天吉屋係我係香港食過最好食最抵食既日本天婦羅。次次經過都大排長龍, 呢排肺炎少左人, 等左5分鐘就入到去。 每次黎都係必叫佢天幕御膳($148) 。 每人有牛蒡茶,漬物即係牛蒡同蘿蔔, 同椰菜絲沙律加柚子汁, 全部都可以添。天丼可以點天婦羅汁, 天丼醬汁, 同埋加鰹魚湯做泡飯湯。 根足佢個食法簡介食就冇錯! 天婦羅汁點炸蝦(共4隻)好正好夾, 而之後 天丼醬汁味道教濃, 但個人認為係3款食法最正既一種。 食到最後炸野太多, 想清清地, 加D鰹魚湯食埋炸洋蔥, 正!
。 每人有牛蒡茶,漬物即係牛蒡同蘿蔔, 同椰菜絲沙律加柚子汁, 全部都可以添。天丼可以點天婦羅汁, 天丼醬汁, 同埋加鰹魚湯做泡飯湯。 根足佢個食法簡介食就冇錯! 天婦羅汁點炸蝦(共4隻)好正好夾, 而之後 天丼醬汁味道教濃, 但個人認為係3款食法最正既一種。 食到最後炸野太多, 想清清地, 加D鰹魚湯食埋炸洋蔥, 正! 個人認為咁多種炸物最出色既係炸軟殼蟹, 好鮮亦好多肉。
 個人認為咁多種炸物最出色既係炸軟殼蟹, 好鮮亦好多肉。  佢D炸物真係好出色, 炸到好脆但又唔油膩。佢嘅丼飯都幾大份, 而佢既飯好好食,係日本七星米, 雖然好飽, 但我地兩人都仍然加左一次飯, 哈哈! 絕對會再幫襯! 唯一唔好既就係張檯太細, 天幕御膳太多野, 有少少放唔落, 但完全冇所謂, 因為實在好好食, 哈哈。
佢D炸物真係好出色, 炸到好脆但又唔油膩。佢嘅丼飯都幾大份, 而佢既飯好好食,係日本七星米, 雖然好飽, 但我地兩人都仍然加左一次飯, 哈哈! 絕對會再幫襯! 唯一唔好既就係張檯太細, 天幕御膳太多野, 有少少放唔落, 但完全冇所謂, 因為實在好好食, 哈哈。 …查看更多
…查看更多
漬物