當「那個」排長龍時 海家也可以是一個選擇 海家。酸菜魚 2022-10-28本身一心諗住食「那個」,可惜1點前去到已經太遲,條龍長到要等半小時以上。那麼唯有嘗試這間新小店。回鍋肉及酸菜魚賣相很好,回鍋肉是半肥瘦,食落幾有wok氣。酸菜魚整體唔錯 但魚片太少 印象3個人食 只食了4片左右🥹🥹。如你正好跟我一樣錯過了「那個」可以give a try,不過試一次便可以🫣🫣…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享當「那個」排長龍時 海家也可以是一個選擇 海家。酸菜魚 https://s.openrice.com/QrbT0PnX600檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
人怕出名豬怕肥 華記潮州滷水車仔麵 2021-10-16啲餐廳一出名就逃唔過愈做愈差既宿命。佢未出名個陣 我住附近每日經過都無留意到呢間車仔麵檔,係朋友係google見到好多好評先第一次幫襯。當時間野又好味 老闆又闊佬 啲野好似唔使錢咁。買3餸麵 又送多樣餸俾我 3餸價錢買到4個餸 最緊要係啲餸係好味既,蘿蔔又大又甜兼無渣,大魚蛋勁彈牙。點知有一日被光頭bob推介完就變左網紅店 仲要搬埋舖。個晚9點幾去食都仲要排隊!搬左鋪之後3餸價錢都真係得3個餸,無曬人情味,仲要蘿蔔竟然有渣 車仔麵檔既大忌。總而言之,如果想食車仔麵 如果無人排隊都仲係會幫襯既,哈!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享人怕出名豬怕肥 華記潮州滷水車仔麵 https://s.openrice.com/QrbT0VGb000檢舉 chusingwai Agree😅😅😅2021-10-23 回覆 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐日期2020-09-16用餐途徑堂食
抵食早餐 味皇 2021-04-07差不多星期六日都黎呢道食早餐。早餐32蚊一個 係其他區好難搵到物超所值既餐廳。五香肉丁 有好多舊肉丁 完全唔姑寒,辣辣地好野味,公仔麵軟硬適中,時間岩岩好。另外,咖啡係即磨咖啡 估唔到茶記咖啡麵咁有水準,仲有奶茶麵係比一般茶記高質!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享抵食早餐 味皇 https://s.openrice.com/QrbT0Mhmy00檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食推介美食五香肉丁麵沙嗲牛肉麵用餐途徑堂食
名過其實 旺記冰室 (惠芳閣) 2017-11-25中午同同事食飯,特登12點半就去食,所以先無咩人排隊。如果一點去肯定人山人海!叫左碟招牌叉燒蛋飯,啲蛋都滑嘅,可惜啲叉燒唔似一般蜜汁叉燒咁juicy 如果換蜜汁叉燒會仲好食。整體而言,不過不失。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享名過其實 旺記冰室 (惠芳閣) https://s.openrice.com/QrbT0T9Si00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
隱世美味川菜 日木三分 2017-11-11北角係好多好野食,但呢間絕對可以列入北角美色之一!同同事去食午餐 lunch time同圍都勁多人,係呢間無咩人排隊,幾驚係伏。入到去,普通餐廳咁樣,環境無咩特別。叫左水煮魚,蔥爆羊肉 口水雞同話梅骨,真係每樣都好食到嚇死人!水煮魚,魚勁嫩滑,無水藏味,又麻又辣,連四川同事都話好味!口水雞,凍食 啲醬勁香勁好味,一碟真係唔夠喉!話梅骨,我懷疑係鎮店之寶,啲骨細細舊 酸酸地,排骨炸過黎,又脆又好味!希望唔好咁多人去啦 lunch有排排。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享隱世美味川菜 日木三分 https://s.openrice.com/QrbT0dsai00檢舉 FloydJiang .....除了水煮鱼哪里川菜,话梅骨是上海菜,这家口水鸡也是上海烧法,葱爆羊肉是北京菜。这家分明就不是川菜馆。。。。2018-02-04 回覆 張貼 評分5味道4環境4服務4衛生5抵食推介美食話梅骨水煮魚口水雞用餐途徑堂食
符合香港人口味嘅拉面! 長浜No.1拉麵 2017-11-11朋友推介 佢話連續3日都走左去食呢間拉面,心諗有無咁正!咁岩同男友去開個頭就順便去試下。去到間鋪7點幾無咩人排隊,正!!!間鋪都算細,不過都舒服乾淨嘅。叫左個最貴個個拉面 $98,都唔貴!男友叫左個豬骨拉面 $78,都比好多連鎖連平!估唔到上環呢頭物價都唔會太離譜!首先試下個拉面湯底,一試就停唔到!個湯底一啲都唔咸,濃得黎好creamy,唔似某啲拉面湯底咁咸。差啲飲曬成碗湯,痴線!到啲面啦,個面合格,基本上拉面最重要都係湯底,個湯底正,成碗都正!其他配料唔多講 正常水準。佢地仲附送左個spicy牙菜,好味,但我唔食得太spicy 如果唔係我一定好失禮咁食曬成配🙈🙈…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享符合香港人口味嘅拉面! 長浜No.1拉麵 https://s.openrice.com/QrbT036ui00檢舉 張貼 評分5味道3環境3服務3衛生5抵食用餐途徑堂食