西餐 Mansons Lot (汕頭街) 2021-03-16位於灣仔嘅Cafe店舖面積唔算好大,但都坐得舒服,餐牌種類多,我哋all day breakfast 愛好者可以試吓叫咗一個千層麵一個omelette 同兩杯飲品千層麵分量唔算多 但味道唔錯Omelette 有五款餡料可以揀 都幾好食飲品味道正常 賣相幾靚價錢唔算貴 …查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享西餐 Mansons Lot (汕頭街) https://s.openrice.com/QrbT0nsWy00檢舉 張貼 評分3味道4環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
台式糖水 鮮芋仙 (V Point ) 2021-03-16鮮芋仙 每日都排長龍既鮮芋仙, 唔係繁忙時間去食,就唔使等咁耐芋薯圓Q麻糬牛奶冰 😍 $52配料有有芋薯圓,小芋圓,麻糬,冬瓜凍,一球雪糕 麻糬好煙韌,最鍾意芋薯圓 入面係芋頭餡😚 牛奶冰唔係好重奶味,又唔好會太甜。份量都幾多下,兩個人都食唔晒📍 鮮芋仙 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point 地下1號舖#meetfresh #meetfresh鮮芋仙 #鮮芋仙 #鮮芋仙香港 #芋圓 #牛奶冰 #麻糬 #台灣糖水 #豆花 #燒仙草 #香港美食 #foodie #foodie hk…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享台式糖水 鮮芋仙 (V Point ) https://s.openrice.com/QrbT0m6Wy00檢舉 張貼 評分4味道4環境3服務3衛生4抵食用餐途徑堂食
新開韓式料理 Seoulmate (MONTEREY Place) 2021-03-16Seoulmate (將軍澳) @seoulmatecafe 將軍澳新開嘅餐廳 菜式豐富 唔同嘅韓國菜都有 意粉,飯,Pizza,沙律,甜品種類多 食物賣相好 整體味道正常 環境唔錯 坐得都幾舒服 價格略為偏貴 同朋友食嘢 傾吓計都唔錯📍將軍澳唐俊街23號MONTEREY Place 地下G25B-G26A號舖#將軍澳美食 #韓國菜 #pizza #spaghetti #dessert #seoulmatecafe #foodie #食評 #香港美食 #將軍澳 #cafe #將軍澳海皮…查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享新開韓式料理 Seoulmate (MONTEREY Place) https://s.openrice.com/QrbT0cMay00檢舉 張貼 評分3味道4環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
平價茶樓 敍·龍閣 2021-03-16敍龍閣難得去飲下午茶 點心都幾好食最好食係流沙包 腸粉都唔錯 算係幾滑 料都多📍 敍龍閣 (將軍澳)將軍澳唐明街2號尚德村TKO Spot 1樓111號舖#點心 #中式料理 #茶樓 #蝦餃 #燒賣 #腸粉 #美食 #將軍澳美食 #香港美食 #hk #hkfoodie #foodiehk #foodie…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享平價茶樓 敍·龍閣 https://s.openrice.com/QrbT0l6Wy00檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務3衛生4抵食用餐途徑堂食
海皮新開Cafe URBAN COFFEE ROASTER (藍塘傲) 2021-03-16@urbancoffeeroaster 見到咁多人介紹 就去試吓 餐廳位於將軍澳海皮附近 有特色打卡位 假日比較多人 要排隊等位食物選項唔算太多 有唔同嘅飯意粉同burger 食物賣相唔錯benedict egg 個人覺得幾好食 口感都幾豐富明太子忌廉意粉 明太子份量好多 食落都幾香但甜品就唔係太啱口味 環境同服務都好 不過價錢都略為貴少少 📍 Urban Coffee Roaster (藍塘傲) (將軍澳)將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖#將軍澳 #將軍澳美食 #將軍澳海皮 #咖啡室 #打卡 #香港美食 #美食 #西式 #cafe #coffee #foodie #tko #tkocafe #desserts #speghetti #benedictegg #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享海皮新開Cafe URBAN COFFEE ROASTER (藍塘傲) https://s.openrice.com/QrbT0iMay00檢舉 張貼 評分3味道4環境3服務4衛生2抵食用餐途徑堂食
打卡cafe 角落咖啡廳 2021-03-16@cornercafe.hk 餐廳裝修好靚,好多人特登嚟打卡,坐得舒服,食物賣相都唔錯,幾啱同朋友食飯傾偈▫️Super bowl有羽衣甘藍,烤紅菜頭,藜麥,西柚,牛油果同埋石榴籽。好健康▫️煎帶子香草黑蒜意粉意粉幾乾身, 帶子都煎得啱啱好,好重蒜味▫️Latte📍 角落 (中環)中環德己立街23號晉逸蘭桂坊精品酒店2樓#美食 #香港美食 #良心小店 #黃店 #黃色經濟圈 #打卡 #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie #cafe #cafehk #hkcafe #咖啡廳 #西式 #咖啡 #coffee #tea #cake #中環美食 #角落 #cornercafe…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享打卡cafe 角落咖啡廳 https://s.openrice.com/QrbT0h6ay00檢舉 張貼 評分3味道5環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
牛大人台灣火鍋 牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) 2021-03-16行街經過睇到牛大人台灣火鍋招牌、突然間好想食火鍋、叫咗個鴛鴦鍋底加S50,麻辣湯底十牛骨湯底,兩個湯底味道都好濃、有少少鹹吾需要點醬、澳洲M5牛肩卷正呀,鹽酥雞外脆內軟,鴨血我鍾意食又軟又滑、再叫左其他小食,仲有特別飲品、洛神花茶酸酸甜甜好開胃,白桃鳥龍茶…查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享牛大人台灣火鍋 牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) https://s.openrice.com/QrbT0McSy00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐日期2021-03-06用餐途徑堂食
火鍋 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) 2021-03-09台灣牛大人火鍋聽個名就有來頭、一于去試吓先.個場好大、我食7點到9點、咁大埸差不多坐滿,出去拿野食都要排隊呀,叫左個手切封門柳幾好吾錯,牛小排都幾正,佢送咗個澳洲m9和牛牛丸爆汁、叫咗個台灣鳳梨計鍋、個湯底D湯好濃有半隻雞有菜有沙白好足料,仲有蝦同沙白都新鮮、仲有其他好特別嘅飲品桂花烏龍、洛神花茶、係一間唔錯嘅火鍋店、下次會再去…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享火鍋 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) https://s.openrice.com/QrbT0Sqqy00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食牛大人紅燒牛骨鍋用餐途徑堂食
台灣小食 桂花小幸 (將軍澳廣場) 2021-03-07蕃茄濃湯水餃好味,連埋湯一齊食更更好味叫咗牛肚、牛腩、牛筋米線、牛腩牛肚牛筋炆得啱啱好正,再叫個滷肉排骨飯、排骨外脆內軟份量大又有椰子濃湯、個湯清甜、我叫左杯我最鍾意飲黑糖仙草凍奶👍👍…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享台灣小食 桂花小幸 (將軍澳廣場) https://s.openrice.com/QrbT0sqGy00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
海景餐廳 SeaRock Lounge 2021-02-02放工同朋友去散步來到海濱長廊.經過睇到尼間餐廳好特別,餐廳裝修得好特別.中間有大屏幕另一邊有個大酒吧,又可以望住過海食嘢幾寫意,入去坐低叫嘢食、一個雞肉、一個炒飯買相唔錯、個飯我都鐘意平時個D飯個雞肉好味,因我唔係咁鍾意雞胸肉…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享海景餐廳 SeaRock Lounge https://s.openrice.com/QrbT0kUax00檢舉 nosafeanygirl2012 Thank you so much 2021-02-10 回覆 張貼 評分3味道4環境4服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
餐廳 Coti (鴻圖道) 2021-02-02Coti黑糖豚角煮配飯$88個腩肉炆得幾冧鍾意食肉就可以、加埋D菜一齊食好D中和返烤牛肋骨飯$88牛肘骨份量都多、肉太瘦、如果係搬肥瘦就更好Rose latte 玫瑰鮮奶咖啡 $42平時唔唔飲咖啡FRESH CREAM CHOCOLATE 鲜忌廉朱古力 $42飲過幾次、都係好鍾意…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享餐廳 Coti (鴻圖道) https://s.openrice.com/QrbT0ZEax00檢舉 張貼 評分3味道3環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
舒適餐廳 四季良晨 (新都城中心) 2021-02-02三盛牛肉麵(清燉養生湯)有牛腩,牛丸,牛肉腱心 (下午茶)腱心牛肉麵(紅燒湯)比正常份量少啲 但仍然夠飽麻辣牛肚一啲都唔韌 調味辣中帶麻鹽酥花枝丸(3粒) 炸皮唔厚幾好食手拍小黃瓜 套餐加醒小食嚟 酸酸地幾開胃夏日水漾鮮果茶(凍)(微甜加蘆薈)黑糖仙草凍鮮奶(半甜少冰)梅子綠茶(熱)套餐送嘅嘢飲 有少少太甜 梅子味幾重…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享舒適餐廳 四季良晨 (新都城中心) https://s.openrice.com/QrbT0QEax00檢舉 張貼 評分3味道3環境4服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
舒適小餐廳 Chatterbox Express 2021-01-30Chatterbox express 係新加坡品牌 有出名嘅喇沙湯麵同海南雞飯 招牌大蝦喇沙$128有新鮮既蝦 配埋濃郁嘅喇沙湯底 雖然唔係好入味 但整體份量足夠 味道都唔錯 咖喱豬肋骨煲 $108套餐並唔包飲品 但可以優惠㗎加配飲品 另外可以揀一款小食 椰子雪糕或者炸春卷 咖喱偏辣 豬肋骨肉質略瘦 沙嗲雞肉串 $48雞肉都尚算嫩滑 沙嗲汁偏甜 都幾好食凍美祿恐龍 套餐加配$10就有濃濃嘅美祿 好飲但唔算好特別椰子雪糕 套餐送嘅小食 食到粒粒椰子肉 幾好食…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享舒適小餐廳 Chatterbox Express https://s.openrice.com/QrbT0rz2TW0檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
燒雞扒專門店 榮式燒雞扒專門店 2020-12-28榮式燒雞扒專門店新開張無奈,近我哋公司收工去試吓味先我哋叫燒雞扒鰻魚飯7拾幾蚊、個雞同其他比餐廳好味、個曼魚都吾錯,雞扒麵、西多士、叫一杯熱咖啡、我一個人飲咗兩杯熱朱古力、兩個人超飽…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享燒雞扒專門店 榮式燒雞扒專門店 https://s.openrice.com/QrbT0Xuex00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
越南菜 春嬌越南河 2020-12-01火鍋($138)十埋個碗出去粉,尼個價錢一般般呀、個炸春卷皮脆芋泥餡料好味道呀、個玻璃蝦($58)有6只、點埋醬汁、個味道唔錯架、甜品紫米露糖水都唔錯如果加少少水就更好…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享越南菜 春嬌越南河 https://s.openrice.com/QrbT0TJyTW0檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食推介美食越南春卷用餐途徑堂食用餐時段晚餐