難食100分 重慶小食 2022-06-30深夜想食宵夜,見到喺龍津隔籬諗住冇伏。諗都冇諗就嗌咗一碗涼皮黎食,同姐姐講走芫荽BB啦,姐姐問係咪走辣呀?我:少少辣BB辣,唔該。返到屋企滿心歡喜打開佢,食左一啖….辣到黐線….一啖🤮返出嚟,面又冇味,涼皮又厚又唔滑。 (一啖之後成個dum)真心唔好買…還我$40🥹🥹🥹🥹講埋個份量呢$40真係好少,完全裝唔滿。唔會有下次。…………………………………………………………………………………查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享難食100分 重慶小食 https://s.openrice.com/QrbT0cRyXW0檢舉 張貼 評分1味道1環境1服務1衛生1抵食用餐途徑堂食
高質素韓國小店 Chicken Pocha LCK 2020-08-11早排睇完戲出嚟就發現咗呢一間新開嘅小店,呢幾個月加埋都食咗8至10次, 我自己就試左炸醬麵好多小食, 炸雞,豬扒飯等等。每次黎個食物品質都好穩定,好好味,好新鮮,即叫即整。自己個人就最鍾意叫炸醬麵,首先,係因為佢啲醬汁好濃郁,面好滑好彈牙,雖然份量唔算多,不過勝在好地道,同埋可以留個胃試其他嘢食。自己比較大食,有幾次都問老闆可唔可以多飯同多面,老闆勁好人加比我,每次都話okok疫情肆虐,晚市只可以外賣。呢次就諗住外賣一份菜包豬肉,點知老闆話唔整,佢話呢排少生意,呢一味餸啲材料放咗喺雪櫃一段時間唔夠新鮮,驚我所以有錢都唔賺,唔肯整俾我,務求客人食到最好嘅嘢食物。咁我就嗌左另外一個二人燒肉套餐。成個套餐就包五花腩,幾款配菜,兩碗白飯,生菜,同埋啲醬汁。本身就剩係得一款五花腩,老闆話因為啲五花腩有條骨,剪左之後就覺得份量太少,額外比多隻(深色)調好味五花腩我地, 泡菜都俾左一大兜,勁好人。味道方面更加唔使講,啲肉一啲都唔乾, 味道啱啱好,拎一片生菜,一舊肉加少少飯蒜片,辣椒, 包埋一啖擺落口~正呀…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享高質素韓國小店 Chicken Pocha LCK https://s.openrice.com/QrbT0UDOv00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑外賣自取