openrice
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025 | 賽果公佈

GigiKY的個人專頁

主頁個人專頁GigiKY
GigiKY
粉絲
關注
GigiKY
等級1香港
Sushi Lover, Coffee Lover, Love to enjoy good foods with beloved one
概要
食評 (2)
相片 (1)
衛生欠佳,等到天昏地暗
不要對我尖叫,日常茶間, (利舞臺廣場)
2021-08-28
真是一次非常失望非常嘔心的經驗🤢那天我帶著小朋友出街,雖然已經5點,但因為我連午餐都未食,非常非常非常肚餓,見呢間舖冇人等緊,所以去買左一個窩夫同一杯玫瑰荔枝烏龍茶,點知小朋友話佢又想食,一分鐘後再買多一份窩夫。我見得我一個客人,諗住好快,所以並沒有走開,抱著小朋友睇佢地點整野食。眼見所有製作食物的員工都沒有帶手套,製作前也沒有洗手。其中一位拎起一條蕉連皮切片,然後再慢慢咁用佢隻手搣香蕉皮,後來見到我望住佢,佢先攞個夾出來,夾住條蕉搣皮。另一位員工在後面一樣冇帶手套切蘋果片,因沒有其他客人,應該是切定用來製作水果茶,呢位員工背向我,但我清楚見到佢隻手就直接掂住啲蘋果肉,好彩我唔係飲水果茶😳。而且店裏其中幾位員工動作非常非常非常緩慢,好似俾人點左穴咁,如是者,我已經等了15分鐘,我問佢可唔可以快少少,我趕時間,但那位員工完全愛理不理咁,並沒有理會我,繼續沉醉係佢嘅世界入面。於是我行去cashier 問一個好似高級少少的員工,我話喺完全冇其他客人的情況下,等左20分鐘了,佢即刻入廚房望望,之後吩咐那位慢吞吞的員工去包裝我的食物,一睇即刻眼火爆,用包裝紙和膠紙封食物的上面,但因為非常論盡的關係,見佢多次失敗,膠紙黐實自己手指,當佢再想撕開膠紙包過,又扯爛埋包裝紙,之後又要再重新攞過另一張包過,我終於忍唔住出聲"唔駛包啦,你直接放張紙上面"。最後,我和小朋友足足等了差不多30分鐘先拎到食物和一肚氣走。我真的難而想象人多的時候需要等幾耐.....…查看更多
JaniceTse3852 我今天也體驗過,真的好垃圾,服務態勁差,野飲質素也差!!!😡😡
2022-07-22
回覆
30 分鐘 (外賣自取)
麫有昆蟲仲死撐,不知所謂
東堤餐廳
2019-10-02
呢幾年成日都去呢間餐廳食早餐,呢排仲多左去食午餐,多數都係叫沙爹牛肉麫。今日的事真係令我嬲到震,永遠black list. 事源我今日又係食沙爹牛肉麫,食左兩啖發覺有小昆蟲,有腳有翼的,咁我都細細聲咁叫個女侍應(唔肯定係咪老細,叫Carman) 同佢講碗麫有隻野,咁佢就即刻拎走,一句唔好意思都冇講,我叫返佢,我話我唔再要沙爹牛肉麫(驚同一個湯底),想轉豬扒飽,佢都係冇回應。同時間,廚房佬一邊整我個豬扒飽,一邊不停同女侍應吹水,不停長篇大輪講時事,話啲西裝友今日係中環快閃集會好痴線等等,下刪一百字。我個豬扒飽應該吸左佢好多口水(作嘔中),另外,我見到廚房佬有帶住藍色手套整我個豬扒包,轉個頭見佢拎住個電話出去唔知去廁所定煲煙,仍然係帶住個手套(救命),即係個手套係唔除的,咁其實帶唔帶手套整食物係冇分別的。一想到這裏就冇哂胃口,剩下的豬扒飽都冇食哂就諗住走,俾錢時佢依然收我沙爹牛肉麫的錢,我話我已經換左豬扒包,係咪應該改一改價錢,另一個女侍應亦唔禮貌話: 都已經換左豬扒飽俾你啦,我話係因為你地碗麫有昆蟲我先換,佢話同廚房佬溝通過,冇昆蟲,只係"鑊撈",我話有好多腳有翼㗎喎,佢堅稱話冇見到,話佢地呢方面最嚴緊。真係好好笑,我同佢講既然佢地咁堅持,點解倒左佢,唔拎返出來同我當面對質?佢地冇野講,收返我豬扒飽的錢,但我真係啖氣啃唔落,我個account 第一篇文竟然係呢間我食左幾年,一直相安無事,但因為一隻昆蟲而睇清楚呢間所有員工的應變方式和服務態度,4個字,不知所謂。我非常後悔冇影低相,應該要報食環。…查看更多
connie948867782004 我都係附近嘅街坊 食咗呢度都有20年,咁點解你唔影嗰隻昆蟲出嚟睇下 睇你 係咁數人哋嘅舖頭 我覺得你都有問題喎🤷‍♀️
2019-12-19
回覆
GigiKY 不用專登開個新account 來兜啦,明㗎啦👌🏻
2019-12-23
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。