受氣之選- 我想和你一起黑面 我想和你無所事事 (D2 Place ONE) 2023-08-05一直都有幫襯呢一間連鎖茶飲, 但係荔枝角呢一間係咁多間態度最差,店員全部黑面,最離譜,連自己舖頭有冇得揀少冰,冇冰,都唔知道,問清楚Menu上面有冇得㨂無冰,就索性唔應你,繼續黑面。總之就係受氣之選。成條街咁多台灣茶,我唔會再幫襯佢囉…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享受氣之選- 我想和你一起黑面 我想和你無所事事 (D2 Place ONE) https://s.openrice.com/QrbT0sHPB00檢舉 張貼 評分--味道1環境1服務1衛生--抵食用餐途徑堂食
性價比低 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) 2023-01-31我訂咗$449海鮮餐,首先餐單上寫明可選擇嘅項目是冇得選擇的。寫明可以選擇琵琶蝦,但根本沒有。房間冷氣不通風,有噏味,碗碟全部都有蹟,整體環境不舒適。食物方面,龍蝦是好味的,跟出面其他蒸海鮮店差不多;蟹,魚和蝦還可以。勁失望嘅係元貝,未食過咁細隻嘅元貝,size 大概比五毫子大一點,好似日本零食「元貝乾」的那種size。蠔,完全沒有鮮味,比蠔豉還要細。由於這些海鮮不夠新鮮,最後既粥根本不鮮甜,只可以講佢係一碗豬骨粥。我食咗半碗就放棄了。老實講,唔係幾飽(我本身唔大食)如果這是一間普通低價位海鮮蒸鍋,我覺得還可以接受。但這個海鮮餐偏貴,環境不太舒適,餐具不乾淨,海鮮又不夠新鮮,粥底不鮮甜。所以覺得性價比很低…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享性價比低 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) https://s.openrice.com/QrbT0vi1700檢舉 張貼 評分2味道2環境3服務2衛生1抵食用餐途徑堂食人均消費$500
不怕受氣之選 富怡粉麵中西美食餐廳 2018-09-11如果只是想拿拿聲食飽走人,唔介意受氣,我會推介這間餐廳。在九龍灣工作,所以經常會到這間粉面店食午飯。整體來說食物還可以的。大部份員工都好友善,但這兩天都是因為同一侍應,我決定以後不會光顧。昨天下午茶時間,入到餐廳,煮面既叔叔勁好人,提我有下午茶,但餐牌無寫。我問其中一位帶黑膠框女侍應下午茶係乜,佢唔應我,淨係話「食乜?而家落單!」我再問一次,佢仍然唔啋我,繼續「咁你食乜呀?」今天入到門口見到好多人,又見到這位帶黑粗膠框女侍應,咪問佢有無位,佢好似見唔到我一樣,黑面唔理我。我就再問一次,今次企到佢身旁,繼續黑面扮見我唔到。算數!諗住走人,點知遠處既另一位侍應聽到,叫我座低。(咁遠都聽到,點解佢唔踩我呢?)一間小小粉面店,食物質素普通,價錢中高,坐位不舒適,連待客都採「唔歡迎客人」態度,即使主動問問題都唔理,我實在諗唔到有乜理由要幫襯?…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享不怕受氣之選 富怡粉麵中西美食餐廳 https://s.openrice.com/QrbT0noSm00檢舉 張貼 評分--味道2環境1服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
酒樓價錢 茶記質素 龍德樓 2018-05-22今日到這間食點心嘅餐廳試試,非常失望。首先茶係全涷既!waitress 都係懶洋洋既樣子,就好似係茶餐廳一樣。但重點係- 佢要收加一。燒賣$31-蝦是唔新鮮的,且調味好怪。煎韭菜餃- 更加令人意外,根本就係係超市買嗰種雪藏韓國餃子,裏面根本無韭菜。作為一間點心餐廳,點心最重要,這基本要求,無論用料和味道都做唔到、且地方唔舒適(地下有點污穢)、點心又唔好食,茶餐廳服務,價錢唔平,仲要收加一。即使我住喺附近,我諗我唔會再去。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享酒樓價錢 茶記質素 龍德樓 https://s.openrice.com/QrbT0Mvak00檢舉 張貼 評分1味道2環境3服務2衛生1抵食用餐途徑堂食