生日晚飯 Bay's Kitchen & Bar 2019-03-10冷盆新鮮美味,品種種類繁多,生𧐢十分鮮味可口,有美國及愛爾蘭兩種不同款式任君選擇,熱葷亦比同級的豐富,沙律吧的配搭亦多樣化,我們一家人也十分最喜愛他們的芝士,香味夾配餅干,可真回味無窮。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享生日晚飯 Bay's Kitchen & Bar https://s.openrice.com/QrbT0Kiuo00檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
咖啡迷必試-咖啡貓 Kafema 2014-03-17早前經過灣仔,發現開了一間很有特式的Cafe, 門面很有外國Feel, 決定要去試試原來是俄羅斯品牌Cafe, 在俄羅斯已有60多家店舖, 這是香港第一間。除了品嚐咖啡外,這裡亦有賣咖啡豆,咖啡機及咖啡用品,因我對咖啡知識不太深厚,看到這麼多品種,真有嗶一聲感覺。叫了一杯Latte,口感很香滑,亦有很香的咖啡香味,飲後口中有一點點回甘味另外經店家介紹下叫了一杯Hot Chocolate,原本這朱古力不是飲的,是吃的,很滑及很香濃,朱古力迷必試坐在這裡,看着街外的風景,店內充斥着咖啡的香味,很悠閒的就消磨了個多小時。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享咖啡迷必試-咖啡貓 Kafema https://s.openrice.com/QrbT0JzCHW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐日期2014-03-10用餐途徑堂食
可以再吃 浦和日本料理 2009-10-05國慶節百無聊賴, 人哋一個二個扮唒愛國睇升旗,我就一於少理,周圍行,諗住同個friend無咩事做就走去荃灣力生買四仔返屋企煲碟,點知原來個度三樓新開左間日本嘢,食放題, 見價錢又唔係好貴喎,148蚊,返正行左成日餓餓地, 咪入去試吓啦入到去見環境都算不錯,荃灣好多食肆d裝修都嘛嘛,佢都算肯"dum"吓本裝修,都幾舒服坐低見到有電視睇,verygood,點知個個台都响到愛國爰國,煩死人,唔理咁多,叫嘢食先食放題一定要食剌身先, 我就拿拿聲叫左不同種類既刺身,三文,八爪,吞拿都好新鮮,爽,尢其鱆紅同北寄貝算係最好既品種,可以多叫幾客對於我呢d酒鬼來講,梗係搵d串燒送吓清酒就過癮,叫左d雞軟骨同秋刀魚,香口既,多春魚就唔係咁多春,味就唔錯,入過d貨好d我自就幾鍾意佢個鹽燒三文魚頭, 大個又香口食食吓人有三急走去如廁,路過佢個自助餐台,原來有個師傅响到炸天婦羅,好似幾有特式,返埋位叫左幾客試試.....有水準估唔到個日無端端無咩嘢搞比我發現有d 好嘢食,價錢合理,值得推介既...中秋快樂…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享可以再吃 浦和日本料理 https://s.openrice.com/QrbT0A0iV00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務4衛生5抵食推介美食鹽燒三文魚頭, 鱆紅用餐日期2009-10-01