抵食下午茶 B&B Oyster Steakhouse 2025-09-13平價心太軟,賣相唔錯,真係有流心,唔太甜,連埋熱飲加一只係42, 行街行到累,來呢度差返電真的不錯。不過我個人覺得芝士唔太夾心夾軟,如果是焦糖脆脆可能好些,不過芝士係很香好食的…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享抵食下午茶 B&B Oyster Steakhouse https://s.openrice.com/QrbT0E69U00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生5抵食用餐途徑堂食
好甜的糖水 心怡甜品 2024-07-19佳佳太多人,大熱天時唔想行太遠,想找個位坐同朋友吹多陣所以都冇望清楚就坐入去,想住港式糖水難食都有個譜,基本的港式楊支金露應該有掛,但佢個圖係奇奇怪怪咁,就唔敢試。想左一大輪點左紅豆相思(見圖有人氣推薦),但睇圖唔知道原來係椰汁西米露撈仙草,問店員時佢話涼粉(我想住係落花奶)落單後先知係仙草,想住差不多,間野想唔到食乜就唔改,點知個椰汁西米露勁甜。我係食得好甜的人,都頂唔到,真係唔多人頂到呢個甜度。想住淨食仙草,點知仙草都甜,總結係十級難食。朋友叫腐竹糖水,又係勁甜,對比椰汁西米露,咁呢碗野就唔算甜,西米露係呢碗野幾陪。朋友只能吃蛋,但蛋冇味。最正常係芒果雙丸,叫可以入口,但朋友都只係食左一半,我覺得出面叫一杯芒果沙冰,會好過佢🤣坐位很窄,坐得唔舒服,入去幫襯要三思🤣🤣🤣…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好甜的糖水 心怡甜品 https://s.openrice.com/QrbT0inygW0檢舉 張貼 評分1味道1環境3服務1衛生1抵食用餐途徑堂食
下午茶ok 家上海 (形點 I) 2021-11-15出門遲左少少,原本想食北京樓,但原來1430 截單,想食小籠包,唯有再試下家上海,雖然朋友話質量又差左,但見門口人頭湧湧,試多次la今次食左小籠包/ 鍋貼/ 擔擔麵,全部夠熱,都好食,鍋貼夠熱先有肉汁…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享下午茶ok 家上海 (形點 I) https://s.openrice.com/QrbT0sff000檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
整體好食 壽司郎 (屯門市廣場1期) 2021-11-14等左3.5 個鐘先有得食,好彩屯門都叫做有野行,拎完票飲杯coffee, 再行下DONKI/ Muji/ uniqo , 咁就差唔多夠鐘不過要留意下佢d 碟上的顏色啱唔啱,今次比完錢後先發現佢上錯碟,平碟上左貴碟,數碟時無留意,見啱數,但我全部的野都係點單,比完錢見貴碟數量多左😫推介海膽拉麵…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享整體好食 壽司郎 (屯門市廣場1期) https://s.openrice.com/QrbT0yiiW00檢舉 張貼 評分--味道3環境3服務3衛生--抵食用餐途徑堂食
失望的午餐😞 牛の鍋日本料理 2021-11-11對比以前任食的午餐火鍋,食物選擇少了,牛肉無以前咁好食,又少左羊肉,要食加錢的牛肉才可以,豬肉又好似比以前老左。甜品方面,剛好有款冇左,又少左款班cake, 應該唔會再有下次。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享失望的午餐😞 牛の鍋日本料理 https://s.openrice.com/QrbT0Y8P000檢舉 張貼 評分--味道2環境2服務2衛生--抵食用餐途徑堂食
平日lunch buffet Café Kool 2021-09-30款式種類雖多,但感覺有點失望,可能我想食的野冇or 唔好食,同有少少人頭湧湧的感覺冇Parma ham 及煙三文魚😢我以為呢d 係大路野,冇想過會冇😂凍蟹腳ok, 但成日得返好細隻的蟹腳,蝦我食左一隻唔得,朋友都話唔好食中湯及燒牛肉ok喇沙得個辣字,唔香,冬蔭公湯好奇怪驚喜的是有滷水墨魚,但鹵鴨發生咩事,用刀切來同朋友分時都心知不妙,果然咬唔郁。甜品完全大伏,明明好似好多款又靚靚地,得朱古力蛋糕,燉蛋,芝士蛋糕合格,莓類mouse ok, 其他半啖都嫌多,我估奶凍ok但出去時成日剛好冇。D 大件的蛋糕去到尾好醜,就冇拎生果唔夠凍,西瓜唔甜刺身成日都好多人,臨尾見冇人拎左口魚,不過可能果時太飽,都係一開始時食會好d服務員好忙,但服務是ok,feel 到佢地已經好盡力咁做野,但可能安排人手唔夠🤔…查看更多+ 7以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享平日lunch buffet Café Kool https://s.openrice.com/QrbT0SSSzW0檢舉 張貼 評分2味道2環境3服務3衛生2抵食用餐途徑堂食
平日lunch buffet cafe TOO 2021-09-11整體是不錯,用餐悠閑,待應服務ok海鮮新鮮,有蟹腳,青口,蝦,螺刺身有大路的三文魚/ 八爪魚熟食比想像中少款,不太吸引,牛肉有點鞋唔夠嫩,自己肚量又少,就冇乜點試,串燒好吃,即煎餃子看落不錯(食落卻不及街邊小點野味又冇肉汁),中湯好飲甜品款式比較少,幸而味道撘救,差不多試哂,有幾款很清新好味,如芒果椰子口味的蛋糕。媽媽比較喜歡吃雪糕,但款式少,同一時間只供應4 款口味,剛好出去時冇左佢鐘意的雪尼拿口味😂…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享平日lunch buffet cafe TOO https://s.openrice.com/QrbT0EsmzW0檢舉 張貼 評分3味道4環境4服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
抵食lunch火鍋放題 一鍋堂 (大鴻輝(荃灣)中心) 2020-11-26平日人流不多,而且可以食二小時,呢度慢慢食不用急(平時lunch 火鍋放題得90分鐘不夠時間食),而且可以一人一鍋羊肉,貢丸及甜品出色醬料的芝麻醬不錯,配羊肉麻辣火鍋十分美味特別是伯爵茶布甸,超好味,可以食到很多杯…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享抵食lunch火鍋放題 一鍋堂 (大鴻輝(荃灣)中心) https://s.openrice.com/QrbT0Bp0x00檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務3衛生4抵食用餐途徑堂食
食物普通 家上海 (形點 I) 2020-11-20很久没有光顧,食物越來越退步,不明白為何甘多人排隊幫襯,可能元朗冇好食的上海菜排骨擔擔麵,十分普通,以前係好好味,花生味很濃,但現在是水汪汪,一點都不香煎餃,上枱時唔熱,咁咬左果隻餃皮唔熱唔熟甘,入面冇汁,我都只係叫待應蒸返熱未食果2 隻,佢居然話是咁架la, 煎餃是咁個皮是唔會熱,只會是個底熱,唔滿意就退左佢, 跟住我決定退佢就話可以蒸返熱。整熱返是有肉汁的,不過都係冇以前甘好食,去d 小店買餃子食仲好…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享食物普通 家上海 (形點 I) https://s.openrice.com/QrbT0uXWx00檢舉 1957team Mr Potato Head您好,感謝您蒞臨用餐並給予我們寶貴的意見回饋,對於料理未能達到您預期,我們由衷地感到抱歉。 您的評論與建議已於第一時間傳達給餐飲部門主管,並進行改善。再次感謝您的意見回饋,讓我們能做得更好;我們也衷心期望您能再次造訪,讓我們提供給您一段美好的用餐時光。 客戶服務部 -1957&Co.customerservice@1957.com.hk2020-12-31 回覆 張貼 評分1味道3環境1服務1衛生1抵食用餐途徑堂食
有點失望 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) 2020-10-18不值得排隊等甘耐,試過一次就算,没有下次。除了M5牛肉(叫最貴嗰餐)可以外,其他食物較其他餐廳失色最近跟餐送的不是牛丸😭而是一碟牛肉,個人認為不及M5 好吃,想食牛丸多點食1700第一輪,水蓮菜無貨😑醬料方面,蒜頭居然水汪汪,又没有辣椒🙄…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有點失望 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) https://s.openrice.com/QrbT00f8w00檢舉 張貼 評分--味道1環境2服務2衛生--抵食推介美食澳洲和牛M5牛肩卷用餐途徑堂食
出餐極慢的一間小店 花華 2020-08-16外賣自取,需等65分鐘,建議在門口放menu 及告示提醒落單後要等一小時或以上,因為並非人人都有心理準備要等甘耐。服務方面一般,落單後先醒起問要等幾耐,店員話約三十分鐘,留電話拎得打電話通話知,我都係等左40分鐘未有才追問進度,店員回答要等三十分鐘以上,咪話拎得會打電話比你。嘩,唔係人人知要等甘耐架,再煩佢先幫我跟進,話要等多12分鐘,最後當然唔止la。食物味道非常普通,性價比極低。蜆肉意粉,蜆不算多及有一隻不開口。千層薯批,味道偏淡,好在朋友家中有茄汁。三文魚忌廉寬條麵,賣相不吸引,少量三文魚碎配我不太喜歡的長莖菠菜,在我極肚餓的情況下都唔覺得好食,味道普通。衛生方面普通:見佢盤鬆餅放在收銀機旁一陣,客人比錢銀紙有可能在上空飄過,其間仲跌左張類似用來落單的紙仔落去,建議找D野冚住盤餅。環保方面ok,冇用膠盒。總結:是難受體驗而非悠閒體驗,餓到胃痛🙄…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享出餐極慢的一間小店 花華 https://s.openrice.com/QrbT0lEGv00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑堂食