香港 | 繁
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
自助餐 火鍋 新餐廳 優惠券 餐廳排行榜
滋訊
生活誌 飲食誌 開飯頭條 放閃為食團 抖一抖 台灣Let's Go! 食得知味 我有我態度 食譜 識食台
OpenRice 開飯熱店2025

相片 (2)
期待更多選擇2023-10-03
SAVVY
2023-10-07
之前已提交過食評!就餐廳食物選擇小,餐廳員工人手不足,而向餐廳作出回應,之後餐廳主管都有回覆,主管都有接納客人意見及跟進,餐廳地方寬敞環境又唔錯~如果有更多不同菜式給客人選擇就更好!期待~…查看更多
SAVVY 我們感謝所有的意見,並在需要的地方進行調整,希望能夠很快再次為您服務,展示我們所追求的服務標準和品質。
2023-11-08
相關食評
30日內同一位會員在同一間餐廳提交的食評
無嘢食㗎❗️咪中招❗️
無嘢食㗎❗️咪中招❗️
SAVVY
2023-10-05
兩大一小,小童沒有海鮮~沒有蛋糕~沒有飲品,先有一個海鮮頭盤只供成人享用,首先海鮮拼盤完全唔熱微暖,外邊沙律吧選擇極為小,餐廳有另外一個餐牌聲稱~有30多個選擇,但最好笑的選擇喺包括有~私苗白飯~椰菜花飯~班蘭椰汁飯~蒜蓉包~蒜蓉烤餅~印度烤餅~薯條~豆蓉~薯容~菜心~西蘭花~露荀➡️30個菜式嘅選擇➡️呢道已經有12個❌️菜色飽肚的食物,我去食自助餐喎,真係人都癲! 無人招呼你,就連收碗碟嘅員工都只得一個,當日牛肋骨條無🈚️:(三文魚無🈚️:(芝士啡菇都沒有🈚️:(以上12款已經是飽肚的食物還有三款識得食物都沒有,最後有投訴佢,佢不出三分鐘係厨房到攞左出嚟比我❓️只有三文魚沒有,但我好唔明白點解你投訴就有❗️😰冇生果❌️~冇甜品❌️~冇雪糕❌️,餐廳環境唔錯超大,但只有幾枱客人!服務員在你身邊收碟的時候,還有濃烈的體味,不是歧視他但我作為一個食客,覺得餐廳係需要檢討一下,第2日打電話去酒店叫主管聯絡我,最後主管有聯絡我但佢同我講咗一陣,佢話有野做,就收左無線,亦都冇再跟進亦都冇回覆! 連個主管都係咁樣😡,下屬又怎能種得好呢! 其實我都覺得好奇怪咁大咁靚嘅餐廳點解會冇人幫襯! 希望大家用少少時間留意下我呢段食評唔好中招! 唔好因為買大送細走去食基本上你會一肚氣咁樣走返出嚟! 😓😓…查看更多
查看之前的留言(1)
JojoSiu 感謝你們誠意的回覆,主管亦都有細心跟進,本人十分感謝😊,雖然當日對於晚餐有不滿,現在對你們的服務態度很滿意,期待日後有更多選擇給客人!謝謝你們誠意的回覆!🙏😊
2023-10-16
回覆
SAVVY 感謝您們給予的評價及意見,我們會繼續努力,期待再次見到您們!
2023-11-13
Happy Pig 希望食物選擇會有改善,我已經去了兩次,第一次算ok,第二次叫甚麽也沒有,沙律吧選擇更少,連煙三文魚都無埋,麵包只剩2款,也沒補充,很多食物盤已經空了! 後來想叫餐牌既羊,也沒有,後來再問經理,他為我們再安排,最後才安排到,所以真的希望他們務必改善,保持水準!加多一點選擇,才能留得住客人再回來!但他們的服務態度很好,由Receptionist到經理,服務員工等,我們全家人特別欣賞是Theao!環境非常舒適,設計也很時尚,服務態度也很好!就只是食物選擇要改善!
2023-10-29
回覆
SAVVY 感謝您們給予的評價及意見,我們會向廚師團隊反映,及跟進改善情況。期待再次見到您們!
相關食評
30日內同一位會員在同一間餐廳提交的食評
期待更多選擇2023-10-03
食完好激氣!
泰屋粉麵小廚
2021-09-29
一開始見到Open Rice 食評! 寫住未食先勞氣,諗住喺個別情況, 膽粗粗去試下啦! 一入門口已經有個位食客嘅同感! 一股殺氣 !好明顯係唔夠人手態度惡劣! 當時有老有嫩,只好忍一忍!叫左菠蘿炒飯,同佢講話個小朋友肚餓叫佢快啲,點知等左30分鐘! 菠蘿炒飯係用美極豉油或者魚露炒極度難食! 生菜包~食左咁多年泰國菜,從來未食過一個咁難食嘅生菜包,大量檸檬汁只得酸味, 超難食! 炭燒豬頸肉叫做比較正常但完全冇炭燒味! 柚子蝦沙律好酸! 最好椰汁珍多冰,每道菜起碼等20分鐘以上先到!厨房應該得兩個人工作,樓面得一個人! 態度惡劣面口差,這一餐飯好似軍訓一樣! 埋單好平300幾蚊,但係食飯要食到咁真係冇陰公! 最後要出去再食過一餐! …查看更多
污糟邋遢
林記燒臘 (青衣商場)
2021-07-25
買左一盒淨牛雜$120! 牛雜檔嘅阿姐出來收錢同找錢,然後入返去牛雜檔旁邊有桶水,佢就用嗰啲水洗下隻手,然後有另外一個客人叫左一碟油菜,佢居然用返哩桶水洗菜, 冇見到這個情況好驚,但係我見果位客人冇反應我就冇特別出聲,跟住佢有用快污糟布抹枱,我心諗你用返呢對手切牛雜咪好大鑊,真係! 我立即叫停佢,佢居然又攞快布去同一桶水到洗,我問佢同一桶水洗手洗菜洗布都系同一桶水好唔衛生喎! 佢知衰,當時佢切緊牛雜,我問佢點解你唔帶手套,佢話老細嫌貴冇提供手套俾佢,跟住佢知衰重新做過一份俾我! 其實我見到哩個場面我呢一世都唔會再食! 這間鋪頭連同隔離燒臘檔衛生情況,應該喺同一個老闆, 簡直差到不得了! 如果下次經過見到哩個情況我一定會打去食環署投訴!如果老細見到麻煩跟進一下店內衛生極度差! 因為想食牛雜而屋企附近有冇得賣,真係唔會再幫襯!! 現在疫情這麼嚴重應該好好檢討下!…查看更多
味道一般般
宋媽媽便當
2021-05-01
忽然間想食滷肉飯,就即管試下呢間宋媽媽,可能佢要改名做真麻麻, 肉肥瘦適中,食食下仲發現有好d豬毛未清理好,汁就一般偏淡,羅白完全無味,木耳還可,鹵水蛋冇乜鹵水味道, 買飯或麵都會送一杯冬瓜茶, 因為冬瓜茶是一早做好的,所以冰塊已經融化了,冬瓜茶味就變得很淡,好似飲水咁!如果用外賣價格比較貴,而且食物質素一般! 絕對唔值55蚊! 只此一次! 還有等候時間比較長, 已經過了中午吃飯時間,還等了20分鐘! 還有店員服務態度不友善,可能疫情關係,好多人等外賣, 所以態度有啲差同晦氣! 下次真係唔會再試! 買又一套氣,食完又一套氣!:(…查看更多
城市
  • 條款和細則
  • 版權政策
  • 商家服務條款
  • 就業機會
OpenRice《開飯喇!》為香港最受歡迎飲食資訊媒體並已覆蓋多個亞洲地區,提供最新最全面的餐廳資料、食評及評分。配合網上訂座、餐飲券、外賣自取及OpenRice Pay埋單等多元化餐飲服務,讓你輕鬆搜尋及享用地道美食及最佳餐廳!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版權所有 不得轉載
如您發現含有侵犯版權、商標、商業內容或其他不當的內容,請按此向我們檢舉。