值得排隊 金鳳大餐廳 (金鳳樓) 2014-03-24一入去好有懷舊的感覺,枱上的枱墊好有小時候讀書的feel先來羅宋湯+餐包,羅宋湯好入味,未飲過咁正宗的羅宋湯,讚西冷牛扒,五成熟食得出有heart,用靚扒,唔錯鐵板牛柳(加蒜蓉)六成熟,口感好林好入味,正好滿足的晚餐,一定再光顧!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享值得排隊 金鳳大餐廳 (金鳳樓) https://s.openrice.com/QrbT0QzMHW0檢舉 張貼 評分5味道3環境4服務3衛生3抵食用餐途徑堂食人均消費$80 (晚餐)
兩人份量的吐司 茶木‧台式休閒餐廳 2014-03-19近期見好多人Facebook post茶木吐司今次終於到我親臨去食喇相機食先草莓吐司,本人覺得太甜,不過賣相幾靚,吐司亦都好脆,兩個人食夠晒飽芋香奶茶,味道好怪好似藥水味,一點芋香味都冇,來自台灣的食店,奶茶做得不好有點失望:(整體還可以啦,入座限時個半鐘,兩個人等位唔洗一個鐘,食過一次就夠了!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享兩人份量的吐司 茶木‧台式休閒餐廳 https://s.openrice.com/QrbT05kWZ00檢舉 張貼 評分3味道2環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
廚師趕收工!? 譽居 2014-03-14同朋友兩個夜晚去譽居食飯,第一次兩碟都唔好食,原本肚餓變成唔想食一入去落單阿姐話快d叫喇,廚房就收所以即刻叫碟炒飯同炒河先炒飯勁乾,乾到要係濕炒河度夾d汁去撈飯食:(肉絲濕炒河,成舊芡,完全唔開胃,仲要成碟河粉係無味廚師係咪趕住收工?…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享廚師趕收工!? 譽居 https://s.openrice.com/QrbT0Wz6HW0檢舉 張貼 評分1味道4環境1服務3衛生1抵食用餐途徑堂食