2013-09-26 276 瀏覽
又再一次來飯堂開餐, 今次又有我最愛吃的泰式碌冧汁, 見這間餐廳沒有食評, 就由我美女C9幫佢一把, 比個笑臉佢. 今天一行三人來吃飯我點了泰式碌冧汁雞扒拼扎肉飯, 同事分別點了咖哩豬頸肉和芝士焗肉醬意粉. 上次來有$2轉紅荳冰, 今次侍應話優惠做完了, 唔緊要啦, 因為想飲照+$7. 我叫的泰式碌冧汁雞排拼扎肉飯, 一上枱就有酸酸辣辣的香味散出, 很開胃, 無令我失望. 雞排煎得香脆有肉汁, 我最怕煎得過火, 雞皮會好dry. (由於我不太吃肉, 所以叫侍應比細塊雞扒我, 因為見隔離枱好大塊扒) 同事的咖哩我試了少少汁, 我一向食開中, 大, 辣這個辣度可以接受, 我最愛咖哩汁有薯仔, 值得一讚, 咖哩汁有辣味和香味, 合格啦.另一位同事叫了芝士焗肉醬意粉, 賣相唔錯, 不過我唔食牛所以有得睇無得食. 總括我咁多次食過這間餐廳的經驗, 以$38一個午餐有這樣質數, 在魝魚涌真是很超值抵食.

, 咖哩汁有辣味和香味, 合格啦.

題外話/補充資料: 如果無時間來開飯, 我們一班同事就會叫外賣, 外賣平過堂食, 午餐日日update上網.
2013-09-24