不錯的午餐 京華酒樓 2012-09-24京華係我去甘多間酒樓之中,食物, 價錢同服務都比較好的一間,星期六中午等位大約20分鐘. 不算太久.點心選擇都幾多下, 真係想點晒佢!! 點左白菜苗, 份量不少,滿足我呢個無菜不歡的人.帶子腸都ok,有小時候成日食既 腸粉味, 好食!!雞包仔d 幾大又多肉, 包亦冇蒸太耐而濕晒, 蝦餃不太好, 皮易爛,一夾即散. 蝦亦太細隻整體黎講都不錯啦!!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享不錯的午餐 京華酒樓 https://s.openrice.com/QrbT0j7iY00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生4抵食等候時間20 分鐘 (堂食)人均消費$80 (午餐)
住家四川菜 洪廚 2012-09-21今日去洪廚, 門外並不太特別, 沒有好多名星照, 一進去就驚嘆怎麼可以甘多人, 我應該早點光顧, 幸好我們早已訂好位.食物方面, 我們點了口水雞, 不能食辣的我, 也忍不住食左件肥雞, 那是麻麻辣辣的味道, 跟飯一起吃最好!!药膳鸡汤也非常好, 不會太大中藥味, 又好濃炒牛柳, 也十分好味, 不太油京醬肉絲(配烤餅) , 好似Mexico烤餅. 好香好脆服務我們的姐姐也好辛勤為我們加茶, 又樂意介紹好菜,好有住家感覺, 有機會一定再去!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享住家四川菜 洪廚 https://s.openrice.com/QrbT0ddaY00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食药膳鸡汤用餐途徑堂食人均消費$150 (午餐)
有烏蠅飛 Monster Sushi 2012-09-20首先衛生方面,差!竟然有烏蠅飛上迴轉壽司面,不只一隻,而係幾隻!仲飛埋入我杯水,D員工好似見開烏蠅,並沒有撥開佢地!!食物方面,我地點左鰻魚壽司,片鰻魚又短又薄,蟹子壽司上D蟹子跌曬落碟,真係求其馬虎!仲有,三文魚生起曬根,好難食, 又吾新鮮....俾甘高價錢,但食D甘嘅質素,真是一定不會再去!另外點左個西京魚焼,30分鐘都未到,等到冇曬心機。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有烏蠅飛 Monster Sushi https://s.openrice.com/QrbT0HtaY00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑堂食人均消費$150