靚can azito 2021-04-18難得返黎poly, 緊係要食下靚can la吉列豬扒夠脆,豬扒又夠軟熟,非常易咬雖然炸物會有啲油膩,但旁邊有菜同少許生果可以解下油膩感飯上面有飯素,即使食曬啲豬扒都仲有飯素撈飯麵豉湯入面有菇同菜,亦可以補償返呢餐冇乜菜😂…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享靚can azito https://s.openrice.com/QrbT0PzIU00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生4抵食用餐途徑堂食
味道不錯 FooDo 2021-04-18自家製闊條麵就當然要試下啦叫左個忌廉汁芝士菠菜配自家製闊條麵忍廉味濃,芝士味唔算突出,菠菜就同忌廉都夾嘅闊條麵夠彈牙,好食😋焦糖脆脆蛋糕,叫得焦糖脆脆就當然夠脆🤗 蛋糕唔係好甜,唔會搶左焦糖脆脆嘅味道,而且食完啲焦糖再食蛋糕都唔會好膩🤗…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享味道不錯 FooDo https://s.openrice.com/QrbT0REiy00檢舉 張貼 評分4味道3環境5服務4衛生4抵食推介美食忌廉汁芝士菠菜配自家製闊條麵焦糖脆脆蛋糕$49用餐途徑堂食
最鍾意食常餐 發記 2020-12-03發記上水街市入面嘅發記🥰 最鐘意就係佢個常餐,今個星期係忌廉蘑菇湯豬扒螺絲粉 配 牛油麵包加火腿奄列忌廉蘑菇湯非常之濃味,豬扒沾上左濃濃啲忌廉蘑菇湯😋正啊豬扒唔un, 相當易咬而牛油麵包,個麵包相當軟熟,火腿奄列煎得恰到好處順帶一提,佢個常餐間唔中會轉,有時會係蕃茄汁肉片,都非常正…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享最鍾意食常餐 發記 https://s.openrice.com/QrbT0aJex00檢舉 張貼 評分5味道3環境5服務3衛生4抵食用餐途徑堂食
正 M Zone 親和藝術 2020-11-15親和藝術,一間尖沙咀巷仔嘅小店今次叫咗個芝士烤雞扒漢堡配薯條雞扒十分滑,芝士味突出,再加上脆口嘅漢堡包皮,簡直係一級享受呢度嘅薯條係粗身嘅薯條,但查完之後都係非常之酥脆,唔會軟林林,鍾意食炸嘢嘅我係非常之適合另一個係手打牛肉芝士漢堡配薯條手打牛肉勁jucy, 又有芝士味😍 正…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享正 M Zone 親和藝術 https://s.openrice.com/QrbT09lGw00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生4抵食用餐途徑堂食
裝修幾靚 柴太郎咖啡店 2020-10-24行完山再過嚟食返個tea叫左個set個窩夫點埋啲果醬好好味,果醬酸酸甜甜,一細枝嘅果醬夠點曬四件窩夫啲蛋唔會住得太老,煙肉夠味又唔會過咸🙂再加番啲蕃茄,蘑菇同沙律,又可以banlance返啲油膩…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享裝修幾靚 柴太郎咖啡店 https://s.openrice.com/QrbT01wCw00檢舉 張貼 評分3味道4環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
值得一試 漁釧 2020-10-24叫左個一人set首先嚟咗個麵豉湯,味道有啲鹹日式果汁,我自己覺得偏甜呢個沙律加上麻醬,好好食,個豆腐都夠滑揀咗刺身,呢個配搭係師傅設定咗。樣樣都有得試吓,都算新鮮最後仲叫咗個魚生飯,吞拿魚係吞拿魚肉蓉,我自己就本身唔係咁鍾意食蓉,麻麻地呢個口感但係整體尚算新鮮,啲飯都夠酸,啲醋都唔會落得太多…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享值得一試 漁釧 https://s.openrice.com/QrbT00QCw00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
打卡必備 幸福班戟 (新城市廣場) 2020-10-24鐘意食甜品嘅我緊係要黎食pancake打卡叫左個香蕉朱古力pancake同埋奶茶pancake香蕉朱古力pancake個味道就最正常,同平時出邊食嘅一樣都係好夾嘅味道,不過個香蕉唔知點解撞瘀咗🙃 依個pancake個質感都非常鬆軟奶茶朱古力個味道就唔係好夾,再加上埋佢啲蕎麥啲味都麻麻地夾,我自己就唔係咁鍾意不過賣相來講真係相當靚…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享打卡必備 幸福班戟 (新城市廣場) https://s.openrice.com/QrbT03wCw00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
Great Top Blade Steak Lab (新城市廣場一期) 2020-10-24四人限聚令之下,即使4個人都可以坐大檯,相當闊落今次第一次食就叫左個Usda prime 390days grain fed flat iron首先黎左個黑松露薯條,每個set跟一份,之後可以任叫,佢用左黑松露粉做調味料,每條薯條都有黑松路味,相當均勻之後就黎Usda prime 390days grain fed flat iron呢個係5成熟,重牛味,係正嘅,再加上獨特嘅香草檸檬汁🙂 薯蓉非常滑😋 鐘意食薯蓉嘅我就好鐘意…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享Great Top Blade Steak Lab (新城市廣場一期) https://s.openrice.com/QrbT0wQ8w00檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生3抵食推介美食Usda prime 390days grain fed flat iron$268用餐途徑堂食
正 The Pantry & Chips Republic 2020-10-12每次睇戲行過,都比佢嘅厚pancake深深咁吸引住,可惜每次都係食飽飽先去睇戲首先黎左個淨pancake, 配上牛油,糖霜同生果,而糖漿係自己落,可以控制份量生果算甜,食兩啖pancake濟濟地可以食返粒生果而pancake都夠曬creamy, 好正…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享正 The Pantry & Chips Republic https://s.openrice.com/QrbT0VNOw00檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務4衛生2抵食用餐途徑堂食
有趣嘅配搭 101肉燥飯專門店 (西洋菜南街) 2020-10-04肚餓就黎左食下午茶雞扒菠蘿包漢堡呢一個配搭好特別。係一個菠蘿油入邊加左雞扒番茄同生菜。因為個包太巨型啦,我食咗上面嗰層菠蘿油先,個牛油比下面塊雞扒整到有少少溶,但仲係有啲凝固同凍,食落超好味而塊雞扒夠滑唔乾,底塊包烘過,脆脆地幾好味…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有趣嘅配搭 101肉燥飯專門店 (西洋菜南街) https://s.openrice.com/QrbT00bew00檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務3衛生4抵食用餐途徑堂食
正啊 逸東軒 2020-10-04拜訪 #逸東軒#逸東酒店 嘅 #米之蓮 中餐緊係要黎飲下茶啦#帶子燒賣 燒賣係我至愛嘅食物 中,當然要叫個燒賣試下,呢度嘅燒賣襯上帶子,燒賣味道濃郁,但個人比較鐘意上面放隻爽口嘅蝦#牛肉球 下面配上金菇,新穎嘅配搭同時亦好夾#鮮蝦腸 隻隻蝦都非常爽口,腸粉皮薄而不易爛#炸豆腐 夠曬滑,出面嘅炸皮夠脆,入面嘅豆腐非常滑又軟,對比鮮晴,口感獨特#小龍包 最緊要夠多汁夠鮮甜!皮亦夠薄#蝦餃 隻隻蝦都係咁爽咁好味總括嚟講,真係好好食…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享正啊 逸東軒 https://s.openrice.com/QrbT0zgoT00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生4抵食推介美食金沙脆豆腐帶子燒賣用餐日期2020-10-03用餐途徑堂食人均消費$200 (早餐)