香港 | 繁
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025 | 賽果公佈

相片
年輕高瘦侍應服務態度好差
波士頓餐廳
2024-07-08
尋日同friend黎呢間食lunch扒係好食既 不過服務態度認真差 咪就係嗰個高高瘦瘦既「年輕」戴眼鏡侍應生囉我睇有啲食評都話佢態度差佢落order嗰陣 問我地飲咩講嘢語速機關槍咁 我聽唔太清楚叫佢重複多次 佢即刻就好唔耐煩😂重新講嗰陣仲要皺曬眉 同埋依然機關槍語速 口氣明顯係重左 落完order就一手搶走我menu 心諗 你講咁快 expect啲客會聽得切 ??之後叫佢幫我地影張相 佢依然好唔情願 一副「點解要幫你影」既樣 隻手仲要係fing出黎接我手機That’s very rude actually😂講真 你咁唔想撈 就唔好番工我黎食飯架 唔係黎受你啲氣 專業啲好無…查看更多
apalkvciwn 講真人地覆單只係做佢份內事 你有時都未必會留心聽人地覆單內容架啦 至於幫你影相 其實呢樣唔係老馮架wo😂 我相信咁忙 個個都做到黑口黑面都好正常姐 又唔係出聲話你 香港人 放鬆d啦😂利申該員工唔係本人 只係都係做飲食
2024-07-29
火焰牛柳
2024-07-07
午餐
態度惡劣
康蘭餅店
2023-08-09
話說嗰日我想黎呢度買個平安包啦我淨係講左句 唔該 我想…個阿伯已經好惡咁咆哮:咩啊?🤬問完之後 佢又係咁:賣哂啦喎! 我即刻走左 你咁既服務態度 唔趕客至奇😑我記得上次黎 係一個婆婆 態度一樣差 生意好 巴屎閉 呢句說話果然係真的…查看更多
gavinwaiym 呀伯應該咁樣講:「靚女,唔好意思,平安包啱啱賣晒,我即刻蒸一個俾你,麻煩你等一陣。」
2023-08-20
回覆
keithisthebest Of course 正常應該係咁架喎 好既服務態度係基本要有的 如果唔係啲野再好食都冇用
2023-09-16
態度可以改善
SoSoSo Kakigori
2023-07-20
刨冰好食👍不過一般甜品店最早都係9:30先關吧,呢間居然9:00就關,好似早左d😅另外,後生嗰個女店員態度感覺唔太友善,經常黑臉and唔耐煩。(甚至有一下我feel到佢睥我 想我地快d走 well我地有準時走架) 我覺得如果想多d客人黎嘅話,起碼喺服務呢一方面要做好d先。…查看更多
2023-07-19
$55 (宵夜)
Pistachio Cruffin 好難食
Vission Bakery
2023-05-09
未食過咁難食的包—— 無論係個jam 定pistachio cream都勁酸勁甜,這款真的不要再出了。又貴($60!!!)又難吃,趕客🤡另外也買了三款包,味道不錯。Maple Bacon略甜了點。…查看更多
5 分鐘 (堂食)
女侍應態度極有問題
The Ground Kitchen
2023-02-11
前幾個月幫朋友慶生 咁之前打電話已經講清楚想改booking時間。到左嗰日 搞左一大輪 先發現佢地自己寫錯左 某個手上有紋身既男侍應竟然blame番我轉頭 話:即係你double booking啦!WOW 👏👏👏 你地無搞清楚居然可以怪番我轉頭😂😂😂😂😂不過最奇怪還是那個女侍應我地想嗌油封鴨腿 可能平啲啦 佢即刻黑曬面 質問我點解唔嗌牛排or羊架🌚🌚🌚我想佢有咩appetizers推介 佢竟然咁講:吓 你叫多樣appetizer都唔會飽架喎🌚🌚🌚笑死 串到一個極點 點解會請D咁既人黎做侍應最後 買單嗰陣 我friend問佢有冇廁紙 佢又串嘴了:你應該問有冇紙巾先啱ah ma 😂😂Errr講錯啫 不用這麼串嘴吧 食物還好吧 就是portion太少了 尤其是嗰個八爪魚 連碟子的一半都不到 你就算話呢個係藝術擺盤 這樣也太說不過去了吧個生日飯食得幾掃慶下🫠我以後不會再去了…查看更多
查看之前的留言(3)
keithisthebest 食物portion嗰度呢 我覺得如果你能在menu再解釋一下會更好 不然客人會產生誤解的 當然當晚的侍應也責無旁貸 不過你也已經解僱了她 我覺得這方面跟進得很好👍
2023-04-25
回覆
jenniferleung281 個員工係有態度問題但佢句唔會飽可能係真心的😂
2023-07-02
回覆
keithisthebest 咁就算係真心都唔使直接講出黎架嘛😂 或者要講態度都可以好啲既
2023-07-04
Beardman 多謝你同我哋反映意思令我哋可以做得更好,同時亦希望你會再俾個機會再來光顧🙏🙏🙏
2023-07-15
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。