豐盛的早餐 大家樂 (百利大廈) 2024-11-22今朝去天后做嘢,時間未到就去大家樂食個早餐,我order左個纽纹粉配炒蛋,另外自己加左個雞扒及煎蛋。纽纹粉味道唔錯,炒蛋粉量多,反蛋唔會燶,雞扒煎得啱啱好,配埋醬汁食完全食唔到雪味…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享豐盛的早餐 大家樂 (百利大廈) https://s.openrice.com/QrbT09r5O00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務5衛生4抵食推介美食雞扒用餐日期2024-11-22用餐途徑堂食人均消費$50
日本餐廳嘆早餐 饗一品 (瀝源廣場) 2019-10-03好少日本餐廳做埋早餐,呢間日本餐廳都算特別,我叫左個雞絲-丁,-丁唔太腍配埋雞絲味道唔錯,唔會太鹹,另外佢地有玄米茶飲,可以消脂消滞,其實佢地裝修唔错,下次可試埋佢地D放題…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享日本餐廳嘆早餐 饗一品 (瀝源廣場) https://s.openrice.com/QrbT0dqis00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務4衛生5抵食用餐途徑堂食
迷人私房菜 私房菜 2017-07-23私房菜迷人之處在於佢地私隱度高,適合三五之己短聚一番,又唔怕被其他人騷擾到,且可嘗到特色美食,一舉多得。上星期我地就book左銅鑼灣嘅“Secretland”,但需要提早兩至三日,等佢地可以用合時令嘅食材,設計一下菜單,有D似日菜嘅Omakase.當日菜式有:南瓜湯………裡面有D南瓜蓉,非常有南瓜香,又唔會太濃,恰到好處。蝦多士……好脆口,且好有蝦味,啖啖口感。木魚絲鴨胸意粉……木魚絲係日本菜經常會見到,無稔過加係意粉,效果都唔錯,而鴨胸肉好軟腍,鸭味好香,水準之作。杏仁綠茶布甸……绿茶味濃左D,可能綠茶粉多左少少,但都ok,布甸就好滑,杏仁味唔會太重,整體唔錯。當晚大家歡聚左一個愉快嘅晚上,有一個私人地方,氣氛燈光好柔和,大家都感觉好relax,再加上美食當前,一邊傾一邊食不過有時候個别菜式,烹調需時,但都ok嘅可以接受,下一次聚會大家都约好再黎"Secretland"…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享迷人私房菜 私房菜 https://s.openrice.com/QrbT0xpSh00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務4衛生4抵食推介美食蝦多士南瓜湯蜜糖雞扒用餐途徑堂食
韓星韓菜 石牆道韓國餐廳 2017-07-18我同我D Friend最迷韓星,所以上星期就同佢去左尖沙咀金巴利道嘅“石牆道”。南瓜牛肋骨…………南瓜好軟稔,牛肋骨炆得好入味,牛味好濃,唔韌,八成熟,啱啱好。酱油蟹韓食必食,完全唔會有腥味,且好鲜甜,配埋紫菜飯,就真係是perfect。餐廳整體水準不俗,評分…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享韓星韓菜 石牆道韓國餐廳 https://s.openrice.com/QrbT0AYmh00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生4抵食推介美食蛋包蝦韓式炒年糕用餐途徑堂食
居酒屋品味珍饌 昭和食堂 2017-07-18朋友推介我去位於銅鑼灣谢斐道嘅“昭和食堂”,本着大無畏精神,前兩日就去試過。鹽燒雞皮……起初食都怕雞皮好肥,但食落卻别有風味,好爽同好有口感,唔會肥腻,宜家先知雞皮咁好食鹽燒深海池魚頭……好脆,鹽燒好香,呢種食法都必有一番風味。燒雞掌心………爽口,好有嚼頭,燒得好香宮崎A5和牛西冷………A5唔使講都知好食,唔韌好有牛味,啖啖享受。清酒煮蜆………好新鲜,無沙,幾好食。餐廳整體水準唔錯,色香味俱備,但離地鐵站遠左少少,但都值得一試。…查看更多+ 5以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享居酒屋品味珍饌 昭和食堂 https://s.openrice.com/QrbT09Ymh00檢舉 張貼 評分5味道5環境4服務4衛生4抵食推介美食鹽燒雞皮鹽燒深海池魚頭燒雞掌心宫崎A5和牛西冷北海道魷魚絲凡立貝牛油燒清酒煮蜆日本蕃茄三杯醋用餐途徑堂食