香港 | 繁
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025

概要
食評 (4)
相片 (8)
失望
章魚燒大師 (Go Go Mall)
2024-08-02
買左個4色章魚燒坐低食,都唔知係好彩定唔好彩食咗八粒之後先至見到呢舊疑似發霉嘅物體🤡🤯我行返去同店員講,店員好似無動於衷咁😂😂大家互望左1分鐘之後,先問咗我一句我換返俾你?😂其實我唔expect係呢個反應,我同你反映我唔係想要新嘅一份,而係我希望你搵吓個源頭喺邊度囉😂去到我坐返低見到我將盒野影相,先至行過嚟同我講話影相俾老細睇🥹至於最後點處理,我就真係唔知,但作為一間賣嘢食嘅舖頭咁樣去處理客人反映嘅問題真係完全唔OK…查看更多
唔係肚餓真係食唔落
輝煌越式法包
2023-11-17
好鍾意食越南法包,所以見到有都會買來食。今次叫咗一個2人餐,再另加多一個法包。冇諗過咁出名,咁多人介紹嘅一間餐廳,越南法包個味一啲都唔正式,仲要可以稱得上難食。得好小肝醬,仲要一啲都唔香,醃菜冇味。個飯啲肉仲要冇味。但我見其他食評話醃得好好味,到底係我黑仔定真係差左呢仲有個小食拼盤,完全係垃圾,真係唔識形容係咩味道同口感。同區附近有更好嘅選擇,真係試過今次唔會再有下次呢餐差唔多要四百幾蚊,唔好意思,真係唔值。…查看更多
AndyChan5079 首先要澄清返,唔知我哋幾時變得咁出名?我哋當然希望多啲人介紹我哋啦翻查返你嘅訂單紀錄蜜糖豬肉法包,香茅牛肉法包係我哋賣得最好而且好多人讚嘅法包你嚇唔嚇仔我就唔知啦就算水準下降啲豬扒同雞翼成兜成兜咁醃好難有一塊半塊係完全冇味㗎喎有可能讚過我哋啲人嘅味覺都有啲特別呢睇完你成個評論你係真係唔識形容喎下次可以豐富一下自己的詞匯先咁樣會更加好而且大部分嘅食物都係我太太醃製嘅而且我太太亦都長期喺舖頭負責廚房既部分其實我哋呢啲小店生存已經好困難所以亦都唔會姑息你呢一啲惡意嘅評論其實你一餐要四百幾蚊啦入面其實係包咗foodpanda嘅佣金啦,加佢哋要收你嘅種種費用其實正常嚟講呢一
回覆
ionlkj 唔接受評價就執左佢啦講真“我地呢啲小店生存已經困難”如果唔差既話你應該係生意好好架喎又有幾難呢?
2023-11-24
AndyChan5079 做鍵盤戰士都一樣冇難度,不過可能對你嚟講都係有啲難度因為我睇唔明你想寫乜,接唔接受邊一啲嘅評論呢啲係我哋經營者決定嘅你鍾意接受惡意嘅批評呢個係你嘅事同我哋無關
2023-11-25
cutedingo 咁鬧人法,勁好食我都唔會想食無人迫害你間小店,起碼我無而家排曬隊既小店都執左唔少想食餐開心d既飯 je
2024-04-07
AndyChan5079 呢一餐應該250蚊左右,唔好用你喺foodpanda嗌外賣嘅價格喺呢度誤導其他人
回覆
reneelilili 嘩,原來喺foodpanda度叫你哋餐廳俾嘅錢就唔係食呢餐嘅錢。
2023-11-24
apgch6p5fbhn 四百幾又好,250又好,就算25蚊,又有啲乜嘢分別?唔通25果個因為平啲就一定難食?唔好食就唔好食架啦,你都真係幾搞笑架窩,返去深造下先啦你,學下點樣接受人哋批評啦
2023-11-25
AndyChan5079 嘩,乜原來喺foodpanda嗌其他餐廳價錢係一樣嘅?咁呀真係要等你比啲例子睇下
2023-11-25
AndyChan5079 你講得啱呀無論係咩價錢都希望啲嘢好食,唔知係難食到佢需要去誤導佢其他人?而家佢用foodpanda嗌嘢食唔係我哋堂食嘅價錢唔通平台費,運費係我收佢嘅?我哋接受批評,好可能一直幫襯開我哋啲貴客條脷都係有問題,又或者如果你好似某某咁分唔清楚難食同冇味嘅分別喺邊度,建議你過嚟試真啲唔好好似某啲人咁,淨係識寫難食冇味同垃圾嗰啲就真係垃圾喇,佢就好啦一句話啲嘢垃圾都唔識形容係咩味道同口感咁就交到功課
2023-11-17
50 分鐘 (外賣送餐)
整體唔錯 但回鍋肉份量令我大開眼界
kikusan
2023-04-07
行過見到幾吸引入咗嚟試吓本身冇打算要寫食評但回鍋肉一來到得3塊半晶瑩剔透嘅肉即問侍應係咪認真😂佢同廚房交涉左5分鐘話換過碟俾我哋冇問題,來到,6塊肉😂😂原來成舊水嘅回鍋肉係食炒菜🥹下次想食菜我識叫咩食🥹其實都唔奢望會有幾多塊,但係冇諗過一隻手數得晒,仲要晶瑩剔透😂喺呢個位我要稱讚師傅刀工好😂😂但公道講句,其他野係好食嘅,樓面都好好👍…查看更多
伏伏伏
Bubble Tree (成業工業大廈)
2022-03-31
好難食,一路食一路諗到底啲捧到上天嘅食評到底俾咗幾多錢?真係第一間食肆要忍唔住打負評出嚟塊漢堡扒真心係訓練牙力,又乾又鞋😅全餐最好食係個薯條。。。🙂🙃呢一餐令我唔會再信OpenRice 嘅食評😀啲餐具話係個紫外光消毒櫃到攞會衛生啲嘩,一拎出嚟,頂。。。。粗口都出埋嚟十隻有九隻都係污糟嘅,講緊係有剩菜乾咗係上面嗰啲污糟大佬,自助式姐,唔係餐具都要我攞去洗埋下話????求下你哋注意下啲衛生得唔得🥲😑…查看更多
2022-03-31
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。