一般般台灣菜 茶木‧台式休閒餐廳 (杏花新城) 2022-08-07以前茶木開到成行成市成日想食都要排隊😵但隨着越來越多台灣餐廳開張比較之下覺得茶木變得失色🙈價錢偏貴但質素不過不失環境係唔錯 幾岩同朋友傾計但想食台灣菜嚟講有其他選擇🙊…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享一般般台灣菜 茶木‧台式休閒餐廳 (杏花新城) https://s.openrice.com/QrbT04e9400檢舉 張貼 評分--味道4環境3服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
惹味泰菜😋 泰國人海南雞 (杏花新城) 2022-08-07有時買外賣但諗唔到食咩既時候就會揀泰國菜嚟食佢哋嘅冬陰功海鮮河粉基本上次次都會叫湯底酸辣惹味 再加埋杯泰式奶茶係一流!😋😋😋價錢都合理另外pad thai都唔錯!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享惹味泰菜😋 泰國人海南雞 (杏花新城) https://s.openrice.com/QrbT07eH400檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
二訪! 心之食堂 2022-08-07我同朋友第一次去就愛上依間餐廳因為係openrice見好多好評佢哋個胡椒豬骨湯煮蜆一試就愛上😋兩個人分嚟食都完全夠食佢個海膽杯都唔錯另外個芥末章魚都係10分推薦可惜佢啲卷物我覺得爭少少環境我覺得偏窄咗啲…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享二訪! 心之食堂 https://s.openrice.com/QrbT068H400檢舉 張貼 評分--味道3環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
高質居酒屋 Mokumoku Yakiton (永光商業大廈) 2022-08-07好鍾意同朋友放工去居酒屋🏮因為個feel熱鬧得來又溫暖跟住串燒有好食 又有酒飲放鬆吓心情啱晒同好朋友敘舊呢間居酒屋啲串燒全部都好高質!😋😋😋環境都好有feel要數唯一缺點係價錢偏貴🥲…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享高質居酒屋 Mokumoku Yakiton (永光商業大廈) https://s.openrice.com/QrbT09uH400檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
Salad bar is the best Great Food Hall 2022-08-06每次放工想食啲fresh d 既野食就會去佢地個salad bar性價比極高!六十幾蚊既價錢絕對飽肚同時極多選擇No limit for your ingredients choices!!Already shared to many colleagues 😋…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享Salad bar is the best Great Food Hall https://s.openrice.com/QrbT0d7v400檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
食下台灣菜解下旅行癮! 阿元來了 (北街) 2022-08-06前排同朋友傾起好想去台灣跟住就約左去阿元止下癮🤣🤣🤣間餐廳環境已經勁有feel!最推薦佢地既炸雞排!真係香脆同時肉嫩!炸魷魚鬚更加係一流!再加杯冬瓜檸檬🤤🤤🤤推薦!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享食下台灣菜解下旅行癮! 阿元來了 (北街) https://s.openrice.com/QrbT0a7j400檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
打邊爐必食牛大人 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) 2022-08-06每次同朋友提起打邊爐通常都係揀去牛大人!😋因為真係好抵食!又多分店方便行街🤣好多唔同湯底揀性價比極高!一路打邊爐一路同朋友傾計係the happiest time!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享打邊爐必食牛大人 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) https://s.openrice.com/QrbT08dj400檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生5抵食用餐途徑堂食
好鍾意飲佢地杯咖啡! UCC COFFEE SHOP 2022-08-06成日同屋企人去依間食lunch雖然次次都要等好耐….但值得排!意粉黎講極力推薦佢地既湯意粉次次都係佢哋嘅curry 同tomato 湯底而佢地既咖啡都係好香,飲完就係good morning!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享好鍾意飲佢地杯咖啡! UCC COFFEE SHOP https://s.openrice.com/QrbT0HNj400檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
唱k! COSMOS 2022-08-06好耐好耐無得同朋友去唱k依間既可以唱k仲可以一齊睇netflix!食物價錢都合理質素一般般,唱k就唔好對食物有太大expectations 🙈最推介係炸雞軟骨!不過環境好坐!又近地鐵站!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享唱k! COSMOS https://s.openrice.com/QrbT0Wdj400檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
初嘗人氣outdark Outdark (H8) 2022-08-02疫情期間好耐冇機會去旅行☹️好耐都冇去過韓國食好野啦🥲今日就同埋朋友一齊去身邊好多人推薦嘅outdark止一止癮!呢個芝士豬肋骨鍋夠哂邪惡😋滿滿既芝士好滿足!拉絲都好長!另外佢哋嘅飯團都好好食!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享初嘗人氣outdark Outdark (H8) https://s.openrice.com/QrbT0Wsb400檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食