嚐糖。上堂 嚐糖 2016-11-12很用心設計又有創意的特色甜品店!每一張學生枱,每一款以學校為題的甜品名稱,如「楊老師」是以楊枝甘露為主的甜品,以及每一塊壁報也是以剪貼,紙雕等技巧來展示甜品的樣式,其用心確實令我衷心欣賞及佩服!而我點了一杯「啡社」,層次分明,有卜卜米,oreo,慕思等食材口感極為豐富!最重要係以為佢細細杯,份量都幾多架!值得推介!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享嚐糖。上堂 嚐糖 https://s.openrice.com/QrbT0Zjme00檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
好吃! 小王牛肉麵 2016-11-12同朋友二人分享,共叫了蚵仔煎,一口雞,招牌牛肉幼麵,食完份量也飽!牛肉麵,湯汁濃,本人很喜歡,肉質淋,好入味,幼麵口感滑,整體麵份量很多一口雞,香脆,大件,朋友質疑一口係吃不完的😂蚵仔煎雖然不像台灣的,但口感亦香脆,喜愛像中式煎餅的朋有,也可一試,但份量亦是很多…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好吃! 小王牛肉麵 https://s.openrice.com/QrbT0YTme00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
還好! 麻布茶房 2016-11-12同朋友去食晚餐,叫了set dinner,本人愛好牛肉,一見已鎖定目標,鐵板牛定食!一上枱都見豐富,飯份量適中,麵豉湯清得黎又好味,係抵讚👍🏻不像其他的用粉開,連平時我不愛飲的也全飲了!牛肉肉質淋,剛熟的樣子,煮得👌🏻,唯貨源問題,期望可選購更好吃的牛肉🤔還有原隻薯仔切片,點啡色醬食好滋味另包甜品,係喜出望外地好食原來暖暖地既蕃薯加雪糕係好好食架,雪糕能中和至不冰凍,很適合我!不過正因為係暖蕃薯,雪糕溶得好快就倒塌了走前我見隔離枱又係叫鐵板牛,上個陣係炸炸聲,也許師父係一批批出,碰岩熱辣辣上台,應該會好味多d…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享還好! 麻布茶房 https://s.openrice.com/QrbT0XyuK00檢舉 張貼 評分3味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食蕃薯雪糕用餐途徑堂食
海南雞飯 金裝燉奶佬餐廳 2016-11-12今日黎食午餐,見到海南雞就試下!一上枱,見到成個套餐都好大份,仲附送生菜,包指定野飲,係抵食架!冬瓜湯,味道好,而且好大碗生菜,煮得好爽脆,唔會淋,好好食!海南雞連骨,雞好滑,略為多油,醬料選擇較少油飯欠油,飯稍微硬一點,但他加了一些脆卜卜既粉係上面,都好食既包既指定飲品-熱香檸薏米菜蜜,檸檬清香,亦感滋潤品嚐了朋友既招牌原味燉奶,認真滑,有香濃牛奶味…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享海南雞飯 金裝燉奶佬餐廳 https://s.openrice.com/QrbT0syuK00檢舉 張貼 評分3味道4環境5服務4衛生5抵食用餐途徑堂食