冬陰功金邊粉!好好味! 泰潮 2009-08-17 今日出開呢頭 .... 就黎搵食啦!下午茶時段,所有飲品都 free ...但大椰青就要照加 $8!老細話包甜,唔甜有得換,一於試下!我叫左 "冬陰功金邊粉"其實我係唔食得辣!個湯底好味呀!個 fd 試過都讚好!佢既辣度都 okay ...可能佢係有椰香又唔算辛辣,唔係 "麻辣" 既,我接受到!我飲哂咁滯~~~不過之後喉嚨痛加劇左!哈哈!唔好既地方係佢太少料 ...得幾隻蝦 ( size 都算大隻 )同 d mushroom .....仲有少少香料、蔥碎咁 ...又有椰青飲,都 OKAY!個 fd 叫左 雞肉金邊粉 ...味道普通!粉一碗,無乜特別!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享冬陰功金邊粉!好好味! 泰潮 https://s.openrice.com/QrbT08TWU00檢舉 張貼 評分3味道4環境3服務4衛生4抵食推介美食冬陰功金邊粉大大個椰青!清甜呀!用餐日期2009-08-17人均消費$38 (下午茶)
我覺得上次去北京食既京菜仲好味 老北京 2009-07-22同兩個朋友上去食!之前一定要 Book 位唔係會無位 ....去到仲撞到 "何媽" 李思琪 ....跟住叫左上湯津白:好淡 .... 味唔夠濃 ....羊肉水餃:有陣騷味!我鐘意!哈哈!咁先係羊肉麻 ~!仲有碟類似炒年糕之類既野 .... 我覺得我媽咪整得好食 d ....叫左一個湯之類既野 .... 我都唔記得嚕 ... 但幾好味架喎整體黎講好普通既一餐飯無乜大驚喜 .....…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享我覺得上次去北京食既京菜仲好味 老北京 https://s.openrice.com/QrbT0GhiU00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生2抵食用餐日期2009-05-04
Nice Choice! B‧B 海景餐廳 2009-07-22同成班朋友入 Lamma Island 玩!行完山緊係要去醫肚先啦!本身打算去書蟲度食可惜無位!又餓到死!結果就誤打誤撞入左黎 BB 度食 環境幾好幾舒服d waiter 叔叔好 nice 好 Funny 不斷搞爛 gag!跟住 d 野食又真係出乎意料之外架喎起初諗住求求其其醫好個肚就算點知佢有賣相不特止!我叫果個 大蝦意大利粉 ...隻大蝦係好新鮮!不過唔好飲咯杯檸茶 ...... 哈哈…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享Nice Choice! B‧B 海景餐廳 https://s.openrice.com/QrbT0ExiU00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生3抵食用餐日期2009-06-20人均消費$60 (午餐)
除了好 Juicy 外,其實都不算太特別 時新快餐店 2009-07-22今日返學過去時新食 Lunch 其實成日都食只可以講,個漢堡包真係好 Juicy d 肉係新鮮既 .....同埋好足料!!!!所以寧願食佢都唔會食 Mc Don Don!!薯條既質素又時好時壞架!有時炸到好油好脆唔好食!有時外脆內軟就 very gd!雞脾就一般般啦!都係咁上下!黎時新,都係食包包啦!你話到佢天上有,地下無呢?又未至於既 ....不過,我都係唔太鐘意佢食起上黎唔太方便散收收咁 .......... …查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享除了好 Juicy 外,其實都不算太特別 時新快餐店 https://s.openrice.com/QrbT0DxiU00檢舉 張貼 評分3味道2環境2服務3衛生3抵食用餐日期2009-05-13人均消費$40
我好鐘意露比星期二 Ruby Tuesday 2009-07-22其實呢個月都去左露比星期二食左 3 次啦!可能因為有半價關係!頭一次係食 Tea佢個 miniburger 真係好的式好得意 味道還算可以啦!相比起我會鐘意 TripleO 或姐 Burger King 的 humburger 多一點點!跟住第二次就同 Fd celebrate 佢既生日 我拍板點菜!嘿~ 就緊係會叫 Ribs 啦!簡直係 My Favourite 呀! 我叫左 Honey Barbecue 同 Spicy Barbecue 兩隻味!我唔食得辣都接受到 Spicy 隻味呀!但都幾刺激 ...不過我都係鐘意 Honey 味多 dd !=P跟住試左好多Appetizers ....Nachos (芝士辣肉醬焗玉米片) 配埋牛油果醬真係無敵!牛油果醬個感覺好 fresh 架!可以 balance 返 cheese 果陣好溜既感覺 ...Bacon Cheddar Fries (煙肉芝士薯條) 簡直 Drive us crazy 呀!好香好好味!其實都因為我地係 Cheese Lovers!但盤雞翼就相對比較失色!好普通!炸芝士條呢 ~ 真係好食又好玩!咬唔開跟住中間 d 芝士會被扯出黎架!so funny!外脆內軟!I'm Lovin it!到最後就係甜品啦!我地試左 3 個!因為我地係朱古力狂迷黎!所以...... 3 個都係朱古力!哈哈巨型 Chocolate Tall Cake 一定唔會走左佢既!Vanilla Ice-Cream 加 Cream 係面頭 ....我就麻麻鐘意佢個 Cake 咁硬 .... 但 Overall 係好食既!跟住當然係我既 Favourite!Browine!!我最鐘意佢 "林林地" 既感覺 ,,,同埋佢個 cake 係暖暖地架!好 warm 好甜 ....仲有試埋 Double chocolate Cake!佢個心係有朱古力漿架又係暖笠笠!甜得黎唔算溜!好香!第二次呢,試埋 Steak ... Beef 黎!無試 Chicken ....用薄餅包住黎食但我覺得個 Steak 好一般 ....而個薄餅又太厚太粉 .... 下次都係試第二隻 Steak…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享我好鐘意露比星期二 Ruby Tuesday https://s.openrice.com/QrbT0DRiU00檢舉 張貼 評分3味道4環境4服務4衛生3抵食用餐日期2009-07-20人均消費$200 (晚餐)慶祝紀念生日