有樣冇味😰失望 麻甩•妹 2022-07-18今日去探索左一間太和新開嘅川味餐廳,店裡服務都算還好,餐牌都幾多選擇,有涼麵涼皮…鍾意食辣嘅我嗌咗水煮魚中辣,返到屋企一開蓋都幾香,入邊魚片份量算多嘅有寬粉,芽菜,萵筍等配菜。但係食左先發現個味超淡😓好似冇比鹽咁,所有野得一個辣字,大失望啦😰😰後尾我fd先同我講佢d去食都係超淡,冇鹽味,單單一個辣字…真系太失望啦..應該係唔會再去第二次啦😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享有樣冇味😰失望 麻甩•妹 https://s.openrice.com/QrbT0kXj400檢舉 張貼 評分1味道4環境4服務3衛生1抵食用餐途徑堂食
抵食超好味任食雞煲😍 麻甩爐海鮮雞煲私房菜 (安樂樓 2022-05-24我同我friend最鍾意去試啲雞煲,呢次搵到喺香港最好食嘅雞煲。佢哋啲餐牌有牛頸脊套餐同埋海鮮套餐仲有酸菜魚套餐,我同我friend揀嘅係海鮮套餐(凍蟹)配麻辣雞煲,同埋啲嘢飲任飲。嗌完餐冇幾耐就上咗我哋d凍蟹,啱啱開始我仲以為係好細啲蟹唔到竟然三只都咁大。我竟然覺得啲蟹有啲可愛🤣同埋入口好鮮甜。d雞煲就冇講啦,一上來就好大嘅香味,聞到都肚餓啦!從第一口開始食就一直停唔到落嚟,啲味道啱啱好,同埋佢可以無限加雞?!加一轉雞差唔多有半隻雞咁,唔似有啲雞煲店加雞淨係加幾舊😓食呢個雞煲仲想食兩碗飯添!講佢係香港第一好食雞煲都唔會誇張👍食完海鮮就可以叫服務員話轉火鍋,之後就係上我哋啲海鮮啦!但係我覺得加湯加少少就啱啱好如果加多嘅話就冇咩原本啲雞煲味。我想講佢哋啲海鮮真係好新鮮‼️啲蝦上嚟仲喺度郁緊🤩仲有鮑魚,蜆,花甲⋯⋯同埋佢哋有$100任飲啤酒!!喺香港來講已經算超抵㗎啦!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享抵食超好味任食雞煲😍 麻甩爐海鮮雞煲私房菜 (安樂樓 https://s.openrice.com/QrbT0jn5300檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食凍蟹招牌麻甩雞煲海鮮用餐途徑堂食人均消費$300
香港高质生腌 陳儀興尚潮樓 (太子道西) 2022-05-19一早就聽講過呢間鋪好多人讚,諗住放假嘅時候去試食下試下。一入去就給人一個好明亮舒適嘅環境。入邊有兩层,我同我frd被安排到坐一樓。一樓嘅環境非常之宽敞,仲有一個大型魚缸。我哋坐低唔知食咩嘅時候,服務員就會過嚟推介,服務員對飲食方面非常之专业,推介咗佢哋嘅招牌—“生腌膏蟹”同埋“生腌賴尿蝦”。膏蟹时价係$588一隻,賴尿蝦就係$288 三隻。我哋第一次嚟驚唔好食嘥錢所以揀咗賴尿蝦。但係諗唔到食嘅時候嗰啲汁系非常的好味,蒜味啱啱好,因為我鍾意食辣所以覺得有d唔夠辣,如果食唔到辣嘅可以去试下!超好味!同埋佢嘅芋頭炒飯都好好食!我同我friend食到仲想打包個返屋企食🤣間舖整体都OK但係就係個價錢有啲少少貴🧐適合間唔中去一次但係唔建议经常去。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享香港高质生腌 陳儀興尚潮樓 (太子道西) https://s.openrice.com/QrbT01Ff200檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務4衛生3抵食推介美食生腌賴尿蝦芋頭炒飯生醃瀨尿蝦二十年老菜脯燉鮮豬肚湯汕頭煎蠔烙用餐日期2022-05-15用餐途徑堂食人均消費$500
超抵食! 糖老鴨 2021-06-24呢幾日天氣熱我嘅friend就介紹我屋企附近嘅糖老鴨,佢哋嘅環境都算還好餐牌都幾靚,有好多可以揀 單係窩夫就有3.4頁,我揀咗一個朱古力窩夫配曲奇雪糕。啱先出爐 熱辣辣嘅窩夫配上曲奇雪糕又熱又凍 個口感超獨特!食完一個窩夫餐就差唔多飽啦,係甜品入邊算超抵食㗎啦!…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享超抵食! 糖老鴨 https://s.openrice.com/QrbT0El8yW0檢舉 張貼 評分5味道3環境3服務4衛生5抵食推介美食朱古力心太軟配雪糕用餐途徑堂食