夠晒熱。。 大快活 2014-10-31朋友陪我去宜家買野。。。來到大快活食快餐。。。點了臘腸煲仔排骨飯。。朋友叫了四寶飯。。。好快有得拎。。。坐低開餐。。。嘩。。。。個飯熱辣辣。。。正。。食落口。。。味道有d 淡。。我已把全部醬油倒入去了。。。臘腸味道ok...排骨唔錯。。。淋淋的。。。朋友的四寶飯就普普通通啦。 太肚餓的關係。。。沒有拍照。。。快快食完去購物也 ..…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享夠晒熱。。 大快活 https://s.openrice.com/QrbT0yrKI00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
心思小店 寶星咖啡餐廳 2014-10-30是日要到工廠區拎野。。。經過福來村見到呢間餐廳就決定在此食飯 .. 初頭以為呢間係食咖哩。。。原來係飲咖啡的。。誤會了坐低。。。環境唔錯。。。但d 位有d 迫。。是我太肥了吧?食物飲品選擇多。。。最後點了最普通的焗豬扒飯 ....餐飲要熱咖啡。 再睇睇小食有咩。。。嘩。。粒粒西多士。。。好想食呀。。。最後叫左。。。西多要等耐d ....最先黎既係咖啡。。。surprise....有拉花。。好靚同好苦。。原來這裡都是即磨咖啡。 焗豬扒飯隨後而來。。。份量大。。。同埋d 汁同出面食既唔同。。。真係似用新鮮藩茄整的。。。酸酸甜甜。 但唔係好夠汁。。下次要叫多汁先。 豬扒夠多。。但唔夠淋。。食食下。。。。粒粒西多都黎埋。。真係好得意切到一粒粒。 西多已落好糖漿。。。好甜呀。。 每粒西多入面都有花生醬。。唔錯唔錯。。可惜眼闊肚窄既我食到一半已經好飽。。唯有下次叫多d 人先再黎食過。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享心思小店 寶星咖啡餐廳 https://s.openrice.com/QrbT0qgaa00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生3抵食推介美食粒粒西多用餐途徑堂食
足料叉燒包 快甜美麵包西餅 2014-10-29終於開左acc. 今日收早。。行過快甜美面包鋪。。就去買左3 個包做下午茶。。。回家慢慢嘆。 先食菠蘿包。。。有水準。。鬆鬆軟軟。。令人回味。 之後食叉燒包。。。非常足料。。。但就冇菠蘿包咁鬆軟。 食完2 隻之後就覺得好飽喇。 睇黎雞尾包要留返晚餐了。 想講下。。以前呢間面包鋪d 面包係白身d ...但今次食d 包包好似變黃左。。。唔通係有咩成份改變左? 太心急既關係。。冇影到相。 下次食前要忍下口先。。。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享足料叉燒包 快甜美麵包西餅 https://s.openrice.com/QrbT06waa00檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務3衛生3抵食用餐日期2014-10-28用餐途徑外賣自取人均消費$5 (下午茶)