一般西餐,無特別😕 簡.聚 2023-07-25見呢排個個都講簡聚高質,撞啱今日剪頭髮又係附近,就去試試佢,可能期望越高失望越大,個西蘭花忌廉湯冇乜味道,叫咗兩隻生蠔,上枱時用隻差掂下個裙邊已經唔識郁,唔係咁新鮮,不過味道就正常,有西班牙同日本兩款,日本嗰款比較好食,叫咗豬鞁,好薄,似塊普通豬扒多啲,配菜有蕃茄仔薯仔同粟米仔,味道正常一般,飲品叫左凍檸水,正常,可能我睇多太多人話呢一間非常之高質,所以期望過高🫣🫣不過上菜速度快,侍應服務態度好👍🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享一般西餐,無特別😕 簡.聚 https://s.openrice.com/QrbT0ojyb00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
無意中搵到間好食嘅火鍋店 云手工火鍋店 2023-07-19想打邊爐,求其搵咗一間就搵到呢間,地點就腳,地方細細地,不過都叫坐得舒服,但係地下就好濕好滑好容易跣親,侍應好有禮貌,反應又快,又主動推介有乜嘢好食,叫咗醉雞湯底,好味,肉類都好有質素,手打墨魚丸豬肉丸好彈牙,即炸響鈴亦都好好食,海鮮生猛,叫咗海蝦非常彈牙,當時做緊優惠點菜滿$500送湯底,覺得好抵食,飲品質素算唔錯,起碼唔會淡茂茂,不過舖頭音樂比較大,如果想食飽飽慢慢傾偈就好似唔係幾適合,整體質素唔錯👍🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享無意中搵到間好食嘅火鍋店 云手工火鍋店 https://s.openrice.com/QrbT02RnA00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務3衛生4抵食用餐途徑堂食
應該改名叫”佳寶”食材放題 牛知己 2022-08-27世宙牛知己放題應該改名叫”佳寶”食材放題先啱,話係西班牙100%黑豚,啲牛肉同豬肉片完全係佳寶貨色,墨魚滑咬落得舊粉,成舊擦膠咁,蝦無梅不過完全無味,好似雪左萬年,個雪龍濃湯底淡而無味,韓式火鍋冇一樣嘢有韓國特色,喺外面攞嘅配料剩係得魚板叫做喺韓國食材,連飲品都係台灣品牌,我諗最有特色嘅係有韓式魚板,同埋啲泡菜,全間餐廳保濕紙巾供應,連乾嘅紙巾都冇一張俾到個客用,唯一一樣好食嘅係杯雪糕,真心伏到爆…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。6分享應該改名叫”佳寶”食材放題 牛知己 https://s.openrice.com/QrbT0gkX400檢舉 賣火柴a廢柴 我以為自己個口有問題。終於原來有人同我一樣。2022-09-15 回覆 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑堂食
Food court 價錢,food court 質素 炙・宴 (V City) 2019-10-217:30入座唔係太多客人,要咗個普通豚肉丼飯,店長推介嘅日式汁燒豬軟骨,牛油燒帶子,帶子係雪藏貨色,即係食到牛油味食唔到帶子鮮味,個豬軟骨黐立立,啲肉勁鞋,個飯都有6.7塊豚肉,但肉質偏冧,冇乜咬口,好似用咗好多梳打粉葉舊肉,味道偏鹹,白飯係日本米,口感包滿有飯味,入座只會提供熱水,今日要食藥,冇嗌野飲,同侍應想攞杯常溫水,個侍應即刻黑面,普通貨色試一次就夠,不過個門口裝飾得幾吸引,除咗豚肉丼飯,仲有牛,雞,三文魚揀,…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享Food court 價錢,food court 質素 炙・宴 (V City) https://s.openrice.com/QrbT00eqs00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
2個字,難!食! 泰豪燒 2019-10-20見到幾高分,涼涼地又想食串燒,就一於約埋朋友去食呢間,分左右兩間舖面,我哋坐右邊,等好耐冇待應行入嚟,要拎住個餐牌去返隔離鋪落單,咁都冇問題好小事,落左單大概45分鐘,侍應先走埋黎同我地講唔見咗我哋張單,要再重新同佢地落單,但會應承我哋係第一張單做,咁都算啦,再等多45分鐘,我哋叫嘅係四人套餐,有一煲粥,可以揀兩款海鮮入去煲,我哋另外加多左$30要一隻奄仔蟹,串燒可以自行選擇12串,有四罐啤酒或者汽水,首先講果鍋所謂嘅海鮮粥,我哋揀咗白鱔,鮑魚,奄仔蟹加入煲粥,聽落就覺得好鮮味,到鍋粥嚟到畢左一匙羹入口,我以為自己食緊白粥,再望清楚啲確實係有隻蟹係入邊嘅,但果隻蟹係我認知裏面絕對唔係奄仔蟹,幾乎係連一啲膏都冇,仲有幾塊好唏噓嘅鮑魚薄片,同多骨慘口薄到飛起嘅白鱔片,另外再叫多咗半打燒蠔,三隻燒元貝,啲調味勁咸,完全冇鮮味,仲叫咗個燒海蝦,啲肉梅嘅,最好食係個燒雞翼同埋燒粟米,其他我自己去燒嘢食任食仲好食過呢間串燒店,侍應痴痴呆呆,問佢攞牙籤,淨係俾個冇牙籤嘅牙簽筒我,我攞住個空嘅牙簽筒問佢啲牙籤喺邊?佢話全間鋪頭都冇晒牙籤了,食肆冇牙籤,係一支都冇,咪玩啦,人唔笑狗都吠啦,咁嘅貨色食咗我八舊水,下次貼錢我都唔會再去食,仲要評分有過百分,真係好令人疑惑🤔…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享2個字,難!食! 泰豪燒 https://s.openrice.com/QrbT0AOes00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑堂食
高質素海鮮燒烤 泰.夯蝦 2019-09-02高質素海鮮燒烤,訂咗星期日晚8:00入座,坐的士去有車資優惠,亦有泊車優惠,雖然去到未能即時安排入座,等左大約20分鐘,但所有職員都笑容滿面,我坐室外,有兩個長方形嘅大魚缸,不過仲未有蝦,先攞其他燒烤食物,豬扒同金沙骨非常好食,朋友食嘅牛扒牛肉類就話麻麻哋,但係蔬菜類粟米翠玉瓜10分新鮮好甜,有其他粉面熟食,冬陰公,一般,強力推介甜品糯米糍,軟綿綿,甜度適中,有特色榴槤雪糕球,有海鹽味道,好特別外面唔係成日食到,主角大頭蝦出場,室外嘅長方形魚缸每次都係+15隻蝦左右,俾我哋過下手癮夾下影吓相打卡,室內有一個帆布魚池,有大量大頭蝦,隻隻新鮮生猛識游水,有啲大頭蝦瞓咗覺,職員都會即刻抽起,大頭蝦啲膏多到爆曬出嚟,蝦肉彈牙鮮甜,有其他海鮮供應,每隔一段時間就有職員過嚟每一台派發其他海鮮,有蜆,蠔,小型扇貝,最好食係蜆,其他一般,八點後入座無限時間任食,$300一位對得住價錢,會再去食,好食👍🏻…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享高質素海鮮燒烤 泰.夯蝦 https://s.openrice.com/QrbT0UyKQW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
雪藏貨色,金玉其外 鉄人大盛 2019-04-09刺身盤望落精緻,件吞拿魚擺入口咬成5分鐘都咬吳開條筋,頭盤送既牡丹蝦完全無甜味仲有啲腥,重點推介既鐵板牛油帶子,一堆雪藏帶子肉,係鐵板上面炒,再擺上個殼,入口一陣雪藏味,一口和牛又硬又鞋,炸蝦🍤尚算鬆脆,黑松露比目魚,勁腥,肉又散,靜係得裝修靚,個鐵板帶子表演下放火,待應發呆帶位都吳知我個位係邊,$328連加一,我真係加多$100去大x喜食都無甘失望,最少有海膽同鹽燒海蝦,唔係雪藏貨🤷🏻♀️…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。3分享雪藏貨色,金玉其外 鉄人大盛 https://s.openrice.com/QrbT0ygyCm0檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑堂食
勁難食自助餐 Anchor’s Seafood and Beer House 2018-05-18從未食過甘難食既自助餐,除左有即開蠔好啲,熱食仲衰過茶餐廳,車仔麵檔啲送得啲獅子狗,魚蛋,,粟米,芽菜,薄過塊紙嘅日式叉燒,全部雪藏野,青菜都無一條,燒雞奄到啲肉梅曬,把刀唔使用力就甘壓一下啲肉都自動跌出嚟,壽司賣相仲衰過爭鮮,凍盤啲青口同蝦乾爭爭,甜品啲質素食美心西餅,東海堂都好過佢,啲待應全部呆滯,無表情叫又無反應,餐廳環境又殘又舊,未見過甘殘既服務式酒店住宅,嘉湖海逸靚過佢多多聲,請我都吳再去食,垃圾!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享勁難食自助餐 Anchor’s Seafood and Beer House https://s.openrice.com/QrbT0xeuk00檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐日期2018-05-17用餐途徑堂食人均消費$300 (晚餐)