超普通 A Lux 2024-07-22食過一次,食材同味道都好普通,只係一間普通嘅西餐廳,CP值好低啲Serving Staff好似part-time咁啱啱巉巉,中年阿叔又有後生仔又有,連件制服都着到求求其其咁…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享超普通 A Lux https://s.openrice.com/QrbT0JpLL00檢舉 張貼 評分--味道3環境2服務3衛生--抵食用餐途徑堂食
👎🏻No Next Time! :( 👎🏻 舞鶴 2020-09-12首先,餐廳bar枱位置極迫,同隔離位系痴住咁坐。(呢一點我系其他食評都有見到)而且系完全滿座,什麼食肆限客令未聽過。今次系我第2次妮食,因為上次系吖島師傅serve, 覺得佢雖然唔系大將,但都幾有心機,魚料質素都算中間位(呢個價錢不會有咩驚喜)所以今次卜位特別remark要搵翻佢。點知出事喇。之前去,佢雖然系叫omakase,但系會有個list比你選中意嘅魚料。有時有得自選都系幾好,個menu都系寫住系自選;一坐低就有前菜、蒸蛋點知突然二話不說師傅就隊左件壽司過妮比我我話,我未落單bor得到嘅反應系:我地而家無自選了全部師傅決定比你。當下O左嘴,但因為平時有食開其他omakase,都對師傅嘅決定有信心,咁好啦冇問題。但系我覺得點解系無人通知下就改左,然後亦都無問過我有冇咩野系唔食。呢樣系最基本,但系系冇嘅。甚至系佢放壽司上妮時,完全冇介紹過系咩魚,就咁放低就算要我問先至pat低2隻字:鯛魚。因為, 師傅真,系,好,忙。點解? 事關我食到第3件壽司,就被迫中場休息10-15分鐘。原因系佢要整set比2位table枱客人咁呢段時間我就乾等OK。食多3件,又聽到佢同個server講話叫佢等陣,比佢整多2件比我地先再整新table單。所以中場休息完,枱上面就突然同時出現魚子軍艦同海膽軍艦。就系一次過整10粒飯,痴10塊紫菜,再不翻5份海膽5份魚子上舊飯,一次過每人2件放系碟。 需知道,紫菜放一陣就會唔脆。1碟2件,差啲以為自己坐左系元氣/爭鮮..(設計對白:你地將就D快手啪左佢啦。)因為師傅好忙,又有新table單。如是者一餐lunch就被中場休息左幾獲,坐都坐飽左。而師傅咁忙,抺碟呢D高端野當然亦唔會有啦,邊得閒。不過我每件壽司到碟都一定有thank you師傅,絕對冇西口西面。但可能就系因為上面種種我表情管理唔系做得好好。以致去到最後,師傅大大聲同我隔離一家四口(成程自拍,好欣賞件無口感嘅帆立貝)講話“最後有個什錦刺身手卷!”而我系冇嘅 (上次都系有)因為我唔乖,冇以德報怨咁帶笑進食所以比人扣起左(…哈…)OK,最後大家都食完,師傅好型咁同我隔離4位(新客)講:今日壽司上齊喇, thank you,並完全無視左我,就落左場。都系果句,一定系我唔乖。呢個故事教訓我,未必平野冇好野,但平就一定有佢原因。難以理解點解2次用餐體驗差天共地 (雖然都系極迫),咁樣真心食荼記好過食你。CP值極低, 幾百蚊lunch,食到求其嘅服務 同求其嘅握壽司 (佢真系好趕),仲要食到一肚氣,搞到自己唔開心:)真系唔會有下次幫襯。都建議大家,如果系想食舒適嘅omakase(正常就應該系舒適嘅…),CWB真系有好多選擇:鮨三川,鮨金,鮨辰,植原(較貴),鮨幸,鮨㐂,藏,旭,天鮨,Sushi Hana, 勝八, etc.大家可以因住荷包睇餸食飯 :)無謂為了平幾十蚊,令到用餐體驗比食元氣千兩仲差。始終omakase都唔系平野,因小失大唔值得 :)…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。7分享👎🏻No Next Time! :( 👎🏻 舞鶴 https://s.openrice.com/QrbT0OXSw00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生2抵食用餐途徑堂食
比左3次機會 春風三月 2018-05-20飲左3次 好淡 似飲緊奶水 3次試得好清楚了 唔好飲 已經無叫少甜 但都系淡 加上成個茶包系底 之後會澀 上面啲奶蓋似系咖啡果啲 真系得泡 又稀又無味 唔明點解仲算多人會排隊飲 附近有貢茶 又有天仁 完全無理由要排隊飲佢…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享比左3次機會 春風三月 https://s.openrice.com/QrbT0EPCk00檢舉 張貼 評分--味道3環境3服務3衛生--抵食等候時間5 分鐘 (堂食)