香港 | 繁
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025

等級1香港
概要
食評 (1)
相片 (6)
可怕失、失望,超級overprice的一餐
Picoso
2023-12-23
本身見到咁多好評,非常期待但我的用餐經歷卻讓我感到相當失望。我地叫左nachos和水牛雞翼,但品質極差,而且價格也相當昂貴。 Nachos要$188,未食過咁貴嘅nachos, 味道非常一般,仲要成份偏凍,份量又一般nachos應該酥脆、但呢間餐廳嘅係軟塌塌的食到懷疑人生仲叫左水牛雞翼,$170 10隻,質素同CP雞翼差唔多! 隔離跟左啲好唔吸引嘅菜做沙律雞翼又細隻,啲汁又唔香貴到離晒譜連叫杯水都要電話落單!…查看更多
查看之前的留言(3)
Tertert1 「每人一個order」最低消費 寫係門口張A4紙最底兩句 枱面都冇寫 又點會睇到呢落單過程全自助 又冇人提示埋單先話有所謂「人頭要叫一樣野 」想屈我地叫多兩杯野飲 你係打手定係老細呢?
2024-01-03
回覆
MarineaVan 你有時間咪睇吓我啲記錄,我幫襯左呢度好幾年,只係咁啱個日撞正你係我對面枱姐,你23號去食,我哋都係,8pm左右,樓上kaze就真係老細覆緊你啦,人哋最後都係提吓你,根本都冇收到你最低消費啦,你都好意思喺度嘈,唔鍾意咪以後唔好食囉,喺度唱啲小店,聖誕節周圍都係有特別收費,覺得貴嘅咪唔好食囉。唔需要響呢一度夾硬唱人地難食,難食嘅話就唔會開咗七八年啦!我就喺荔枝角住嘅,只係咁啱路過想讚吓呢間小店,點知就見到你響度話人。做客人唔需要咁樣嘅。
2024-01-03
回覆
Tertert1 你先入為主覺得我係因為「最低消費」而上黎「報仇」事實係我地食完nachos已經覺得好失望決定食埋雞翼同燒雞 睇下咩水平先結果雞翼都係失望燒雞就正常嘅 除左價錢 所以我地先決定拿拿臨食完 轉場再搵野食然後決定埋單 再被「提醒」有最低消費所以寫負評係因為食物 唔係min charge「唔鍾意就以後唔好食,係到唱啲小店」建議你可以提意openrice閂左負評功能會直接啲因為已經有幾個人寫過類似我嘅comment係我睇漏眼見唔到不過再講落去都冇意思既然你係熟客 佢一定有可取之處可能佢呢一次失手啦 但我嘅角度係差嘅體驗
2024-01-05
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。