名古屋烏冬 山本屋 (圍方) 2025-05-20今日來到圍方,見到呢間烏冬店覺得幾特別,於是入去試一試,湯底比較濃味,烏冬煙靭,男仔來說就一般飽而已,店舖衛生程度可以,店員服務一般,價錢來說有點兒偏貴……..…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享名古屋烏冬 山本屋 (圍方) https://s.openrice.com/QrbT0hLPS00檢舉 張貼 評分--味道2環境2服務3衛生--抵食用餐途徑堂食
用外賣app優惠吸引人買外賣去到話無收過order跟住重新落單收正價錢 吳留手串燒 2020-05-02話說呢間有做某外賣app 外賣自取85折優惠,嗰日宵夜用app訂之後去到餐廳,員工表示無收過外賣app order, 但我話信用卡已過數,個員工完全無視我叫我自己去揾外賣app搞清楚,咁我話夜晚晚外賣app點會有人聽電話,個員工見我企响度唔走,就話幫我落多次單,跟住落完,竟然收多次錢,仲要收正價!我問佢點解唔係收外賣app個價,佢表示一直都唔想同外賣app合作!第二日聯絡到外賣app, 佢話係餐廳無接受到訂單,訂單最後被迫取消!咁即係唔係員工所講無收到訂單跟住正價收外賣!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享用外賣app優惠吸引人買外賣去到話無收過order跟住重新落單收正價錢 吳留手串燒 https://s.openrice.com/QrbT0qx0u00檢舉 張貼 評分--味道1環境1服務2衛生--抵食用餐途徑外賣自取
第一次試船河😊 豆姨姨泰國招牌船河 2019-11-07其實一直以來都好想試吓船河,今日經過偉晴街見到呢度有船河食,所以立即入去試一試究竟係乜嘢嚟先?第一次來這裡,原來船河有牛或豬揀的,於是我揀了個豬肉船河試下,我覺得湯底都幾濃郁,配料亦十足,味道也很不錯👍🏻跟餐叫了杯泰式檸檬茶,味道並不是一般茶餐廳的味,都幾有特色,不過講真都真係偏甜了一點,但可能這正正是和泰國相近之處😂,但這杯檸檬茶都其實好好飲嘅👍🏻最後還叫了一個船菜,即船湯浸菜,都ok, 可以一試。這裡價錢都合理唔算貴,值得推介一試。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享第一次試船河😊 豆姨姨泰國招牌船河 https://s.openrice.com/QrbT0aBWs00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
台灣好吃好多 度小月 (海運大廈) 2017-07-03可能度小月剛剛來到香港,很多人特登來試菜排隊,要等久才可入座。等了-個小時多,終於可以入去試喇。懷着很期待又興奮嘅心情去點返D在台灣度小月食過嘅嘢回味-返,點知………,真係好失望,同台灣分店的水準簡直係兩回事。我點了蛤蠣湯,肉燥飯,擔仔米粉和皮蛋豆腐。蛤蠣湯個size簡直細得離譜,好細盎又無鮮味,有D似飲緊味精湯。肉燥飯太鹹,頭-啖好似食左匙盬落口-樣,擔仔米粉味道非常-般。皮蛋豆腐亳無特別,都係十分-般。上菜又極慢,價錢唔值。不值得推薦!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享台灣好吃好多 度小月 (海運大廈) https://s.openrice.com/QrbT0yO8LW0檢舉 chuwaiin 你可以去福榮街218號美居中心41號A地舖-阿賢麵線。台灣菜館,師傅系台灣人,招牌大腸麵線28元/碗,也有肉燥飯一樣28元/碗,大大碗,價錢實惠,很正宗,很好味,這店内的奶茶一樣精彩,茶味香濃奶味重,甜度啱啱好和店內的冬瓜檸檬茶一樣精湛的*之作,肯定不會令你失望的2018-01-04 回覆 ronnie1213 多謝你的提議😊2019-11-07 張貼 評分2味道4環境4服務4衛生1抵食用餐途徑堂食
服務超差,唔會再去 WIRED CAFE 2016-11-01跟朋友午餐,店其實唔太多人,入去就有卡位坐,朋友遲左到,有架BB車,已經泊埋一邊,點知店員黑口黑面走過來話唔俾泊BB車,但無offer有無其他位available,好似想趕客咁,要我地問有無其他位先俾我地換。我地點了兩個set lunch, 上枱時,我地諗住順便問有無碟因爲想share,點知我地只係叫左個waiter一聲,佢就一句好大聲話"得啦,要碟吖嘛",我同朋友係嚇到呆左呢間餐廳環境唔錯,食物品質都唔錯,我唔會再去係完全因為waiter 質素,唔會有下次…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享服務超差,唔會再去 WIRED CAFE https://s.openrice.com/QrbT0QiSe00檢舉 張貼 評分--味道--環境--服務--衛生--抵食用餐途徑堂食
服務極差,食物一般 羽壽司 2012-06-01店員服務極差,食物+分普通,不值再去店員叫幾次不回應,上菜還整到我也不道歉,態度散渙食物和其他普通壽司鋪比較差很多,賣的價錢不合理.一定不會再去真的很憤怒及不滿…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享服務極差,食物一般 羽壽司 https://s.openrice.com/QrbT0sYGY00檢舉 張貼 評分--味道--環境--服務--衛生--抵食用餐途徑堂食人均消費$150 (午餐)
麻辣誘惑好好食 麻辣誘惑 2012-06-01好好味,湯底好正,我要嘅中辣整得啱哂我嘅辣度,食完又唔覺口乾<----呢個真係一絕^^食品選擇雖然不是太多,但都足夠,有時又有新餸推介^^麻辣鱼蛋10蚊7粒,大粒彈牙入味好抵食^^老細待客細心好好人^^正^^…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享麻辣誘惑好好食 麻辣誘惑 https://s.openrice.com/QrbT0rYGY00檢舉 張貼 評分5味道3環境5服務4衛生4抵食推介美食麻辣鱼蛋用餐日期2012-05-31等候時間6 分鐘 (外賣自取)