紫粉紅少女心餐廳? Nara Thai Cuisine (港威商場) 2022-08-12一行五人閒日去試下呢間有少少海景既泰式餐廳,18:30 唔使等位可即時入座。出面落雨,海唔海景位都無咩所謂,入座時店員安排左我地坐圓卡位,食野傾計都方便唔知係頭段時間少客定限時用餐1.5hrs既關係,食物極快上菜,好快就擺滿哂成檯食物賣相靚,味道不過不失,特飲選擇多又靚,6人套餐份量夠8人食!好多時打卡餐廳好睇就唔好食,但呢間食物味道算比預期好。值得一讚店員Eric,有禮貌有歡容(無錯!歡容呢家野戴左口罩都睇得出既!)賣相靚,包得幾結實,唔會好鬆散,味道正常個粉紅色醬好靚,普通炸野一碟,比碟沙律或者前菜我仲好,單點唔會叫無錯!又係軟殼蟹!咖哩味雖然唔夠香濃,但勝在比足兩隻軟殼蟹,算有盛意既足料夠濃味,有個火warm住夠哂熱個扒煎得幾好,龍蝦爽彈,就咁睇相你估都估唔到我係食緊泰國菜?味道ok,魚係滑既,可惜有泥味賣相雖有啲雜亂,但出奇地幾好味甜品味道不錯套餐抵食,唔使諗咁多…查看更多+ 5以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享紫粉紅少女心餐廳? Nara Thai Cuisine (港威商場) https://s.openrice.com/QrbT0GPj400檢舉 張貼 評分4味道4環境3服務4衛生4抵食推介美食芒果軟殼蟹米紙卷花膠海鮮冬陰公紫薯香芋班戟配雪糕泰式糕點拼盤用餐日期2022-08-11用餐途徑堂食人均消費$350 (晚餐)慶祝紀念生日
5點都仲有得食既lunch... 居食屋「和民」 2009-05-09今日做完gym之後去左mk watami食野, 點知去到見到仲有tea set & lunch set食...2個人食點左2個set...最後飽到甜品都食唔落....豬骨湯拉麵+迷你刺身飯 : 好多份量既一個set, 2個女仔食一個set都得... 刺身飯口感唔錯, 豬骨湯如果熱d就好啦...石鍋味噌牛肉飯 : 有飯焦~~正~~不過食到底先見到勁多油...即刻覺得好似食左幾匙油落肚咁...石榴汁 : ok...同starbrucks一樣巨峰提子活乳酸soda : 正~~不過都係鍾意白桃味多d~~…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享5點都仲有得食既lunch... 居食屋「和民」 https://s.openrice.com/QrbT0ScyF00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務5衛生4抵食推介美食和風pizza蒜香蝦帶子炒飯用餐日期2009-05-06人均消費$70 (午餐)