3個staff吹水, 原全唔理人 炑八Taste 2021-08-25本來想叫個紫菜包飯做lunch, 去到嘅時候已經係11:15, 佢地係開10點的. 去到嘅時候, 前面已有一名男子等緊比staff serve, 但我同佢都等咗好耐, 入面3個呀姐原全唔理我地, 繼續係到吹水整嘢. 佢地見到我地都冇諗住過嚟最後我地兩個都走咗, 服務態度好差. …查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享3個staff吹水, 原全唔理人 炑八Taste https://s.openrice.com/QrbT0PEez00檢舉 張貼 評分--味道3環境1服務3衛生--抵食
厚得嚟好鬆軟 Dough Bros Pizza & Doughnuts (北街) 2021-01-27難得係香港搵到一間賣jam filled doughnuts, 緊係要去試下. 雖然係為咗doughnut 而嚟, 但係佢地d pizza 都好吸引, 所以亦買咗個pizza 嚟試下.佢地舖位好近海旁, 買完可以對住個海食(因為只做外賣). 因為doughnut 有d 貴同埋只係想過下口癮,所以買一個嚟食下就算. Pizza 算係厚底但非常鬆軟, 唔點醬都好好味, 喜歡蒜蓉嘅朋友點埋佢地自家製蒜蓉醬, 仲正Doughnut 超多jam, 一路咬一路漏jam, 食得有d狼狽. 食完個pizza先食doughnut, 但都仲係熱的.可惜d jam太甜, 食完會有d “漏” . 總括黎講佢地嘅 dough 做得好好, 值得一試有機會會想試埋其他味嘅pizza. :):)…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享厚得嚟好鬆軟 Dough Bros Pizza & Doughnuts (北街) https://s.openrice.com/QrbT0bTWx00檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務5衛生4抵食推介美食The Pepperoni$118Jam doughnut$38Jam doughnut$38用餐途徑外賣自取
少咗一忽的pizza... Jacomax 2021-01-25想試下唔係連鎖店的pizza 就搵到依間. 原本想試佢地嘅蘋果pizza 但最後要咗個 t-rex. 雖然係12點幾但入面都冇乜人, 不過我地叫外賣. (外賣有20%off). 開嚟食嘅時候見到冇咗一忽pizza... 以為係特登,但諗諗下又覺得冇乜可能... 上嚟睇下d相見到嗰個pizza 都係正常... 😑😑好失望... 個pizza竟然比個廚師試食... 講返pizza... pizza 有少少辣但可接受. pizza 底係薄的,但偏乾特別邊邊位. …查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享少咗一忽的pizza... Jacomax https://s.openrice.com/QrbT0pDCx00檢舉 張貼 評分3味道4環境4服務3衛生4抵食推介美食T-rex用餐日期2021-01-25等候時間10 分鐘 (外賣自取)用餐時段午餐
浪費咗我食嘢嘅quota... 蕃茄屋葡式美食 2019-06-30星期六見悶悶地就諗住試下由香港坐巴士過澳門, 嚟個快閃半日遊. 我同男朋友就想食葡國菜, 係大三巴附近見到依間餐廳嘅招牌, 所以就決定去試下. 我地去到餐廳時大概5點幾, 入面已經有4,5枱客, 但環境算清淨。 而我就發覺原來兩年前我都有同朋友嚟過依間嘢食, 但記得當時我地對d嘢食嘅評價係嘛嘛. 但既然都坐低咗就決定再試下. 我印象中記得上次食佢地嘅啊里巴巴雞好ㄧ般所以今次就試其他菜. 我見menu 入面個豬頸肉好似幾好味所以我地就要咗個D套餐( 有蒜蓉包, 葡式咖哩崩沙牛腩 配豬仔包, 葡式豬頸肉, 白飯ㄧ份, 木糠布甸x2) 我地再額外叫多一份馬介休炒西蘭花.個咖哩同豬仔包嚟先, 開頭覺得d咖哩都ok有咖哩味冇乜特別除咗係稀咗d, 麵包唔算差。 D 飯冇耐就嚟咗...佢地d飯都幾特別... 可以用叉拮住嚟食😂😂之後其餘嘅菜都陸續嚟齊(除咗甜品, 因為係會後上)... 蒜蓉包好味蒜蓉味夠濃, 但就有少少鹹, 但都可接受到。 西蘭花亦正常但碟豬頸肉...真係唔多掂 望落見d肉畀啲芡汁浸住諗住會係帶少少酸酸甜甜嘅味..點知係完全冇味. d豬頸肉簡直係畀啲汁糟蹋咗 同埋食食下d咖哩都變到好"結" 身。 個廚似乎打芡嗰陣重手咗... 個甜品總括嚟講我地嘥咗我地嘅quota. 下次亦會好記得見到依個餐廳ㄧ定唔會再入去食. …查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享浪費咗我食嘢嘅quota... 蕃茄屋葡式美食 https://s.openrice.com/QrbT1ji4q00檢舉 張貼 評分2味道4環境4服務4衛生1抵食推介美食蒜蓉包馬介休炒西蘭花$72木糠布甸用餐日期2019-06-29用餐途徑堂食用餐時段晚餐
不ㄧ樣的拉麵店 緣屋 札幌元袓蝦湯拉麵 (信德中心) 2019-02-27我行過係比佢d香味吸引咗, 所以決定去試下. ㄧ入到去就已經聞到d爆香嘅味...正!店舖枱面有提供平時去ㄧ般拉麵店會有嘅order紙, 再加ㄧ本有相同中英文嘅menu. 我見佢湯低全部都係蝦(我係事後上嚟openrice 睇先知佢專係做蝦嘅湯低)。但由於有太多選擇, 所以最後叫咗原味味增湯, 加多ㄧ塊叉燒($10),同ㄧ份炸雞. 冇影到炸雞因為味道普通. 嗰湯好濃好正, 但食到ㄧ半會覺得鹹。 d麵亦比較硬(本人比較鍾意medium 或soft) 但張order 紙冇得比你揀。 d叉燒同蛋都好味, 特別之處係嗰湯入面都會有叉燒肉粒同洋蔥絲. 同埋另一樣我覺得食拉麵好重要嘅嘢就係要夠熱. 依間嘢由頭食到去尾都好熱(我係食嘢好慢嘅人). 的確冇令我失望(除咗炸雞)。下次會想試下其他味. …查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享不ㄧ樣的拉麵店 緣屋 札幌元袓蝦湯拉麵 (信德中心) https://s.openrice.com/QrbT0wvio00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生5抵食推介美食原味味增拉麵用餐日期2019-02-24用餐途徑堂食人均消費$123