穩陣嘅韓國菜之選 安金稻朝鮮拌飯 2025-10-13安金稻的「牛肉醬拌飯」是一碗誠意十足的標準之作。視覺上配料鮮明,份量充足;味覺上表現穩健,醬料鹹甜均衡,雖無驚喜但令人滿意。其定價合宜,整體性價比不錯。此外,店內設有自助區,食客可自行拿取並無限添加韓式小菜,為用餐增添了額外的滿足感。環境方面,空間設計明亮潔淨,以實用與效率為先,座位配置緊湊,是快速解決正餐的可靠場所。…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享穩陣嘅韓國菜之選 安金稻朝鮮拌飯 https://s.openrice.com/QrbT0sibU00檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務4衛生4抵食推介美食牛肉醬拌飯$47用餐途徑堂食
性價比嫩滑雞腿飯 火火雞肉 2025-10-09「火火雞肉」主打嘉義雞肉飯,出品極具水準,從一碗雞腿飯便能窺見其深厚功力。肉質保持著完美的嫩滑度,雞皮油潤光澤。其靈魂在於鹹香豐腴的秘製醬汁,完美地將雞肉的鮮、米飯的甜與蔥花的香融合為一,是整道菜的點睛之筆。配菜的醃蘿蔔爽脆解膩,細節處理一絲不苟。能在如此親民的價位上,提供細節不妥協的品質,其性價比極高。對於追求道地風味的美食愛好者而言,這份專注於食物的匠心,完全值得專程造訪。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享性價比嫩滑雞腿飯 火火雞肉 https://s.openrice.com/QrbT0XhvU00檢舉 張貼 評分--味道5環境5服務5衛生--抵食用餐途徑堂食用餐時段晚餐
食物品質高,服務好👍🏻 利寶會館 2023-12-24平安夜揀咗呢間好多好平嘅中菜館,嗌咗個二人餐,性價比高,可以試到好多嘢食。 特別推薦菠蘿包,燒賣同埋腸粉一定要另外嗌!大時大節一家大細都可以嚟食! 有機會都一定會再嚟…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享食物品質高,服務好👍🏻 利寶會館 https://s.openrice.com/QrbT0041F00檢舉 張貼 評分--味道5環境5服務4衛生4抵食用餐日期2023-12-24用餐途徑堂食人均消費$500 (午餐)
平民美食嘅皇帝 萬川 烤魚米線 2018-12-31我對萬川嘅愛係至死不渝 返學嘅日子我一個禮拜食三次次五次不等 佢嘅沙爹湯底係地上最強 全部送菜都只係加4蚊 肉類分量同口感十足 絕對贏過出面嗰啲米線多多聲 平時嘅飯都好好食 炒飯鑊氣十足 仲有得食雞煲同魚煲 誠推雞煲真係唔錯 人生一定要嚟食一次萬川 試下佢嘅沙爹湯底!!!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享平民美食嘅皇帝 萬川 烤魚米線 https://s.openrice.com/QrbT0qiCn00檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食推介美食沙嗲湯底檬粉 加豬軟骨用餐途徑堂食