健康午餐 椰小盅燉湯專門店 (太古城中心) 2020-11-03經常經過但又無試過 今日趁放早終於試下。諗左好耐試邊個湯好 到最尾都係試最多人試既竹笙烏雞補一補個湯好有椰子味,張單寫到明個椰子唔會重用食得比較放心🤣女仔黎食份量岩岩好, 男仔黎食應該要加份小食。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享健康午餐 椰小盅燉湯專門店 (太古城中心) https://s.openrice.com/QrbT00iiw00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食竹笙烏雞椰小盎$67竹笙烏雞椰小盎$67織金竹笙烏雞椰小盅用餐日期2020-11-03用餐途徑堂食人均消費$70 (午餐)
香港少用賣的窩夫口感,想起以前在英國和比利時吃的小吃🍴 Moment By Moment 2019-10-22有次同朋友行過見到新開左間waffle 店就買左件原味waffle 醫肚,一食之下不得了..忍唔住過兩日再去慢慢坐低歎一個set😋一試之下,令我回想起以前係英國同比利時食的waffle ,果時我成日都食, 番到香港就冇得食lu,因為唔係周圍有得買。第二次去時係weekend, 可以好好坐低享受下。帶住電腦去做陣野,歎住杯strawberry lemonade ,叫左個waffle set, 今次試chocolate chip 味,仲有我至愛無花果😋😋😋😋加上movenpick Ge chocolate 🍫 雪糕,大滿足🥰🥰🥰個waffle 值得一提的係口感同一般cafe 唔同, 真係似我係外國食的專門賣waffle 的店的味道,最重要係佢係熱辣辣即整,e 份堅持已經唔係間間小吃店會做。因為熱辣辣的永遠最好食,建議買完就盡快食,保持最好口感😋😋仲有我都好中意鋪面簡約的裝潢,白雪雪配啞金色的椅子,環境乾淨舒適..係一個同朋友黎tea 黎chill , 傾下計又得,靜靜地一個人做下野又得的地方👍🏻…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享香港少用賣的窩夫口感,想起以前在英國和比利時吃的小吃🍴 Moment By Moment https://s.openrice.com/QrbT0Tees00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食原味waffle with pearl sugar$35Strawberry lemonade$45Waffle with chocolate chip,Swiss movenpick chocolate ice creamWaffle with chocolate chip用餐日期2019-10-20等候時間7 分鐘 (堂食)用餐時段下午茶
Pre happy father's day~ 皇室盛宴 2015-07-28之前一直唔得閒打食評...而家打番先..話說之前PRE父親節試左間上樓野..有新驚喜~今次試試新餐廳。。係以前總統附近。叫"Royal Feast 皇室盛宴"好易揾。。係上樓ge私房西餐。。E 度係一set set 食ge..有唔同ge set 供大定揀。。咁唔知食咩ge人就唔洗煩唔洗諗la..ha-ha..地方唔大不過想靜靜地休閒ge 食餐飯都係一個幾好ge地方。。暗暗地ge 環境。。每碟都唔太大份量。但原來食完真係好飽。個雪芭真係好好食!心太軟。個身都幾脆同埋夠熱。。…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享Pre happy father's day~ 皇室盛宴 https://s.openrice.com/QrbT0pC8b00檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務5衛生4抵食推介美食煎西瓜鵝肝雪芭雪芭超好食~!!!!用餐日期2015-06-20用餐途徑堂食
維港夜景之高級日本料理~~媽媽生日飯篇^V^ 鮨真 2013-09-15今日係媽咪生日GE 大日子WOR,梗係要食餐好野賀一賀去..聽FRIEND 介紹尖沙咀亞士厘道17-19號係梗新BUILDING 有D 野食..就去左20 樓 E 間有夜景睇又有新鮮GE 日本料理度食‧事前梗係準備左每年不同的花俾媽咪..今年E 紮都好大紮下.. 媽媽的生日花~ 新鮮日本蕃茄 + 粟米生蕃茄應該好多人食過~你係估唔到原來生GE 粟米係可以咁好食..我第一次食..超清甜... 海膽E 個海膽要黎影相又夠睇頭,食落去又好鮮~~真係好好食..唔會好似出面D 壽司連鎖店咁,出面食有時會俾D 一PAT PAT GE..天婦羅 E個就真係要讚下LA..我都唔中意食天婦羅GE 人都覺得好食..本身就叫俾D 屋企人食GE..聽果度D 人講E 個唔同出面GE 天婦羅,咁我就叫下拉..估唔到真係唔同D..唔會食到成口油,唔會覺得好似用好多粉炸..係炸得好乾身...^V^火脊金目鯛聽朋友講叫我要試下日本刺身金目鯛,果然一試就愛上左...新鮮北寄貝出面成日食開紅色GE 北寄貝,E 個唔同,係白色GE,口感亦唔同,唔會咁硬,幾好食‧喜知次E 條魚好似係D 日本人過節先食,我GE 靚媽媽過生日,一定都要食D 好野..條魚真係炸得好靚,唔會覺得油,同埋唔係周圍都食到...總結O係一幢唔太起眼GE BUILDING ,竟然搵到一間咁出色GE 日本料理,晚上有香港GE 夜景做陪襯,而且餐廳環境舒適,坐得好舒服‧廁所都靚過人,係一間服務好,環境好,食材新鮮款式又多的一間新的餐廳,值得推介朋友再去~!!!!!**點解UPLOAD 左D 相會打橫左GA …查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享維港夜景之高級日本料理~~媽媽生日飯篇^V^ 鮨真 https://s.openrice.com/QrbT0BsaZ00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食超甜之新蕃茄 + 新鮮生栗米海膽天婦羅~火脊金目鯛新鮮北寄貝喜知次用餐日期2013-09-14用餐途徑堂食慶祝紀念生日