openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025 | 賽果公佈

相片 (2)
良心店可以試下啊
魚鮨
2015-10-27
同男朋友仔放完學去左食,今次第2次食,都係揀5點前黎平D~叫左兩個set再加3碟野,埋單$104.4;正值呢個時段間店好少人,轉轉上面無野,自己ORDER,即叫即整,個人會拎住幾碟行去你度畀你每碟8蚊/ 12蚊,呢個價錢,即叫即整,拎埋過黎畀你,抵啦係咪先!!XDDD 下午茶有兩個SET, 我地各叫左SET A $39:4碟壽司, 1個湯, 1個沙律4碟壽司, 原價$8/碟*三文魚玉子*超級推薦:玉子入面有包住D飯,面頭有三文魚碎碎同沙律醬,好Q好食~即叫即整關係,送到黎D玉子暖暖地,本身有加糖,甜得黎岩岩好,加埋D飯、三文同醬,真係好正~玉子暖笠笠處理得好好,以後每次必食~my love(*´∀`*)♡ 本身男友見到圖話肯定fake,點知黎到佢食左我一半XD btw 8蚊一件,食一件就夠haha~~ ;p火灸三文魚*2號推薦:三文魚岩岩燒完拎出黎,都係暖暖地,加埋沙律醬,成舊入口,入口即融,超正~~三文魚係有三文味,唔似某鮮成鬼日落N多七味粉咁haha;佢有分關東關西味,關西係有沙律醬,關東好似係有蔥係上面 (呢個都係一件ONLY)饅魚:比較起某鮮都係有魚味D,饅魚幾好,醬就濃左D,一件還好,兩件就太多~都唔錯啊 (≧ー≦*)SUSHI另外男友推薦八爪魚;三文魚同吞拿新鮮(吞拿紅到似牛肉咁),但真心有點薄呢ww 有個吞拿厚切12蚊就可以試下!同埋跟餐個湯,有兩個揀,味噌同咩咩清湯,清湯真係幾清,都好飲,但下次都係叫返味噌=ww=沙律就普通細細碟蟹籽沙律~都唔錯 (食到一半先醒起遺忘了親愛的前菜-_-)小食~蒸蛋BB~又係8蚊雞~好鬼滑,好好味~好清甜~好推薦~~ 我的愛~男友叫我學整畀佢食 >_> ~比想像中細,可以對比返隻碟仲叫左章魚燒同埋章魚仔,OOKK na,下次試其他ww 我地去兩次都係平日5點前,都係好少人,六七個左右,環境好寧靜,幾舒服~店裡面裝修佈置各樣都唔錯,睇得出幾用心ww 大家得閒經過可以入去試下哇,繼金井執左之後,已經好down,我真係唔想畀某鮮獨大:(…查看更多
三文魚玉子、火灸三文魚、三文魚、饅魚(OS: 到底是有多喜歡三文魚=.=XD)
蒸蛋BB~
2015-10-27
$52.2 (下午茶)
城市
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。