小食無得輸 雲川風 2023-05-24依間米線鋪之前已食過好多次,除左米線湯底好味同多選擇外,佢既小食亦都真係無得輸架!小食款式既選擇都算多,有辣同唔辣,每款都係即叫即做,拎到返屋企依然咁好味(我屋企就係樓上)我最欣賞既係孜然雞翼同章魚丸,另外,鹽酥雞同咖喱薯條都係囝囝至愛,今次我居然點漏咗鹽酥雞叫豬扒碎上方便返屋企慢慢歎,用嚟做下午茶小食真係剛剛好有時唔太肚餓,叫這些小食過口癮都唔錯極力推介酥炸章魚丸 、咖喱墨魚餅、孜然/麻辣雞翼仲有鹽酥雞都係必食之選…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享小食無得輸 雲川風 https://s.openrice.com/QrbT06xyaW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食酥炸章魚丸孜然雞翼鹽酥雞用餐日期2023-05-24等候時間20 分鐘 (外賣自取)人均消費$60 (下午茶)
新口味 雲川風 2022-06-22新開米線鋪,之前試過堂食好味,拎左佢張外賣傳單,今次同阿囝叫外賣,拎到返屋企仲係熱辣辣!酸辣湯微辣好香、酸味適中,好夠味。囝囝好喜歡麻酸辣湯底小辣好夠辣,食到出晒汗佢個湯一d都唔油,食完唔洗驚會痾米線爽口,佢外賣碗本身分左湯所以唔怕米線會變淋豬扒好好味,果然係招牌菜蘿蔔夠甜,浸左落個湯甜中帶辣,好野味孜然雞翼略為唔夠香口,可能外賣關係,現場食應該會好味啲但整體味道ok椒鹽豆腐較一般,略為清淡,可能食左前面既食物先,所以豆腐變得唔突出建議午市時段叫外賣,要先打去落單先,因為多人既話會等得比較耐,尤其小食係即叫即整,我今次打去落單15分鐘後去拎都要再額外等多10分鐘先有得拎!…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享新口味 雲川風 https://s.openrice.com/QrbT0Zfj300檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐日期2022-06-22等候時間30 分鐘 (外賣自取)人均消費$80 (午餐)
絕無下次 八方雲集鍋貼水餃專門店 2020-03-24今日想食鍋貼,於是叫左份勁量麵線套餐外賣,十隻辣味鍋貼,一打開盒鍋貼已經聞到陣燶燶地既味,再睇真d隻隻都有d黑色焦,心諗可以摵走照食,但越搣就覺得越唔對路,隻隻都咁黑,搣極都仲有黑焦,於是打電話落間鋪嘈佢。最好笑係聽電話果個人同我講:「個個人接受程度唔同,佢話接受唔到就拎落去換過盒」聽完簡直再嬲到一個點,我即刻話換過盒我都唔敢食,唔該退錢啦!我知可能唔係間間分店都係咁,但依間已入左我黑名單,絕無下次!「完」…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享絕無下次 八方雲集鍋貼水餃專門店 https://s.openrice.com/QrbT00qWu00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐日期2020-03-24用餐途徑堂食
一試難忘的味道 藍海灣 2019-09-20上星期行開啟豐商場,見到角落餐廳結業後,新開左間西餐廳,環境變得新淨舒適左好多,個名都幾特別,叫藍海灣:)之前食過間角落餐廳食物都唔錯,唔知依間好唔好食,今晚無煮飯,落去見佢試業中就入去幫襯下,睇下正唔正餐廳正值晚市時間,但人唔算多,可能位置較入同埋新開關係🤨入到去睇餐牌選擇唔算多,侍廳服務都幾熱情,介紹左廚師之前係酒店做開!咁即係話食物應該都有返咁上下啦!😇我一家三口叫左三份晚餐,分別係卡邦尼意粉、香煎三文魚拼扇貝、焗肉醬薯蓉,等左5-10分鐘左右,上餐啦賣相的確係好吸引,即刻相機食先,之後已經忍唔住要開動啦!晚餐有餐湯同蒜蓉包🥐餐湯係南瓜湯,一試就知唔係開粉既餐湯,南瓜味濃厚,甜甜地好好飲,仲有熱呼呼既蒜蓉包,好味道之後開始上主菜,先試肉醬薯蓉,香氣迫人,味道一試難忘,唔似出面euro xx食果d,真係超正再黎食三文魚扇貝,鮮味十足,扇貝食落仲好彈牙,最後試埋個卡邦尼意粉,依個真心無得彈,汁同意粉唔會煮到痴埋一舊,味道黎講真係可以媲美高級餐廳簡直回味無窮!每碟份量適中,但已足夠我地三個人食得超滿足美中不足係欠缺左一份甜品🍮三份晚餐連埋野飲四舊水有找,超值呀!重要食飽之後可以出去海傍散散步幫助消化下次一定會再去,我要試埋個西冷扒餐(今日本身想點西冷扒,可惜已售罄,有點遺憾!)…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享一試難忘的味道 藍海灣 https://s.openrice.com/QrbT0fHCs00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食肉醬薯蓉卡邦尼意粉香煎三文魚拼扇貝蒜蓉包用餐日期2019-09-20用餐途徑堂食人均消費$100 (晚餐)