香港 | 繁
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025

aptvmpjwgyzw的個人專頁

主頁個人專頁aptvmpjwgyzw
aptvmpjwgyzw
粉絲
關注
aptvmpjwgyzw
等級1香港
概要
食評 (2)
相片 (4)
好食好服務態度👍🏻
大山日本料理
2023-03-14
岩岩發現這間店~本身幾年前日日都會黎呢棟野(原身2樓是台灣101),現在已變成充滿日本氣息既居酒屋,岩岩由日本返黎,仲未能忘記日本既味道,所以入左去一試。午市好抵食😃壽喜燒湯底非常清甜,我好中意飲埋湯底,$58就有壽喜燒+飯+湯+沙律+小甜點,好抵👍🏻👍🏻晚市去食戈陣刺身壽司有85折,仲有啲特價壽司,叫左一堆都唔錯幾好食,不過比較細舊飯。店員服務態度不錯,有禮貌,經理主動問客人覺得好不好吃,我最看重呢樣👍🏻之前有間鋪頭幫襯左幾年但服務態度越黎越差,以後會轉黎呢邊食日本野🤪🤪…查看更多
牛肉壽喜鍋
牛肉壽喜燒鍋
比錢買難受😮‍💨食個飯都要比佢啲職員冤枉 第一次比人逼我開account寫食評
北海道活壽司
2023-03-09
我係2019年開始幫襯呢間野,咁多年間都起碼幫襯左佢20-30次,食物其實普普,貪佢無乜人,可以慢慢嘆。點知 今日去幫襯吓佢,照平常咁點餐,到我地就黎食曬啲野時,發現有兩碟壽司未到(都等左30分鐘)咪開聲問吓,個職員一臉不爽咁幫我地跟進,隔左陣 佢攞左一碟我爭既野比我,仲好不爽咁話:「我明明兩樣一齊上左比你」,但真係冇囉,我地冇見過個樣野出現,食過仲洗追你咩? 但佢都係一臉不相信同不爽,當我地係犯咁,跟住等左陣,明明追佢兩碟,仲有一碟未有,我地本身都比佢搞到無曬心情,個碟都想又佢,但係比左錢又廢事改單,跟住咪追佢,佢又話:吓頭先咪比左你囉。咁第2碟無黎到咪又要追佢,佢又比一堆說話我聽,好似我地食左但又呃多幾舊壽司食咁,我真係未試過去餐廳食野會咁囉。 食到我係想周圍搵cctv去證明,我最憎人屈我架啦,最後埋單我係想哭囉,唔明白點解比錢買難受。P.s. 一開始已經有碟野係我地既 但佢上左比隔離枱 疫情關係 我都冇話佢直接比返去錯左人地枱既野我 都唔知有冇人地既口水。我自問比較林善既人 睇落都好恰可能係咁啦,大家如果真係要去,要小心一位女職員,好識屈客人同埋冇乜禮貌,我建議 要拍住片黎食。。先唔會有機會比佢屈你。不過我都唔會再去架啦 好失望 本身都冇乜客架啦 仲請啲咁既人做野。。枉我幫襯你咁多次🥲仲post 社交媒體網站介紹朋友去 好失望囉 …查看更多
aptvmpjwgyzw 後補:客人食緊野成堆員工仲係後面偷講客人壞話自己食物上錯枱 問返客人係邊 仲冤枉客人食左但又追佢多一碟,仲要怪責客人累佢Sorry 都冇句
2023-03-13
回覆
apcbfmmr857y 今日食完,落單都明明睇住餐牌填,個紅衫阿姐入唔到機就話「呢個機冇吖~寫字寫好啲之類」,我同我朋友都費時同佢嘈太多,直接指住餐牌串下佢,佢即刻笠水。
2023-03-25
回覆
watyc 真!啱啱食完佢哋都係咁!肥肥矮矮果位女士,仲喺我背後講我,即刻叫佢講同邊碟一齊上
2023-04-24
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。