊芒果醬配搭食,
有種秋天感覺。
2023-11-20 72 views
假期去了上水廣場行街,午餐想吃日本丼飯,便找了這間餐廳~環境光猛整潔乾淨,店員服務好👍🏻我點了鰻魚丼配味噌湯追加溫泉蛋,鰻魚配上甜醬汁,口感鮮嫩多汁,加上味噌湯的鮮味和溫泉蛋的滑嫩,味道不錯,如果醬汁多一點會更好😆生薑醬油燒豚腩丼大盛配椰菜絲沙律柚子醋燒烤過的豚腩肉配上生薑醬油,帶有濃郁的豬肉香氣和微辣的生薑味道。搭配大盛的椰菜絲沙拉和柚子醋,平衡了豬肉的油膩感👍🏻檸檬鹽雞軟骨,新鮮炸起的雞軟骨帶有嚼勁,結合了軟嫩和脆口的口感,調味偏鹹,十分開胃~

生薑醬油燒豚腩丼大盛配椰菜絲沙律柚子醋

2023-11-18 56 views
「丼道」在上水廣場三樓,裝修簇新,日式風格,光潔開揚,中間有島型吧枱,窗外可望上水車站。門前陳列了多款模型,別具特色。我見餐牌上的“季節限定”非常吸引,於是便點了「琉球丼」、「牛肉咖喱飯」和一些小食和甜品。這裏用QR CODE 下單,效率非常高,幾分鐘便上菜。「琉球丼」$128,配麵豉湯、凍茶,大碗飯上蓋滿鯛魚和油甘魚醃漬魚生,魚肉鮮甜入味,配上子薑一起吃,份外鮮味。另外還備有一壺魚湯,讓客人按自己喜好加入飯中,魚湯泡飯特別滋味。「牛肉咖喱飯」$80,配沙律、凍茶,日式咖喱香而不辣,片片肥牛肉混合咖喱,非常匹配。配菜有薯仔、紅蘿蔔和蘋果,原來蘋果配咖喱也一樣好味。「炸餃子」$19,香脆外皮,豬肉餡料,口感不錯。「七味雞翼」$30,炸脆雞翼,上面灑芝麻,加上七味粉調製,特別香口。「自家製番石榴慕絲蛋糕」$38,驚豔的甜品:別緻的賣相,有心思的布置,有士多啤梨點綴,蛋糕內餡是番石榴蓉,口感綿軟,讓人一試難忘。這裏的性價比奇高,而且全日免收加一,真是“高質餐廳平民價”,難怪經常都坐無虛席。
門前陳列了多款模型,別具特色。
「炸餃子」$19,香脆外皮,豬肉餡料,口感不錯。
  • 琉球丼,咖哩牛肉飯,七味雞翼,番石榴慕絲蛋糕
2023-11-16 64 views
被店內日式裝修&figures 玩具擺設吸引到而去試😆,食物都不錯,下次可以再去~~🐷生薑醬油燒豚腩丼:豚腩肉片肥瘦啱啱好,燒烤後有點焦香,配搭咸甜嘅生薑醬油醃釀,味道濃郁!各式炸物都炸得好靚,又唔會好油。蟹肉薯餅外脆內軟,甜甜蟹肉🦀。蜜味脆魷魚🦑真係好脆!看似好燶,但其實係醃完先炸,所以更入味😋。免治雞肉串🐔綿綿免治肉中有啲雞軟骨,所以有唔同口感;配埋生雞蛋黃,更添香滑。錦玉羹柚子寒天🩵勁靚,小朋友好鍾意,藍色寒天中有小海龜🐢;柚子醬酸酸甜甜,啱晒襯冇味但彈牙嘅寒天。意式軟雪糕配紅豆白玉團子🍨,牛奶軟雪糕奶味香濃又幼滑,抹茶味亦帶點回甘;同甜蜜紅豆perfect match

2023-11-15 59 views
📍丼道 (上水廣場) (上水)上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖呢間位於上水既 “丼道” 位置方便就位於上水廣場 ☺️ 餐廳新開冇耐,設計較為文青 環境夠大又寧靜 絕對系談心嘅好地方 🥰仲要全日免+1服務費添 👍🏻 琉球丼 秋天主打 期間限定 🫶🏻🫶🏻 梗係要試下啦 🤩🤩 油甘魚及鯛魚 以微甜醬醃漬過 魚新鮮得黎帶少少甜味 灑上紫菜,蔥,芝麻 味道更清新爽口 另外都配一壺鰹魚湯 食到一半嘅時候可以加鰹魚湯,搖新一變茶漬飯 🤪🤪三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯 呢個就真係茶漬飯啦 😝😝份量相當夠 碗飯成座山咁高 先食幾啖三文魚蟹肉蟹膏飯先 ,有蟹肉+蟹膏令到個飯更加有鮮甜味 😎😎隨後淋上鰹魚湯 變茶漬飯 令飯瞬間加熱 更清甜解膩 🥳🥳午市兩個都係套餐 附送烏龍蜂蜜茶 及 沙律 🥗七味雞翼 新鮮即炸 😍😍最鍾意食啲熱辣辣嘅雞翼 一啖咬開充滿肉汁 ,七味粉帶少少微辣意式軟雪糕配紅豆+白玉團 揀左綠茶+牛乳味 出到嚟賣相幾靚喎 😌😌綠茶味唔苦好清 牛乳味好香架 😍😍
📍丼道 (上水廣場) (上水)
上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖

呢間位於上水既 “丼道” 位置方便就位於上水廣場 ☺️

餐廳新開冇耐,設計較為文青 環境夠大又寧靜
絕對系談心嘅好地方 🥰
仲要全日免+1服務費添 👍🏻

琉球丼
秋天主打 期間限定 🫶🏻🫶🏻
梗係要試下啦 🤩🤩
另外都配一壺鰹魚湯
食到一半嘅時候可以加鰹魚湯,搖新一變茶漬飯 🤪🤪

呢個就真係茶漬飯啦 😝😝
份量相當夠 碗飯成座山咁高
隨後淋上鰹魚湯 變茶漬飯 令飯瞬間加熱 更清甜解膩 🥳🥳

午市兩個都係套餐
附送烏龍蜂蜜茶 及 沙律 🥗

七味雞翼
新鮮即炸 😍😍
最鍾意食啲熱辣辣嘅雞翼
一啖咬開充滿肉汁 ,七味粉帶少少微辣

意式軟雪糕配紅豆+白玉團
揀左綠茶+牛乳味
出到嚟賣相幾靚喎 😌😌
綠茶味唔苦好清 牛乳味好香架 😍😍
🎉Happy Friday Night 👯‍♀️同一眾好姊妹去探店,品嚐美食同暢談一個晚上,今晚來到上水廣場丼道。三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯$88頗有特色,一食兩味。可以先食原味,食到一半,可把餐廳所附的鰹魚湯淋到碗中,至三份一的位置,變成茶漬飯,頗為得意。滑蛋吉列豬扒丼$80豬扒香脆,不膩不油,保留着肉汁,份量頗大,性價比非常高。生姜醬油燒豚腩丼(並盛) $88肉片數量多,非常入味,微焦而又香脆,送飯一流。滑蛋牛肉丼(和牛)$118牛肉嫩滑,配上滑蛋,絕配。意式軟雪糕 $28每個晚餐也附上凍茶,椰菜絲沙律,整體感覺很適合姊妹們去食,健康又美味。

🎉Happy Friday Night 👯‍♀️

三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯$88

滑蛋吉列豬扒丼$80
豬扒香脆,不膩不油,保留着肉汁,份量頗大,性價比非常高。

生姜醬油燒豚腩丼(並盛)

生姜醬油燒豚腩丼(並盛) $88
肉片數量多,非常入味,微焦而又香脆,送飯一流。

滑蛋牛肉丼(和牛)

滑蛋牛肉丼(和牛)$118
牛肉嫩滑,配上滑蛋,絕配。

意式軟雪糕
意式軟雪糕 $28

2023-11-04
滑蛋吉列豬扒丼
生姜醬油燒豚腩丼(並盛)
滑蛋牛肉丼(和牛)
意式軟雪糕
好日都唔入大西北估唔到去上水比完賽食野都有意外收獲四個人小試三個丼飯、小食同刺身當然唔少叫番支日本盛清酒同甜品梳乎下琉球丼 ($128) 睇Menu介紹原來有大分縣嘅特產有醬汁醃漬嘅油甘魚同鯛魚配埋紫菜生薑同埋芝麻 真係份量十足醬汁醃漬到好入味 食到一半仲可以加埋鰹魚湯食味道同食法真係出色又特別 生薑醬油燒豚腩丼 (並盛) ($88)數下手指足足有六塊豚腩肉片咁多每塊都食得出生薑醬油嘅入味燒到焦味 更加好食🤤梅子雞肉丼 ($80)冇諗過雞肉同梅子係咁夾酸酸味味嘅醬汁好開胃仲有京蔥同洋蔥又係另一款份量十足嘅丼飯如果雞肉再嫩滑d就無得彈丼飯仲有椰菜絲沙律或者麵豉湯配埋 其實又真係幾抵食七味雞翼 ($30) 想特別讚下呢碟雞翼我哋Encore左兩次雖然只係$30同埋七味粉炸嘅火喉啱啱好 脆卜卜真係想形容佢係「世一雞翼」蜜味脆魷魚 ($38)栗子紅豆抺茶軟雪糕最中餅 ($42)抺茶心太軟配抺茶軟雪糕 ($50)日本盛/瓶 ($32)凍白桃有機烏龍茶 ($32)三文魚剌身&油甘魚刺身/5片 ($75/$68)高汁丼飯!價位又靚!下次要試埋佢地d咖喱!
好日都唔入大西北
估唔到去上水比完賽
食野都有意外收獲
四個人小試三個丼飯、小食同刺身
當然唔少叫番支日本盛清酒同甜品梳乎下

琉球丼 ($128)
睇Menu介紹原來有大分縣嘅特產
有醬汁醃漬嘅油甘魚同鯛魚
配埋紫菜生薑同埋芝麻 真係份量十足
醬汁醃漬到好入味 食到一半仲可以加埋鰹魚湯食
味道同食法真係出色又特別

生薑醬油燒豚腩丼 (並盛) ($88)
數下手指足足有六塊豚腩肉片咁多
每塊都食得出生薑醬油嘅入味
燒到焦味 更加好食🤤

梅子雞肉丼 ($80)
冇諗過雞肉同梅子係咁夾
酸酸味味嘅醬汁好開胃
仲有京蔥同洋蔥
又係另一款份量十足嘅丼飯
如果雞肉再嫩滑d就無得彈

丼飯仲有椰菜絲沙律或者麵豉湯配埋 其實又真係幾抵食

七味雞翼 ($30)
想特別讚下呢碟雞翼
我哋Encore左兩次
雖然只係$30同埋七味粉
炸嘅火喉啱啱好 脆卜卜
真係想形容佢係「世一雞翼」

蜜味脆魷魚 ($38)
栗子紅豆抺茶軟雪糕最中餅 ($42)
抺茶心太軟配抺茶軟雪糕 ($50)
日本盛/瓶 ($32)
凍白桃有機烏龍茶 ($32)
三文魚剌身&油甘魚刺身/5片 ($75/$68)

高汁丼飯!價位又靚!下次要試埋佢地d咖喱!
2023-10-20 59 views
午飯時間路經上水,途經上水廣場睇下有咩餐廳好食,發現左依間裝修充滿日式風格🇯🇵,設計好有心思的日式餐廳。室內有好多日本相關的擺設,以木質風格設計,環境舒適。部分坐位可以望到街境,落地玻璃透入天然光 ☀️。餐廳採用自助掃碼點餐方式落單,坐低後慢慢揀,餐點種類都好豐富同多元化,有滑蛋丼、刺身丼關、和風咖哩🍛、茶漬飯 、刺身、甜品、芝士蛋糕🍰、飲品🥤等等。落單後好快店員就送上餐點。午市提供多款定食,套餐連麵豉湯/椰菜絲沙律,會送多杯凍茶。今次我哋試左和風蘋果咖哩配烏冬,餐點份量合適。🐷吉列豬扒咖哩烏冬 $84採用稻庭烏冬,軟硬度適中。配上香脆的吉列豬扒,肉質不鞋口,粉漿厚度合適。同蘋果咖哩混合,帶有蘋果粒,咖哩偏甜,微微辛辣。🐮牛肉咖哩烏冬$84牛肉肥瘦合適,唔會好韌,配上咖哩好夾。咖哩加入蘋果粒、紅蘿蔔🥕、洋蔥🧅烹煮,融合食物的甜味,唔會過咸,可以撈曬啲汁😋。🍲麵豉湯味道濃郁,唔會過咸,加入海帶和豆腐烹煮🥗柚子醋椰菜絲沙律每張枱擺有一支柚子醋,微酸且清新,可以按自己喜好添加~❣️餐廳只接受電子支付,全日免收加一服務費

餐廳採用自助掃碼點餐方式落單,坐低後慢慢揀,餐點種類都好豐富同多元化,有滑蛋丼、刺身丼關、和風咖哩🍛、茶漬飯 、刺身甜品、芝士蛋糕🍰、飲品🥤等等。落單後好快店員就送上餐點。

🐷吉列豬扒咖哩烏冬 $84
吉列豬扒咖哩

🐮牛肉咖哩烏冬$84

🍲麵豉湯
味道濃郁,唔會過咸,加入海帶和豆腐烹煮

🥗柚子醋椰菜絲沙律
每張枱擺有一支柚子醋,微酸且清新,可以按自己喜好添加~
柚子醋椰菜絲沙律

❣️餐廳只接受電子支付,全日免收加一服務費
2023-10-04
$84 (Lunch)
吉列豬扒咖哩
柚子醋椰菜絲沙律
2023-10-08 70 views
約了9月份生日的好朋友聚餐🎉。選擇上水廣場「丼道」日式餐廳,食日式丼飯慶祝生日🎂。來到餐廳門口,等了一陣,職員很快安排有座位進入👏。餐廳內的裝飾,日系風格,燈光柔和感覺好舒服😌。這裡設有吧枱位置,地方很潔淨👍。落單運作用,用手機掃描二維碼,很方便及快捷又環保♻️。自助飲水區,客人可以自行選擇飲用👍。<吉列生蠔咖喱飯跟凍茶配椰菜絲沙律柚子醋>$78份量十足,4隻吉列炸蠔熱騰騰的外脆內嫩,配菜有炸薯角和蘋果片,飯撈上咖喱汁味道濃厚,越食越開胃😋。<鰻魚丼跟凍茶配味噌湯> $95鰻魚燒烤味很重,食落肉質肥美,配菜有日式黃蘿蔔,流心雞蛋。鰻魚汁味道甜甜送飯一流😋。<炸餃子> $24餃子皮薄,很香口,不油膩😋。< 栗子紅豆抹茶軟雪糕最中餅> $42甜品是我至愛,抹茶味軟雪糕很濃茶味,栗子紅豆蓉不太甜,最中餅很薄入口即溶,食落層次和口感非常多😋。<朱古力熔岩蛋糕配上北海道3. 6牛乳軟雪糕> $50蛋糕內𥚃熱溶朱古力漿流晒出嚟,軟雪糕牛奶味很香濃😋。今晚渡過愉快的時光,享用美食和甜品,慶祝生日大滿足!😍

來到餐廳門口,等了一陣,職員很快安排有座位進入👏。

餐廳內的裝飾,日系風格,燈光柔和感覺好舒服😌。

這裡設有吧枱位置,地方很潔淨👍。

落單運作用,用手機掃描二維碼,很方便及快捷又環保♻️。

自助飲水區,客人可以自行選擇飲用👍。

<吉列生蠔咖喱飯跟凍茶配椰菜絲沙律柚子醋>$78

<鰻魚丼跟凍茶配味噌湯> $95

<炸餃子> $24
餃子皮薄,很香口,不油膩😋。

< 栗子紅豆抹茶軟雪糕最中餅> $42

<朱古力熔岩蛋糕配上北海道3. 6牛乳軟雪糕> $50

蛋糕內𥚃熱溶朱古力漿流晒出嚟,軟雪糕牛奶味很香濃😋。

今晚渡過愉快的時光,享用美食和甜品,慶祝生日大滿足!😍
2023-09-28
Type of Meal
Dinner
2023-10-06 38 views
這種晚餐組合聽起來非常美味!同時享受咖喱牛肉飯和咖喱雞肉飯,可以讓我品嘗到不同種類的咖喱風味,以及兩種不同種類的肉類。這樣的組合通常會提供豐富的口味體驗,並且讓整個晚餐更加多彩多姿。不僅如此,還可以搭配一些新鮮的蔬菜、香料和配菜,以增加風味的層次感。咖喱牛肉飯和咖喱雞肉飯都有其獨特的特點,可以在同一餐桌上滿足不同人的口味喜好。這種多樣性使你可以輕鬆創造一個美味的晚餐,滿足家人或朋友的胃口。無論是喜歡咖喱的濃郁風味還是肉類的愛好者,這樣的晚餐都會是一個令人滿意的選擇。

2023-10-05
餐廳明亮舒適 具設計感的木系裝潢 清新雅致 算係上水廣場較高質既選擇🩷鰻魚丼 $92跟凍茶 椰菜絲沙律柚子醋 鰻魚肥美 醬汁香 飯量夠 切細絲既沙律 加上柚子醋 口感好也很開胃 有機蜂蜜凍茶甜度剛好 解膩好喝🩷滑蛋吉列豬扒丼跟凍茶 味噌湯 $78洋葱🧅滑蛋 + 豬扒就是絕配 吉列豬扒濕潤不柴口🩷蜜味脆魷魚🦑 $35除左丼飯 小食亦唔輸蝕 推介呢個魷魚 香口juicy 難得有嚼口但又唔難咬斷🩷意式軟雪糕配紅豆白玉團子 +$30扭紋(牛奶+ 抹茶)惠顧主食就可以優惠價$30加埋甜品 雖然係加配但份量十足 雪糕可以揀口味 為食既我梗係揀扭紋啦🤣 抹茶甘苦 牛奶🥛味亦夠 團子黏軟 紅豆🫘綿密 仲有時令鮮果 成件事好繽紛🥳·QR Code 下單 上菜速度合宜 服務還不錯 整體感覺滿意 可以再訪呀😎
鰻魚丼

蜜味脆魷魚

🩷蜜味脆魷魚🦑 $35
意式軟雪糕配紅豆白玉團子

🩷意式軟雪糕配紅豆白玉團子 +$30
扭紋(牛奶+ 抹茶)
2023-08-07
Type of Meal
Lunch
蜜味脆魷魚
意式軟雪糕配紅豆白玉團子
2023-09-09 67 views
去左上水廣場搵食Search下見到呢間丼道其實都算多唔同款式選擇有飯有咖喱烏冬有茶漬飯仲有魚生飯佢係跟set 主食跟沙律/味噌湯及凍茶價錢除左魚生飯類其他都係$7x-8x今次試左佢嘅蘋果咖喱烏冬同泡菜豚肉飯兩個都正常發揮份量都好夠另外點左蟹肉薯餅炸得都好好唔會好油最後仲試埋佢甜品反而都幾有驚喜呢度竟然有蕨餅個軟雪糕無論牛奶味或綠茶味都好食唔會太甜唯獨是個心太軟有少少叮耐左無乜流心整體食物質素及侍應都好好人有禮貌下次都可以再黎
去左上水廣場搵食

整體食物質素及侍應都好好人
有禮貌
下次都可以再黎

2023-09-01 55 views
黎到上水,小朋友想食日式咖哩,見到哩間丼道有咖哩又有丼道就入左黎環境日式木系feel,安排左卡位比我地,環境舒適用QR code落單枝豆 🌟🌟🌟正常枝豆咁,比較淋啲牛肉咖哩烏冬 🌟🌟🌟每個主菜都跟埋烏龍茶同椰菜沙律/味噌湯咖哩帶有蘋果味,少少辣吉列豬扒丼 🌟🌟🌟🌟吉列豬扒夠脆,加埋滑蛋,小朋友好鍾意食大蝦🍤蕎麥麵🌟🌟🌟🌟期間限定· 拌有柚子汁,酸酸地撈埋蕎麥麵凍食,好開胃,岩哂夏天意式軟雪糕配紅豆·白玉團子 🌟🌟🌟🌟食主菜有得加配甜品雪糕有得揀牛乳 / 抹茶 / 紐紋雪糕都好滑,配埋紅豆同煙靭既白玉團子好快就比小朋友KO

環境日式木系feel,安排左卡位比我地,環境舒適

用QR code落單

枝豆

枝豆 🌟🌟🌟
正常枝豆咁,比較淋啲

牛肉咖哩烏冬 🌟🌟🌟
每個主菜都跟埋烏龍茶同椰菜沙律/味噌湯
咖哩帶有蘋果味,少少辣

吉列豬扒丼 🌟🌟🌟🌟
吉列豬扒夠脆,加埋滑蛋,小朋友好鍾意食

大蝦柚子蕎麥麵

大蝦🍤蕎麥麵🌟🌟🌟🌟

意式軟雪糕配紅豆·白玉團子(加配)

意式軟雪糕配紅豆·白玉團子 🌟🌟🌟🌟
食主菜有得加配甜品
雪糕有得揀牛乳 / 抹茶 / 紐紋
雪糕都好滑,配埋紅豆同煙靭既白玉團子
好快就比小朋友KO
$100 (Lunch)
滑蛋吉列豬扒丼
意式軟雪糕配紅豆·白玉團子(加配)