openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025 | 賽果公佈

相片 (9)
大失所望
The Third Bakery
2022-02-15
結論: 全餐最好食既item竟然係杯咖啡🤪 其他都好一般, 甚至唔好食。唔會再去下一次見到有窩夫同pancake放題, 就同朋友去左食lunch。需要每人叫個main轉set再加$1先可享放題優惠。叫左一個鵝肝露筍意大利飯, 一個虎蝦冬蔭功意粉。 轉set有湯, 小食, 野飲, 個湯比較淡, 仲有啲顆粒未溶咁, 口感唔好。小食係炸蟹鉗, 出到黎好燶,味道一般可接受。主菜方面, 冬蔭功意粉不過不失, 帶少辣。露筍意大利飯淡味。到成餐既主角:甜品, 作為pancake fans既我 每款口味試完就停左手, 食得落都選擇唔繼續食, 口味冇驚喜, 唔夠鬆軟。 窩夫係牛角包質感, 但面頭既cream好快溶, 令窩夫失去酥脆, 亦帶油膩感。 滿足唔到想食甜品既心願。 …查看更多
+ 2
2022-01-26
午餐
想二刷😋
R.I.M.K
2021-04-27
咁岩搵餐廳見到有加$1任食蛋糕, 作為肥仔點可以放過 第一輪試晒八隻味, 每隻都唔錯, 唯獨伯爵茶味比較唔突出。再叫多左4件做第二輪, 個人推介抺茶味同提拉米蘇, 唔怕肥可以揀朱古力😋😚想再去 可惜暫時已經冇任食蛋糕優惠…查看更多
Tiramisu
朱古力日式芝士蛋糕
抺茶芝士蛋糕
2021-04-26
最差既散水餅經歷 永遠唔會再幫襯
散水餅
2021-02-19
總結: 送錯貨, 不負責任, 態度差, 永不錄用平時食飯都會嫌麻煩懶寫食評, 但今次真係嬲到唔寫唔得, 希望多啲人睇到佢哋做得唔好既一面!訂散水餅, 訂左冬甩棒(3款口味,每款口味平均數量), 跟店方兩次確認訂單, 結果送到黎變咗單一士多啤梨口味一發現送錯即刻通知店方, 唯店方遲遲未回訊息, 多次打電話俾店方, 亦無人接聽, 求助無門。 亦見店方已讀不回, 結果事過6小時多後才敷衍交代一句, 根本已經無法解決問題, 再追問則完全無視本人訊息,已讀不回。 買散水餅係想大家開心, 可以影下相打卡, 結果變晒清一色, 揀都冇得揀口味, 仲要係冇咁common既士多啤梨味, 完全失望。 由於短時間內搵唔到取代品, 冬甩棒亦有食用限期, 亦聯絡不上店方, 結果被迫硬食貨不對辦。店方見到message都隔勁耐先簡單回覆一句, 但本人搵另一電話號碼扮問價, 就半小時內已經有回覆, 有生意做就回應, 收完錢果D出左問題就無視, 逃避, 極為不負責任。…查看更多
查看之前的留言(3)
wafflemanhk 就閣下關於單號的查詢, 團隊已多次回應我們並沒有需要透過單號才能送貨的機制, 惟閣下仍基於自身不信任而拒絕配合, 並作出無根據的不合理推斷° 團隊為閣下提供了長達2年的延期服務, 閣下卻無端要求團隊提供現實並不存在的單號, 繼而誣捏團隊"不負責任” , 更侮辱團隊"不知所謂", 聲稱“幾百蚊比你當做善事”° 團隊為客人提供食品和服務, 當中並不包括要無止境接受個別人士不負責任的言論及不尊重對待°
2021-06-26
回覆
iwannaeat84 首先感謝當天準時送貨。現就貴店回覆再作出回應。本人在與貴店起爭論前,從本人與貴店ig聊天記錄中,並無收到任何貴店表示沒單號的機制,本人抱有疑問實屬正常。而貴店在本人三次查詢單號後,表示「sorry,未有」,而非「沒有」,本人按字面理解,自然會期待稍後有單號可提供。另外再重申一次,之所以向貴店索取單號及聯絡方式,是因為本人婚禮當天較晚到場,而本人朋友會提前到場,可代為收貨,因此朋友向本人索取單號及聯絡方式,本人才轉向貴店索取。請正確理解本人意思。
2021-06-28
iwannaeat84 最後,本人對於貴店不斷向本人表示婚禮日子前若不刪去該則食評及留言,會向本人發出律師信一事,感到羞辱及憤怒。而且貴店向本人傳送的「貴店與律師對話錄音」,裡面提及「*」一詞。本人須鄭重聲名,本人從未以「*」形容貴店,只是因為屢次未能在合理期望時間內從貴店中獲取所需回覆,認為貴店服務欠佳,才忿而寫下食評。如貴店持續歪曲本人言論及意思,並將本人評論誤解讀為「誹謗」,發出律師信,本人願意透過律師團隊作出回應,對薄公堂,以證清白,並同時會循消委會尋求協助,謝謝!
2021-06-28
wafflemanhk 強烈建議閣下向銷委會解釋, 何以店家在閣下2年前下單後多次配合改期, 2年後不計成本多次增加也為閣下一一安排材料, 製作, 物流, 竟會換來"收左錢之之後十問九唔應" 和 "祝早日執粒" 的無理謾罵°
2021-06-30
回覆
peterkafa1996 垃圾公司,學黃子華話齋,做人冇公關,*㗎啦!
2023-07-03
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。